Mesh Cephe Nedir

09-02-2023 13:22
Mesh Cephe Nedir

Mesh Cephe Nedir?

Bir tel örgü cephesi, bir üst ve alt yapısal destek arasında açılan, gerilmiş ve genişletilmiş bir dizi tel örgü rulosudur. Yapı açısından, aralarından seçim yapabileceğiniz iki varyant vardır: tam yükseklikte panel veya dolgu panel.

Genişletilmiş mesh cephe nedir?

Mimarlık dünyasında mesh cephe nedir, basitçe bir binanın dış tarafıdır. Sıklıkla, ancak her zaman değil, yapının önünü ifade eder. Cephenin ayırt edici özelliği, genel yapının genel tarzını ve kimliğini oluşturmadaki önemidir. İyi tasarlanmış bir cephe genellikle tasarım süslemelerini içerse de, genellikle binanın geri kalanında yaygın değildir, en unutulmaz olanıdır.

Genişletilmiş metal mesh cephe nedir, farklı bir tasarım oluşturmak için metal kesilmiş ve gerilmiş bir parça veya birçok parçadır. Çok çeşitli desenler sergileyen nihai bir ürüne ulaşmak için çeşitli temel malzemeler kullanılabilir. Ek olarak, birçok farklı rengi göstermek için çeşitli boyalar ve cilalar ile işlenebilir ve ağ üzerine grafikler de basılabilir. Bazı bitki türleri de görsel olarak etkileyici başka bir seçenek ekleyerek ağ üzerinde büyüyebilir.

Genişletilmiş metal  mesh cephe nedir? ağın görsel olarak farklı görünümü, sağladığı tek fayda değildir. Bu metal ağın önemli bir unsuru, bir binaya ulaşan ışığın tamamını olmasa da bir kısmını filtreleme yeteneğidir. Bu, bina sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olurken, alttaki yapı ile temas eden güneş ışığının miktarını azaltırken havanın dolaşmasına izin verir.

Ek olarak, mesh cephe nedir? metal ağ, toplantı ve çalışma alanlarına doğrudan gelen güneş ışığının miktarını azaltırken, personel ve misafirler için dış dünyanın görünürlüğünü koruyabilir. Bir binanın yönüne bağlı olarak, bu avantaj, çalışanların ve diğerlerinin bu tür istenmeyen dikkat dağınıklığından kaçınmasına yardımcı olabilir.

Tam Boy Panel Mesh cephe nedir?

Tam yükseklikte bir mesh panel ve mesh cephe nedir?, ağın tekrarlayan tel yorgunluğunun cephenin bütünlüğüne zarar verdiği bir noktaya eğilmesine neden olacak herhangi bir rüzgar sapmasını önlemek için gerilir.

Bunu yapmak için, ağın üst kısmına bir germe şeridi katlanır ve bunu yapmak için bir çatal tertibatı kullanılır.

Ağın üst kısmını üst yapısal desteğe takın. Alt montaj benzer bir gergi şeridi sistemine sahiptir; ancak alt alt yapıya yaylı germe sistemi monte edilmiştir.

Bu kaynakların neden önemli olduğuna birazdan değineceğiz.

Daha büyük projeler için, cephenin gerginliğini korumak, ağın hareket etmesini ve hasar görmesini önlemek için ara borular olarak adlandırılan ek destekler belirli aralıklarla monte edilir.

 

Dolgu Paneli Mesh cephe nedir?

 

Bir dolgu paneli, tipik olarak korkuluklar için kullanılan bir dizi bireysel, boyutuna göre tel örgü panelden oluşur. Bu paneller daha sonra yapıya monte edilmeden önce önceden imal edilmiş bir çerçeveye sabitlenir.

Bu yöntem, kolay kurulum için ağ üzerinde önceden kaynaklı tırnaklar ve ağın estetiğine katkıda bulunmak için kesilmiş tasarımlar dahil olmak üzere birçok özelleştirme seçeneğine izin verir.

 

Mesh Cephe Nedir Maliyeti Ne Kadardır?

Genel olarak, tam yükseklikte paneller kullanıldığında, en iyi değer, maksimum 300 cm genişliği uyguladığınızda elde edilir. Bununla birlikte, malzemenin yoğunluğu, tam yükseklikte bir gerilim sisteminin maliyetini etkileyen bir diğer önemli faktördür.

Fiyatlandırmanın bir başka yönü, ihtiyaç duyulan özelleştirme miktarıdır. Örneğin, 500cm bir panelin altını düz olmayan bir tabana monte etmek isterseniz, buna uyum sağlamak için ağ kesilebilir. Bu ayrıntı düzeyi, elbette, ek üretim maliyetlerini de içerecektir.

Tam yükseklikte bir gerilim sistemi, metrekare başına ortalama 40 ila 70 dolar arasında bir fiyat aralığı taşır. Öte yandan, bir dolgu panel sisteminin boyutuna göre kesilmiş parçaları, metrekare başına ortalama 18 ila 25 dolar arasında bir fiyat aralığına sahiptir.

Projeniz cephenin boyanmasını gerektiriyorsa, boyalı ağın metrekaresi başına yaklaşık 10 ABD doları tutarında ek bir maliyet vardır.

Şimdi, bu rakamlar kesin değildir ve cephenizin maliyeti nihayetinde projenizin boyutuna göre belirlenecektir.

 

Mesh Cephe Nedir Faydaları Nelerdir?

Bir tel mesh cephenin boyut özelleştirmesi, hemen hemen her mimari uygulamaya uygulanabilir olmasını sağlar.

Tam yükseklikte bir panel yaparken, ağ paneller, ihtiyacınız olduğu sürece rulolar halinde gönderilir ve yerinde kolayca açılabilir.

Bunun güzel yanı, mesh panellerin tipik olarak sadece üst ve alt kısımda önemli bir desteğe ihtiyaç duymasıdır. Yuvarlanmayan bir panel sistemi kullanmayı seçerseniz, her panel için alt yapı çerçeveleri olması gerekir ve projenin toplam fiyatı önemli ölçüde daha yüksek olur.

Basitçe söylemek gerekirse, mesh panel daha uzun panel parametreleriyle çalışmak, katı boyut kısıtlamaları olan diğer çözümleri kullanmaktan çok daha uygun maliyetlidir.

Mesh cephelerin sunduğu bir diğer önemli fayda, zorlu hava koşullarına uyum sağlama yeteneğidir. Bir genişletilmiş metal cephenin alt yapısında harekete izin vermek için bir yay sistemi kullanıldığından, rüzgâr ağın esnemesine neden olduğu için herhangi bir buz veya kar oluşumu ortadan kaldırılır.

Bu yay sistemi ayrıca şiddetli rüzgarlara maruz kaldığında cephenin zarar görmesini de engeller.

Mesh Cephe Nedir Dezavantajları Nelerdir?

Genel olarak, mesh cepheler, belirli bir desen ve hissi tutan paneller oluşturmak için birlikte dokunmuş paslanmaz çelik tellerden oluşur. Alüminyum veya delikli plaka paneller gibi alternatif çözümlerle karşılaştırıldığında, bir tel örgü cephenin kalitesi karşılaştırılamaz.

Bununla birlikte, malzemenin kendisi piyasadaki en pahalı seçeneklerden biridir.

Şimdi, daha ucuz malzemelerin, tel örgü cephelerden daha büyük altyapı maliyetleri taşıyan ızgara sistemlerine dayanma eğiliminde olduğu belirtilmelidir. Bir noktada bu alt yapı maliyetleri, tel örgü cephelerin daha hesaplı bir seçenek olarak öne çıkmasını sağlıyor.

Başka bir deyişle, 30.000 m2 daha küçük bir proje üzerinde çalışıyorsanız, bir mesh cephenin sunma potansiyeline sahip olduğu maliyet avantajları mevcut olmayacaktır.

 

Mesh Cephe Nedir? Sistemi Neleri İçerir?

Tipik olarak, bir mesh cephenin montajı tedarikçi tarafından değil, seçtiğiniz bir müteahhit tarafından yapılır. Bunu bilerek, mesh cepheler kurulumu kolay rulolar halinde gönderilir ve yüklenicinin sorunsuz bir kurulum için ihtiyaç duyabileceği her şeyle birlikte gelir.

Mesh Cephe Nedir? Mesh Cephe Mesh Cephe Kaplama

  • Yerinde teslimat
  • Ağ, montaj sistemi, montaj donanımı, ara borular vb.
  • Projeye özel yapısal hesaplamalar
  • Mağaza çizimleri
  • Tam mühendislik yardımı
  • Yerinde kurulum yardımı

Bu listedeki en dikkat çekici maddelerden biri de projeye özel yapısal hesaplamalardır.

Bu bilgi, ara borular arasındaki ağın yapıya doğru ne kadar geriye itileceğini belirlemeye yardımcı olacaktır. Bu bulgular daha sonra, daha önce bahsedilen tekrarlayan tel yorgunluğunu önlemek için altyapı destek yaylarında ihtiyaç duyulan gerilim miktarını belirlemek için kullanılır.

 

Bizimle Mimari Mesh Cephe Nedir Uzmanı Olun

Bir mesh cephe nedir, bir yapıyı öne çıkaracak benzersiz bir estetiğe sahip bir yapı sağlamak için kullanılan bir dizi örgü paneldir. Bu paneller, tam uzunlukta gerdirilebilir veya bir çerçeveleme sistemine monte edilen boyuta göre kesimlere bölünebilir.

Çoğu mesh cephe nedir? tam boy rulolar halinde uygulandığından, kurulum işlemi alternatif çözümlerden çok daha hızlıdır. Ağın esnekliği, sert hava koşullarına dayanmasını da sağlar.

Şimdi, mesh cephe nedir? mevcut en pahalı çözümlerden biri olduğunun farkında olmalısınız. Bununla birlikte, üzerinde çalıştığınız proje yeterince büyükse, bir genişletilmiş mesh cephe nedir? cephenin malzeme maliyeti, çerçeveli bir panel sistemine göre daha uygun maliyetli hale gelecektir.

Mesh cephe nedir? Bir tel örgü cephenin sizin için uygun olduğunu düşünüyorsanız, kurulumun genellikle cephe tedarikçisi değil, seçtiğiniz bir yüklenici tarafından gerçekleştirildiğine dikkat edilmelidir. Ancak bir cephe, başarılı bir kurulum için gereken her şeyi içermelidir. Bu mesh cephe nedir soru cevabını bulmuşunuzdur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.