Gizli Işıklı Asma Tavan

09-02-2023 15:13
Gizli Işıklı Asma Tavan

Asma tavan ışıklandırması

Bugün için en popüler tasarım çözümlerinden biri, aydınlatmalı alçıpan tavandır. Çok katlı tavanlar, iç mekanın çok güzel bir unsurudur. Aydınlatılmış parçalar, iç kısımda böyle bir elementte kullanıldığında, tüm kompozisyon, modern tasarımın gerçekten bir şaheser eseri haline gelir. İki seviyeli ışıklar yatak odasında, oturma odasında ve diğer odalarda çok güzel görünür.

İlk bakışta, özel bir niş içinde vurgulamak çok kolay değil. Bununla birlikte, modern malzemeler işi büyük ölçüde kolaylaştırmıştır ve bu elektrikle ilgili herhangi bir özel bilgi olmadan basitçe ve hatta kendi elinizle yapılabilir.

ALÇIPAN TAVANLARIN TASARIMI FARKLI OLABİLİR

Bazı alçıpan tavanlar için açık aydınlatma ile tuhaf kurulum. Burada lambalar deliklere takılabilir veya askıya alınabilir. Diğer alçı tavanlar ise gizli aydınlatmaya sahiptir. Lambalar özel, önceden oluşturulmuş bir niş içine monte edilmiştir. Entegre aydınlatmalı iki katlı alçıpan tavanları çok daha güzel ve daha karlı görünüyor.

Gizli aydınlatmanın olduğu tavanı tasarlamak çok moda oldu. Böyle bir tavanda, ışık eşit bir şekilde dağılır, dağılır ve iç mekandaki nesnelere yansır. Böylece, tasarım havada yüzer gibi görünüyor.

TAVAN ÇERÇEVESİ

Kendi elinizle asma tavan yapacaksanız ve alçı sıva nişli iki katlı yapılarla ilgileniyorsanız, kesinlikle bir profilden bir çerçeveye ihtiyacınız var.

Çerçeve şu şekilde monte edilmelidir:

  • Tavandan yaklaşık 100 mm geri çekilir ve odanın çevresi boyunca yatay bir düzlemde bir çizgi çizeriz. Bunu yapmak için, bir lazer veya su seviyesi kullanın.
  • Hat boyunca duvara bir başlangıç ​​profili ekleriz.
  • Ana profili başlangıç ​​profiline yerleştiriyoruz ve uzak mesafeler yardımıyla tavana tutturuyoruz.Profil için boşluk 40 cm olmalıdır.
  • Aydınlatmalı tavanlara alçıpan boyaların dayanıklı olması için, bağlantılar, yengeçler kullanın. Ana profiller arasında aynı profilden atlama telleri oluştururlar.

Profilleri ve lentoları yengeçler ve süspansiyonlarla birleştiriyoruz. Daha sonra çerçeve, vidalarla birlikte alçıpan levhalarla kaplanır. Şimdi alçıpan ile asma tavan neredeyse hazır, hepsi değil, sadece ilk seviye.

CİHAZ ÇERÇEVESİ ÜST SEVİYE

Alçıpan kendisi - bu malzeme çok dayanıklı değildir. En azından, aydınlatmanın monte edildiği ağır ikinci seviyeyi sürdürmeyecektir. Sorunları önlemek için, bağlantı elemanlarının alçıpandan üst düzey kılavuzlara vidalanması gerekir. Bunu yapmak için, ışığın monte edileceği kutuyu oluşturan kılavuzun geçtiği yerde bulunurlar. Ana tavanın boyuna profillerinden geçecek iki paralel kılavuz yaparsanız, o zaman sorun olmaz. 40 cm'lik adımlarla vidalanabilirler, bu mesafe akslar arasında tutulmalıdır. Diğer iki kılavuzun montajı ile uzunlamasına profilleri olmadığında daha zor olur.

Ana çerçevenin montajı sırasında profilin yerleştirildiği veya ikinci seviyenin mevcut tasarıma göre tasarlandığı sonucuna varılabilir. Bir ipoteği unutursanız endişelenecek bir şey yok. Boylamsal profiller birbirine çok yakındır, ışıklı çok katlı alçıpan tavanlar için bunlardan herhangi birini baz olarak seçmenize izin verir.

AYDINLATMA İÇİN NİŞ CİHAZI

Çerçeve hazır olduğunda, gizli aydınlatma ile bir niş kurulumuna başlayabilirsiniz. Her şeyi kendi elinizle yapmak için aşağıdaki adımları yapmanız gerekir:

  • İlk önce, ikinci seviye tavanın işaretlerini ve kenarlıklarını çizin.
  • Şimdi kenardan saçakların genişliğine çekilmek zorundasınız - bu yaklaşık 4-6 cm'dir Ölçülen mesafeden başlangıç ​​profilini sabitleyin.
  • Ana profilden metal için makas kullanarak küçük parçalar halinde kesin. Profil bölümlerinin uzunluk ve yükseklikte ikinci seviyeye eşitlenmesi gerekir. Kendiliğinden kılavuzlanan vidaları kullanarak, elde edilen segmentleri başlangıç ​​kılavuzuna sabitleyin. Böylece, arka ışığın monte edileceği süspansiyonlar yaratacaksınız.
  • Alttaki süspansiyonlara başka bir başlangıç ​​profili ekleyin.
  • Ana tavan profilleri ortaya çıkan çerçeveye yerleştirilir ve tek bir yapı halinde birleştirilir.
  • Hazırlanan deliklerde, gerekli kabloları aydınlatmanın altına alın ve çerçeveyi tıpkı birinci seviye gibi alçıpan ile kaplayın.

SAĞ ARKA IŞIĞI SEÇEREK, LED AVANTAJLARI

rka ışık yapmanın zamanı geldiğinde, ilk olarak hangi lambaların kullanılacağına karar verin. Arka ışık, "yıldızlı gökyüzü", duralight veya LED şerit oluşturmak için floresan lambalardan, ışık projektörlerinden, fiber optik lambalardan yapılabilir. Bu makale ikincisine odaklanmaktadır.

LED aydınlatmanın herkesi memnun edecek birçok avantajı vardır. İki seviyeli alçıpan tavan yapıları, arka aydınlatmanın LED olması durumunda fayda sağlar. Bu tür bir aydınlatma oldukça düşük bir fiyata sahiptir. LED'ler düzgün iyi ışık sağlar. Bununla birlikte, LED şeridine ek olarak, ilave aydınlatma gereklidir, çünkü LED'ler ana ışıktan ziyade dekoratif ışığın rolünü oynarlar. Yatak odası hakkında konuşuyorsak, bu oda için LED aydınlatma en uygun olacaktır. Odanın çevresine yapıştırılan LED bandın 200W lambadan daha parlak aydınlatma sağlayacağını belirtmekte fayda var.
LED bandın ana avantajları:

  • Uzun ömürlü.
  • Yüksek verim ve düşük güç tüketimi.
  • Kolay kurulum Bandı seçilen yere yapıştırmak ve güç kaynağına bağlamak yeterlidir.
  • Işığı uzaktan kontrol edebilme.

LED şeridini bağlamak için gereken tek şey güç kaynağı ve bandın kendisidir. Kendi elinizle uzaktan kumanda yapmak istiyorsanız, buna ek olarak bir kontrol paneli ve bir kontrol cihazı satın almanız gerekecektir.

LED ŞERİT GÜCÜ


Uygun LED şeridi türünü seçtiğinizde, doğru güç kaynağını bulması için yeterli gücü belirlemeye devam eder. Bu zor değil. Yapmanız gereken ilk şey, aydınlatma için hazırlanan nişin çevresini ölçmek ve mesafesini bir doğrusal şerit metrenin gücüyle çarpmaktır.

Gücü hesaplarken, aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurmak önemlidir:

  • Güç kaynağı kapasitesi ne kadar yüksek olursa, o kadar büyük olur. Gizli aydınlatmaya taraf tuttuğunuzda bu gerçeği dikkate almak önemlidir. Ayrıca her bir bant için ayrı bir güç kaynağı satın alabilirsiniz.
  • LED şeridi sürekli olarak güç kaynağına bağlamak önerilmez. Bu, her bir sonraki şeridin loş bir şekilde parlayacağına yol açabilir.

LED ŞERİDİ BAĞLAMA VE TAKMA

LED şerit makaralarda 5 metre satılmaktadır. Ters tarafta, bu bantlar yapışkan bir arka kısımla bitirilir. Kurulum, herhangi bir yönde, yatay, dikey, çapraz ve hatta bir daire içinde yapılabilir. Alçıpan tavanlarınızı yatak odasında veya kendi ellerinizle başka bir odada yaratarak, LED şeridini kolayca başucu rafına, dolap boşluklarına, yatak odasındaki ya da dolaptaki yatağın yanlarına, arka ışık olarak sabitleyebilirsiniz. Bandı tavana bağlamadan önce, güç kaynağına bağlamalısınız. Bu şu şekilde yapılır:

  • Birincisine paralel bir niş içinde, ikinci bandı bağlamak için uzatma telleri döşenir.
  • Güç kaynağını, kabloları yerleştirdiğiniz alçıpan nişine takın.
  • Güç kaynağını ağa bağlayın.

LED bandının montajı da kurulumun temel kurallarına göre yapılmalıdır:

  • Bandı metale sabitlemek yalnızca yalıtım malzemesinde gereklidir.
  • LED aydınlatmasının kesilmesi yalnızca işaretli yerlerde yapılabilir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.