LED Işık Tavan

LED Işık Tavan

LED ışıkların tavana montajı - kurulum kuralları

Kendi konutlarını aydınlatma konusu her zaman daire ve özel ev sahiplerini endişelendiriyor. Enerji sürekli olarak büyüyor, geleneksel aydınlatma yöntemleri çevreyi olumsuz etkiliyor ve normal lambaların kendileri çok uygun ve etkili değil. Tüm bu faktörler, basit kurulum ve çalıştırma, çevre dostu ve verimlilik ile karakterize edilen LED Işık Tavanın popülaritesinin artmasına katkıda bulunur. Bu makalede LED ışıkları ve kurulum teknolojileri ele alınacaktır.

LED armatür tasarımı | LED Işık Tavan

LED Işık Tavan, adından da anlaşılacağı gibi, sayısı bir ila birkaç düzine arasında değişen LED'lerden oluşur. Bu elemanlar daima lambanın toplam gücüne, kontrol devresine ve cihazın muhafazasına karşılık gelir. Evde kullanım için tasarlanan lambalar, geleneksel akkor lambaların tabanlarıyla tamamen aynı olan bir E14 veya E27 soketi ile donatılmıştır.

LED'leri bir lambaya bağlamak için üç devre şeması vardır:
  • ardışık;
  • paraleldir;
  • Karışık.

Çoğu durumda, bireysel LED'ler seri olarak bağlanır. Böyle bir devrenin ana problemi, devredeki en az bir elemanın kullanılamaz hale gelmesi durumunda, tüm devrenin çalışmaz hale gelmesidir. Ek olarak, her zaman LED'in bozulması olasılığı vardır - ve bu durumda, güç diğer elemanlara akmaya devam eder, ancak aşırı yük modunda. Sonuçta, bu tüm LED'lerin yanmasına yol açacaktır. Tabii ki, bir LED tavan ışığının böyle bir şeması yeterince güvenilir olarak kabul edilemez.

En güvenilir devre, her bir lambanın diğerlerinden bağımsız olarak çalıştığı paralel bir bağlantıdır. Lambalardan birinde herhangi bir arıza olması durumunda, diğerleri aşırı yük ve arıza riski olmadan her zamanki gibi çalışmaya devam edecektir. Bu şemanın dezavantajı, büyük ölçüde her bir LED'e ayrı bir direncin bağlı olması nedeniyle yüksek maliyettir. Yüksek maliyet nedeniyle, paralel bağlantılı LED Işık Tavan çok nadiren kullanılır.

Montaj

Bugün aydınlatma pazarı inanılmaz derecede zengin bir ürün yelpazesine sahiptir. LED ışıklar hemen hemen her donanım mağazasından veya ev aletleri bulunan bir mağazadan satın alınabilir. Bir lamba monte etmek oldukça basittir - ancak bundan önce istenen aydınlatma türüne karar vermeniz gerekir, çünkü geniş bir yelpazede çeşitli özelliklerden bahsedilir.

LED lambaların ana sınıflandırması aşağıdaki cihaz gruplarını içerir:

  • doğrusal;
  • Tavan;
  • Duvara monte
  • endüstriyel;
  • projektörler;
  • Su altı;
  • Kontrolörler.
  • Tehlikede ne olduğunu anlamak için en yaygın fikstür türlerinden bazılarını düşünmeye değer:

    1. LED Işık Tavan . Bu tür aydınlatma, özellikle spot ışıklara ihtiyaç duyulmayan bir koridor için uygundur. LED Işık Tavan tamamlandı satıldı. Ürünün bir tarafında bir fiş bulunur ve güce bağlanan kablolar diğer tarafındadır. Tabii ki, güç kaynağı bandın gücüne uygun olmalı ve bağlanırken tellerin polaritesini izlemeniz gerekir. Bu tür cihazların dezavantajı, yüksek derecede ısıtmadır, çünkü zayıf havalandırmalı dar kanallara monte edilemezler.
    2. Sahne ışıkları . LED şeritleri geniş odaları tamamen aydınlatmak için yeterli olmadığından, spot ışıkları kullanmak zorundadırlar. Bu tür cihazlar duvarlarda veya tavanda bulunur ve genellikle en rahat aydınlatmayı oluşturmak için hafifçe eğilirler. Bu tür cihazları seçerken, tüm elektrik ağını çok iyi hesaplamanız gerekir, böylece bireysel elemanları birbirine karşılık gelir.
    3. Hareket sensörlü lambalar . Genel olarak, bu sadece geleneksel LED Işık Tavan bir modifikasyonudur. Bu tür cihazlarda hareketi ancak gerektiğinde aydınlatmayı tetikleyen sensörler bulunur. Bu tür cihazlar, öncelikle, sabit ışığın gerekli olmadığı aydınlatma alanları için çok uygundur ve ikincisi, önemli ölçüde daha kısa çalışma süresi nedeniyle daha yüksek bir çalışma ömrüne sahiptir.
    4. Radyatörler ile montajlı fikstürler . Belki de en uygun cihaz şekli, hazır lambaların montaj gerektirmemesidir. Tipik olarak, bu tür cihazlar, cihazın tüm elemanlarının kendi kendine montajı için gerekli deneyim veya bilginin yokluğunda satın alınır.

Bununla birlikte, lambayı hala kendiniz monte etmeniz gerekiyorsa, tüm parçaları satın almanız ve çalışmaya başlamanız gerekir. İlk olarak, termal gres ile kaplı radyatöre bir LED bağlamanız gerekir (veya radyatör birkaç lamba için tasarlanmışsa LED'ler). Montaj sırasında her zaman talimatları takip etmeli ve takılı LED'lerin gücünün sistemin kalan öğelerinin gücüyle eşleştiğinden emin olmalısınız.

Hemen hemen her odada LED Işık Tavanın montajı mümkündür. Sürekli yüksek neme sahip odalar için bile uygun ürünler bulunabilir. Belki de tek sınırlama, LED'lerin ısıtılmasıdır, çünkü ocağın hemen yanındaki mutfaklara monte edilmemesi şiddetle tavsiye edilir - yüksek sıcaklığa düzenli maruz kalma, aydınlatmanın ömrünü önemli ölçüde azaltacaktır.

LED Işık Tavan montajı belirli koşullara bağlı olarak değişebilir - örneğin, bir germe tavan durumunda, elemanlar aşağıdaki sırayla monte edilmelidir:

  • İlk olarak, bacaklar tavana bağlanır;
  • Sonra raf monte edilir;
  • Ardından, aralarında streç tavanın kanvasının bulunduğu koruyucu ve termal olarak yalıtıcı bir halka monte edilir;
  • Son olarak, lambanın kendisi monte edilir.

Bağlantı

LED aydınlatma tavan armatürleri dahil herhangi bir elektrikli ekipman bağlamadan önce, voltajın ağa beslenmediğinden emin olmanız gerekir. Aksi takdirde, iş yaparken, usta mutlaka bir elektrik çarpması alacaktır.

Ağ kapatıldığında, aşağıdaki gibi gerçekleştirilen tavan LED lambasını bağlamaya başlayabilirsiniz:

  1. İlk adım, şebekenin çalışması için gerekli tüm iletişim hatlarını kurmaktır. Asma ve asma tavanlar durumunda, doğrudan tavana bağlanan oluklu plastik borular telleri döşemek için yeterli olacaktır. Beton plakalarla uğraşmak zorunda kalırsanız, içlerinde flaşlar yapmak zorunda kalacaksınız.
  2. Armatürlü kablolar monte edildiğinde, bunlar için iyi bir havalandırma düzenlemeniz gerekir - örneğin, asma tavan kullanarak. Kutuda, aydınlatma armatürlerinin sayısına uyan delik sayısı kesilir. Lambalar deliklerden çıkarılan tellere bağlanır ve yerine sabitlenir. Özellikle tavan gerilmiş bir kumaştan monte edilmişse, dikkatli olunmalıdır - ona zarar vermek çok kolaydır. Germe tavanını ısınmadan korumak için, bu tür halkalar olmadan yapabilen alçıpan yapıların aksine termoveller monte etmek gerekir.
LED Işık Tavan | LED lambayı değiştirme

LED Işık Tavan dayanıklılığına rağmen, bu güvenilir elemanlar bile başarısız olduğunda durumlar nadir değildir. Bunun birkaç nedeni olabilir - ağın voltaj özelliklerinde yanlışlıkla yapılan değişikliklerden LED Işık Tavan yanlış çalışmasına veya kurulmasına kadar. Her durumda, lambalardan en az biri yanarsa, değiştirilmesi gerekir.

Lamba değiştirme teknolojisi aşağıdaki gibidir:

 

  • Her şeyden önce, bir odayı kapatmak için bir fırsat yoksa, odadaki veya tüm dairedeki voltajı kapatmanız gerekir;
  • Sonra, lambanın koruyucu camını sabitleyen tespit halkasını dikkatlice çıkarmanız gerekir;
  • Lamba dikkatlice yerinden çıkarılır ve üzerine yeni bir lamba takılır;
  • Önceki tüm işlemler ters sırada tekrarlanır.

Sonuç

LED Işık Tavan montajı, elektrik şebekeleriyle çalışmak için minimum beceri seti gerektiren nispeten basit bir işlem kümesidir. Bununla birlikte, iletişimleri bağlama ve kablolama çalışmaları ile uzmanlara emanet etmek daha iyidir - kurulum hataları tüm sisteme zarar verebilir, bu nedenle onlara izin vermemek daha iyidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.