Alüminyum Petek Tavan

Alüminyum Petek Tavan

Alüminyum Petek Asma Tavan, Alüminyum Petek Tavan

Güzel ve pratik oldukları için alüminyum petek tavan popülerdir. Günümüzde, satışta birçok asma tavanı görebilirsiniz. Çeşitlilikleri herhangi bir müşteri talebini karşılamaya hazırdır. Alüminyum petek tavanlar büyük talep görüyor - çeviride "hücreler" anlamına geliyor. Bu tip tavan tasarımda özellikle zor değildir. Kurulum hem bağımsız olarak hem de uzmanların yardımıyla yapılabilir. Ancak kendi kendine montajda, talimatları takip etmek önemlidir.

Alüminyum petek tavanlar: tasarım özellikleri

Alüminyum Petek Tavan, önceden hazırlanmış bir tavan yüzeyine monte edilen alüminyum Profillerden yapılmış asma bir ızgaradır. Alüminyum petek tavan, asma tavan tipinin bir çeşididir.

Bu tasarım nedeniyle, alanı görsel olarak artıran hacimli bir tavan yüzeyi elde edilir. Bu tip tavan için mükemmel bir aydınlatma seçeneği spot olacaktır.

Alüminyum petek tavanlar, birkaç seçenek vardır:

  • Standart;
  • Piramidal;
  • Panjur;
  • Çok Düzeyli.

Alüminyum petek tavanının özelliği, tavan yüzeyini daha hacimli hale getirmesidir

Piramidal - kafes kaplama, tabana dar bir uçla yönlendirilmiş bir piramit ağı oluşturur. Alüminyum petek tavan piramidal hücrelerin boyutu için de birkaç seçenek vardır. Standart - kare bir hücre ızgarası şeklinde düz ızgaralar. Hücre boyutu 30-30 mm ila 200 x 200 mm arasında farklı olabilir. Alüminyum petek tavan için çeşitli boyutlarda bir alüminyum Profil kullanılır.

Menteşeli panjurlar - adından, sonuç olarak tavanın pencere panjurlarına benzer bir şey olacağı açıktır. Tasarım paralel Profillerden oluşacaktır.

Çok düzeyli kafes - hücreler farklı seviyelerde bulunur, tavanlar için çeşitli seçenekleri birleştirebilir. Alüminyum petek tavan, ayrıca farklı renk Kombinasyonlarına sahip olabilir. Kafes tavanlar için renk seçimi de hoştur: kırmızı, altın, gümüş, yeşil tonları ve daha birçok renk tonu. Çarpık tavanın sonucu üç boyutlu bir hacmin yüzeyidir.

Alüminyum Petek tavan uygulaması: doğru süspansiyonu yapın

Alüminyum petek tavan basit tasarımı sayesinde, montajı sadece bu alandaki profesyoneller için değil, aynı zamanda özel olarak eğitilmemiş insanlar için de mümkündür. Montajdan önce yüzeyi dikkatlice hazırlayın.

Alüminyum petek tavan uygulama için şunları yapmanız gerekir tavan:

  1. Eski bir kireç tavanını temizlemek için, boya, düzensiz bir sıva tabakasını kaldırmak için;
  2. Mevcut tüm çatlakları ortadan kaldırın, macunla macunlayın;
  3. Düzensizlikleri gerekirse tavan alanının tamamının tamamen sıvalaması ile macun ile hizalayın;
  4. Boyama veya badana kullanarak istediğiniz rengi verin;
  5. Tavan yüzeyine güvenli bir şekilde sabitleyerek tüm iletişimleri hazırlayın.
  6. Ardından, ızgaranın nereye monte edileceğine dikkat ederek ana tavanın çevresini işaretleyin. Yüksek kaliteli markalama için bir seviye kullanmalısınız.

Petek tavanının kurulumuna devam etmeden önce, onarım çalışması sırasında ihtiyaç duyulabilecek aletleri önceden hazırlamak gerekir

Petek tavan uygulama şemasına dikkat etmek önemlidir:

  • Gerekli tüm hesaplamaları yapın;
  • Ardından uygulanan işarete göre başlangıç ​​köşesini tüm çevre boyunca sabitleyin;
  • Kılavuzları, asma tavanın paketine dâhil olan süspansiyonların yardımıyla, yaklaşık bir metrelik aralarındaki mesafeyi gözlemleyerek sabitleyin - süspansiyonlara aynı seviyede tutturulurlar.

2,4 m ve 0,6 ml'lik parçalar aşağıdaki sıra ile birbirine paralel olarak monte edilir: ilk olarak, 2,4 ml'lik, sonra 1,2 ml'lik, sonra 0,6 ml'lik kısımlar

Önemli! Yapının yapılacağı kareler ne kadar büyük olursa, ana tavanı hazırlamak için o kadar dikkatli olunması gerekir.

Sonuçta, ana parçaların daha sonra monte edildiği bir kafes sandık almalısınız.

Asma tavan: ofis seçeneği

Asma tavanlar çoğunlukla ofis binalarına, mağazaların, sergi salonlarının, tiyatro perilerinin vb. Ana tavanın yüksekliği, böyle bir yapının kurulmasına izin vermelidir.

Birçok nitelik nedeniyle talep görüyorlar:

  • Uygun Fiyat;
  • Ses koruma;
  • Bazı parçaları değiştirme yeteneği;
  • Kurulum hızı;
  • Odayı görsel olarak artırma yeteneği;
  • İletişimi gizleme yeteneği.

Petek asma tavanlar genellikle dükkânlara veya ofislere monte edilir, çünkü iyi ses yalıtımı sağlarlar ve tavan yüzeyindeki iletişimleri dikkatlice gizlerler.

Çok çeşitli tasarımlar vardır, ancak hepsi ofislerde kullanılmaz.

Alüminyum Petek Tavan En uygun tasarımlar:

  • Kaset tavanları;
  • Panjurlu tavanlar;
  • Tavanlar Petek.

Daha sık ofiste alüminyum petek tavanlarını görebilirsiniz. Bu oda tipi için idealdir. Bu tavanları seçmek için ana ölçüt Petek tavanlarının güzelliği ve ofis aydınlatması ve iç mekân birleşim. Kuşkusuz, bu tip tavan endüstriyel binalar için uygundur, konut binaları için bir istisna değildir.

Doğru renk ve şekil seçimi, herhangi bir dairenin iç mekânını süsleyecek, tamamlayacak ve hatta kusurları gizlemeye yardımcı olacak ve dairede bu kadar sıra dışı bir tasarıma bakacaktır.

Hücresel asma tavanlar

Alüminyum petek tavan, bir hücre ağını temsil eden bir kafes yapısına sahip bir yapıdır. Görünüşte, istemsiz olarak açık hücreli bir petek olarak algılanır. Bu tür bir yapıya başka bir adın da uygulanması tesadüf değildir: kafes tavan.

Alüminyum Petek Tavan hücreleri için birkaç seçenek vardır:

  • Hücrelerin oval şekli ovaller şeklinde yapılır;
  • Karelere göre kare şekli;
  • Altıgen şekil - altıgen hücreler;
  • Üçgen şekli - üçgen hücreler;
  • Figürlü şekil - çeşitli şekiller şeklinde hücreler.

Alüminyum petek tavan için odanın tasarımı dikkate alınarak seçilmesi gereken çok sayıda farklı hücre vardır.

Binaların tasarımı için renk ve şekil olarak çok sayıda seçenek var. Her zevke uygun, herhangi bir iç mekâna göre örgü tavan tipini seçebilirsiniz. Örneğin, Alüminyum petek tavan, yaratıcı insanlara hayal gücü uçuşu sunarak neredeyse orijinal tasarımlar yaratma fırsatı sunar.

Yangın söndürme sistemleri, havalandırma, çeşitli elektrik telleri, spot lambalar hücresel tavana kolayca monte edilir, bu sadece ofislerde önemli değildir. Sanayi kuruluşları, hem kişisel hesaplarda hem de çalışma odalarında hücresel tavanları aktif olarak kullanıyor. Hücresel yapı tavanı yüklemez veya yığmaz, aksine tam tersine onu ışık, "havadar” yapar. Düzgün seçilmiş renk dikkat dağıtmaz, rahatsızlık yaratmaz. Optimum renkler - bej, beyaz, gümüş, gri. Ancak gerekirse, tavanı iç mekânın önemli bir parçası olarak vurgulayın, güzelliğini vurgulayın, ayrıca renklerle deney yapabilir, dikkat çeken bir renk seçebilir ve tasarım fikrinde bir hücresel tavanın varlığının önemini vurgulayabilirsiniz.

Alüminyum Petek Tavan

Böyle bir tavanın bakımı kesinlikle karmaşık değildir, gerektiğinde yumuşak bir bez ve saldırgan olmayan bir deterjanla yıkamak yeterlidir. Bir diğer çok önemli nokta hücresel tavanın yangına dayanıklılığıdır. Yapının parçalarını özel bir bileşim ile işleyerek elde edilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.