Banyoda Asma Tavan Kullanışlı Mı

09-02-2023 15:20
Banyoda Asma Tavan Kullanışlı Mı

Banyoda yapılacak en iyi tavan hangisidir - sonlandırma seçeneğini seçme konusunda ipuçları

Ve hangi tavanı banyoda yapmak daha iyidir? Bu oda doğal olarak bu odada tamirat yapılırken akla geliyor. Sonuçta, sen istemek ve güzel bir şekilde yapılır ve sıkıca ve modern. Bu malzemede, bunun nasıl yapılacağını ve bu oda için hangi tavanın seçileceğini kendi gereksinimlerine göre tanımlayacağız.

Bu oda için banyo özellikleri ve tavan gereksinimleri

1. Bu oda çok nemlidir ve bu nedenle su geçirmez malzemelerle bitirilmelidir. Duşta yüzerek, yanlışlıkla tavana bir su akışı gönderebilirsiniz - buna kolayca dayanmalıdır. Ek olarak, iyi bir tavan yukarıdan aniden su akacak ve aniden akacak. Ancak bu banyoda olur - örneğin, bir komşu musluğu kapatmayı unutacaktır veya çamaşır makinesi akacaktır.

2. Ayrıca, bakımı çok zor olmayacak bir tavana ihtiyacımız var. İdeal olarak, zaman zaman bir bez ile silin, hepsi bu. Hiç şüphe yok - sonuçta, bu küçük odada genellikle temizliği önleyen herhangi bir teçhizat ve nesne var. Bir çamaşır makinesine ya da banyosuna tırmanmak elverişsiz ve akıllıcadır ve bazen bir merdiven koymak için yer yoktur.

3. Peki, estetik gereksinimler kaçırılmamalıdır. Banyodaki tavan, banyonun tüm atmosferine ve tüm daireye, stiline ve iç kısmına tam olarak uymalıdır. Ve bakmak güzeldi, örneğin kokulu köpüklü banyo.

Bir veya başka tavan tipi banyoda kullanıma nasıl uygun

Bu odanın tavanlarına getirilen temel gereksinimler bizim tarafımızdan bilindiği için şimdi bunun veya bu tip bir tavan kaplamasının bu gereksinimi ne kadar karşıladığını düşünüyoruz.

Tavanın doldurulması ve boyanması

Sadece yeterince basit değil, aynı zamanda nispeten ucuz. Boya ve macun ucuzdur ve tüm işi kendiniz yapabilirsiniz. Ancak bu seçenek, resim tabanının yeterince düzgün olması durumunda faydalıdır - o zaman tabanın macunlanması ve düzlenmesi özellikle gerekli değildir. Boya, astar ve macun gibi tüm malzemelerin su geçirmez olması gerektiği unutulmamalıdır. Tavan levhaları arasında büyük farklar varsa, tavanı macunla düzleştirme işlemi çok emek yoğun olacaktır, bu nedenle diğer seçenekleri tercih etmek daha iyidir.

Daha sonra, bu yöntemin eksikliklerini listeleriz (ancak, bunları avantajlara dönüştürmek genellikle kolaydır):

  • Özgünlük boyalı tavan parlamaz, ancak fantaziyi açabilir ve 2 veya 3 rengi çeşitli kalın kombinasyonlarda birleştirebilirsiniz.
  • Yaklaşık 10 yıl gibi bir tavana hizmet eder (ancak sadece komşulardan taşkın olmaması koşuluyla).
  • Onun için bakımı kolaydır, ancak boya kirlendiğinden karartma (zaman zaman) yıkanamaz. Ancak tavanı yenilemek son derece kolaydır - üzerine bir fırça veya rulo ile sürün ve yüzey bir kez daha temiz bir şekilde parlayacaktır.
  • İstenmeyeceğiniz hiçbir aydınlatma sağlayın - hiçbir yerde. Ama banyoyu süsleyecek güzel kolye ışıkları satın alabilirsiniz. Ne yazık ki, böyle bir tavanın altındaki iletişim de gizlenemez.
  • Küfün ve mantarın en sık yerleşdiği tavanlarda olduğu senin için bir sır değil.
  • Kendin yap tavan sıva - pratik ipuçları ve püf noktaları .

Gördüğünüz gibi, pratik açıdan, bu tür tavanlar pek iyi değil, ancak bunun yararı, daha sonra bunun üzerinde daha birçok seçenek var.

PVC plastik paneller - hafif ve ucuz

Banyoda tavanın ne yapılacağına karar verirken, çoğu PVC paneli seçer. Bu nispeten dayanıklı ve kesinlikle neme dayanıklı bir kaplamadır. Onları kendiniz monte edebilirsiniz, oldukça hoş görünüyorlar ve ilave son işlemlere gerek yok. Yüzeyleri özel bir bakım gerektirmez, nemli bir bezle periyodik silme işlemi için minnettar olacaktır. Tavanın tasarımı, spot ışıkları monte etmenizi sağlar.

Daha sonra, bu tür yapıların dezavantajlarını listeledik:

  • Bireysel panellerin birleşme yerlerinde, sonunda kirlenen dikişler vardır. Bu çok güzel değil, düzenli temizlik yaparak düzeltilebilir. Daha da kötüsü, banyoda havalandırmanın yetersiz olması durumunda, boşluklara yerleşen artık kir değil, çıkarılması çok daha zor olan bir mantardır.
  • Ayrıca, metal çerçeve zamanla paslanabilir. Üzerindeki galvaniz kaplama bile yardımcı olmuyor. Ancak bu büyük olasılıkla odada zayıf havalandırma ve yüksek nem olduğunda olabilir.
  • Eğer böyle bir tavanı güncellemek istiyorsanız, bunu yapmanın kolay ve hızlı olmadığı gerçeğine hazırlanın. Eski plastiği tamamen çıkarmanız ve ardından yeni kaplamayı takmanız gerekir.
  • Raf tavan - güzel, dayanıklı, şık

    Raf tipi tavan aynı zamanda bir çerçeveye monte edilir. Çıtalar dar uzun panellerdir. Plastik, çelik veya alüminyum olabilirler. Tabii ki, metal alüminyumdan daha iyidir - kesinlikle suya dayanıklıdır ve korozyon onları "yemez”. Paneller altın kaplama, krom, monokrom ve desenli olduğundan, ızgara tavanın rengi değişebilir. Onları omzuna takmak bile amatör - çünkü bir tasarımcı olarak gidiyorlar. Ve böyle bir tavan için bakım oldukça basittir. Bu nedenle, banyodaki en iyi tavan hangisi olduğuna karar vermek, çoğu tam olarak raf tipi tavanı seçer.

    Çok uygun bir diğer kurulum, çıtaların oldukça esnek olmasıdır. Bu nedenle, benzer bir tavanın düz değil, eğrisel olarak yapılması mümkündür. Ve rayların cilalı yüzeyi yansıtıcı özelliklere sahiptir ve tavanları neredeyse ayna gibi görünür. Bununla birlikte, bu özellik bazı tavan döşemelerinde de bulunur.

    Raf akışının dezavantajları:

Eksilerden paneller arası dikişlerin tıkandığını çamurla görebiliriz. İlke olarak, temiz dikişleri bile fark etmiyoruz, ancak kirlendiklerinde düzensiz koyu çizgiler oluşuyor. Bununla birlikte, bu sorun kolayca giderilebilir - tavanı zaman zaman temizlemeniz yeterlidir.

Banyoda alçıpan tavan kullanmanın dezavantajları:

  • Ne yazık ki, bu tasarımın ucuz kurulumu çağrılamaz. İskeletin yapılması gerekiyor, çarşaflar tutturulmalı ve sonra başka bir macun, astar ve boya ile yürüyün.
  • Kurulumu kendiniz yaparsanız, zaman ve işçilik açısından, böyle bir tasarımın da çok pahalı olduğu ortaya çıkar.
  • Ek olarak, periyodik olarak boya kaplamasını yenilemek zorundadır, çünkü görünümünü kaybedecektir. Boyalı tavanda olduğu gibi, zaman içerisinde kir emilimi kaçınılmazdır. Ancak tasarımın kendisinin değiştirilmesi veya onarılması gerekmez.

    Karo asma tavan

    Benzer bir çerçevede, alçıpan gibi, asma tavan döşemeleri olarak da adlandırılan, tamamlanmış kaplama levhalarının tavanını da yapabilirsiniz. Sonuç, bir kaset veya hücresel tavandır. Alçıpanın aksine, kesin bir artı olan herhangi bir astar veya boya gerektirmez. Sonuçta, bu plakalar zaten yüzey işlem görmüştür. Çeşitli malzemelerden yapılabilirler. Özellikle, bu amaç için, pleksiglas, metal veya plastik mineral plakalardan yapılmış neme dayanıklı modüller kullanılır. Güzel ve biraz büyülü ışık gibi tasarımlara bak.

    Banyoda fayans tavan kullanmanın dezavantajları nelerdir:

Bununla birlikte, her zaman hücresel veya kaset tipli tavanın, banyonun ve tüm dairenin rahat atmosferine tam olarak uymadığı not edilebilir. Bazen biraz soğuk ve resmi görünüyor ve istemsizce bir yerdeki banyoya taşımak istiyorsunuz. Ancak, hepsi banyo iç tarzına bağlıdır. Bu, örneğin minimalizm veya ileri teknoloji ise, bu tür bir tavan tasarıma çok organik olarak uyum sağlayacaktır.

Ayna tavan

Aynalar gerçek kullanılıyorsa, tavan çok güzel görünüyor. Ancak bu tasarım ne kadar pahalıya mal olacak. Çerçeve, güçlendirilmiş metale ihtiyaç duyacaktır (alçıpanın sabitlenmesi için yaklaşık olarak aynı). Aynaların çerçevelerine tutturulmuş deliklerin her birinde. Bunların hepsini yalnızca deneyimli bir usta toplayabilir, ancak bu tavan uzun süre dayanır. Ama aynı zamanda, dikkat etmek, parlatmak ve parlatmak için ovalamak ve dikkatle ona bakmak gerekir.

Ayna tipi banyoda tavan için bütçe seçenekleri vardır - maliyetleri birkaç kat daha düşüktür. Örneğin, Armstrong sistemini kullanarak hafif parlak plastik paneller monte edebilirsiniz. Kurulum hızlı ve kolaydır - ve bu tür işlerde deneyimsiz olan usta, bunu kaldırabilir. Bununla birlikte, bu sistemin çerçevesi oldukça zayıftır ve korozyona karşı çok dayanıklı değildir - nispeten kısa sürede yiyor.

Aynalı banyo tavanları kullanırken dezavantajları nelerdir:

  • Böyle bir tavan, özellikle tavan o kadar yüksek değilse ve uzun süredir bir odadaysanız, herkesin keyif alamayacağı büyük bir parlaklık yaratır.

Sade, Şık Beyaz

Beyaz sıkıcı olmak zorunda değil! Beyaz tavan döşemeleri, çağdaş veya geleneksel tarzdaki banyoya canlı ve şık bir vurgu sağlar. Karolar ve paneller görsel ilgi için pürüzsüz veya dokulu olabilir. Profesyonel ipucu: duvarları daha koyu bir renkle boyayın ve antika veya yağ ovuşturmalı metal kaplamalı banyo donanımı ekleyin.

Rustik İnziva

Banyonuzda doğayı içine çeken bir dekorasyon tarzıyla rustik bir sığınak yaratın. Rustik banyo tavan tasarımı için, yıpranmış veya çam ahşap görünümlü tavan plakalarını seçin. Daha geniş bir his için hafif kül veya akçaağaç güzel seçimlerdir.

Yazlık tarzı daha çok tasarım tercihinizse, beyaz bir tahta veya beadboard tavan deneyin. Beadboard, dar tahtaları ve tell oluğu ile her banyo tavanına çekicilik ve dokusal bir kalite katıyor. Beyaz tahtalar, yukarıdaki görsel ilgiyi eklerken bir alanı tazeler.

Kalasların sadece duş / küvetsiz yarım banyolara monte edilmesi gerektiğini unutmayın. Su ve buharın neden olduğu aşırı nem, kalasların bükülmesine neden olabilir.

Rustik İnziva

Banyonuzda doğayı içine çeken bir dekorasyon tarzıyla rustik bir sığınak yaratın. Rustik banyo tavan tasarımı için, yıpranmış veya çam ahşap görünümlü tavan plakalarını seçin. Daha geniş bir his için hafif kül veya akçaağaç güzel seçimlerdir.

Yazlık tarzı daha çok tasarım tercihinizse, beyaz bir tahta veya beadboard tavan deneyin. Beadboard, dar tahtaları ve tell oluğu ile her banyo tavanına çekicilik ve dokusal bir kalite katıyor. Beyaz tahtalar, yukarıdaki görsel ilgiyi eklerken bir alanı tazeler.

Kalasların sadece duş / küvetsiz yarım banyolara monte edilmesi gerektiğini unutmayın. Su ve buharın neden olduğu aşırı nem, kalasların bükülmesine neden olabilir.


Banyo Duvarları ve Backsplashes

Tasarım stilinizi odanın dört köşesine getiren bir banyo için, boyalı ahşap görünümlü tavan plakalarını duvar kaplaması veya lavabonun arkasına paslanmaz çelik metal backsplash olarak monte edin.

ÖNEMLİ: Tavan ve duvar sistemleri dış mekân uygulamalarında veya yüksek nem nedeniyle ayakta duran suyun bulunduğu veya nemin tavan veya duvar-duş ve küvetlerle doğrudan temas edeceği iç mekanlarda kullanılamaz. Kurulum ve garanti yönergelerine uyduğunuzdan emin olun.

NEME DAYANIKLI TAVAN NEDİR?

Küf ve Küf Dayanımı

Küf ve küf evinizin nem bulunan her yerinde görülebilir ve havalandırma sınırlıdır. Bodrumlar ve banyolar özellikle küf ve küf oluşumuna karşı hassastır. Özel olarak işlenmiş neme dayanıklı tavanlar sadece küf ve küf yayılmasını durdurmakla kalmaz, aynı zamanda işlenmiş yüzeyde küf, koku ve lekeye neden olan bakterilerin büyümesini de engelleyebilir.

Sarkma ve Nem Direnci

Hasarlı veya lekeli bir tavandan daha kötü bir şey var: sarkık, hasarlı veya lekeli bir tavan. Yüksek nemli alanlarda, düz kalacak neme dayanıklı bir tavan döşemesi seçmek önemlidir. Bazı tavanların iklim kontrollü olmayan veya yüksek nemli alanlarda kullanımı güvenlidir, bu da ortak bodrum koşullarına dayanacakları anlamına gelir.

Banyoda alçıpan olur mu?

 

Banyoda alçıpan kullanılabilir, ancak özel koşullar göz önünde bulundurulmalıdır. Standart alçıpan nem ve suya karşı dayanıklı değildir, bu nedenle banyo gibi yüksek nemli alanlarda kullanılması tavsiye edilmez. Ancak bu problem, nem dayanıklı alçıpan (genellikle yeşil renkte olup "su dirençli" veya "nem dirençli" olarak adlandırılır) kullanarak aşılabilir.

Eğer banyoda alçıpan kullanmayı planlıyorsanız, aşağıdaki önerilere göz atın:

  1. Nem Dayanıklı Alçıpan Kullanın: Standart alçıpan yerine nem dirençli alçıpan seçmelisiniz. Bu tür alçıpan, neme karşı ekstra koruma sağlar.
  2. Ek Koruma Sağlayın: Alçıpanı monte ettikten sonra, nemin alçıpana sızmaması için suya dayanıklı bir mühürleyici veya astar kullanmayı düşünmelisiniz.
  3. Doğru Fuga ve Yapıştırıcı Kullanın: Alçıpan plakalarının arasındaki boşlukları doldururken ve karoları monte ederken suya dayanıklı fuga ve yapıştırıcı kullanın.
  4. Düzenli Bakım: Banyonuzda sızıntı, su damlaması veya yoğunlaşma belirtileri olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin. Herhangi bir sorun belirtisi gördüğünüzde hemen müdahale edin.
  5. Havalandırma: Banyonun iyi havalandırıldığından emin olun. İyi bir havalandırma, nemin birikmesini önler ve alçıpanın daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olabilir.

Son olarak, eğer banyonuzda su teması çok yüksekse (örneğin duş kabini gibi alanlar), alçıpan yerine daha suya dayanıklı malzemeleri düşünmek daha iyidir. Her durumda, banyonuzda alçıpan kullanmadan önce bir uzmana danışmanız iyi bir fikirdir.



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.