Metal Petek Asma Tavan Nasıl Kurulur

Metal Petek Asma Tavan Nasıl Kurulur

Metal Petek Asma Tavan Nasıl Kurulur

Birçok kamusal alanın tavanı, Petek metal asma tavandenilen özgün ve rafine bir ajur kaplamaya sahiptir. Birçok ev ustası için, asıl soru, hangi elemanların böyle bir dekoratif tasarım yaratmanıza izin verdiği, Petek tavanı ile diğer yapılardaki farkları ve hangi olumlu özelliklere sahip olduğudur.

Petek tavanlarının tanımı

Genel olarak, Petek tavanları, diğer tavan yapılarından temel farkı olan bir kafes asma yapıdır. Temel elemanların farklı renkleri ve dokuları sayesinde tasarımcılara en cesur fikirleri gerçekleştirme fırsatı verildi.

Petek Asma Tavan Tasarım Özellikleri

Bu tür tasarımların ana elemanı alüminyum tavan ızgarasıdır, Petek asma tavanlarında çok sayıda var. Kafesler “erkek” ve “dişi” isimleri altında “U” harfli profillerden oluşturulur. Izgara imalat malzemesi olarak pas oluşumunu engelleyen koruyucu tabaka ile alüminyum kullanılır.

Profil yüksekliği 4 cm'dir ve kalınlığı 0.4 mm'dir ve bu da yüksek yapısal dayanım sağlar. Izgaraların sabitlenmesi için, dijital değerin profilin uzunluğuna tekabül ettiği C60, C120, C180, C240 ​​markalarının rulman profilleri kullanılır. Kafes hücrelerinin boyutu da farklı olabilir, standart hücreler, , 5, 7,5, 10,15 ve 20 cm kenarları olan bir kare şeklindedir.

Renk şemasına gelince, geleneksel seçenekler kullanılır. Petek tavanları beyaz, siyah, , gri ve mat olabilir. Aynı zamanda, siyah ve beyaz rengi özellikle popülerdir. Petek asma tavan panelleri aynı zamanda istenilen renklere boyanabilir.

Petek Tavan Uygulama Alanı

Çoğu zaman, Petek asma tavanları aşağıdaki yerlere monte edilir:

  • Spor tesisleri
  • Taşıma terminalleri
  • Ticari tesisler.
  • Eğlenceli işyerleri.

Sarkma alanlarının yokluğu, bu tür yapıların geniş alanların dekorasyonu için kullanılmasına izin verir.

Faydaları

Petek asma tavan” tipindeki yapılar, aşağıdakilerin ayırt edilebileceği çok sayıda olumlu yönlere sahiptir:

Havalandırma ve tavan boşluğunda iyi havalandırma.

Yangın emniyeti ve odadan kısa sürede duman uzaklaştırma yeteneği. Bu özellik nedeniyle Petek tavanları, yoğun insan yoğunluğunun olduğu odalar için mükemmel bir seçenektir.

Çürük ve pas odaklarının oluşumuna karşı direnç. Bu, Petek hücresel asma tavanları, yüksek neme sahip odalara monte etmenizi sağlar.

Ultraviyole ışınlarının etkisi altında orijinal rengin ve kalite özelliklerinin korunması.

Güçlü ve güvenilir kaplama.

Düşük ağırlık

Kolay sökme işlemi sayesinde Petek asma tavanları yeniden monte etmek mümkündür. Tavanın altında bulunan çeşitli iletişim sistemlerinin maskeleme boruları ve telleri. Temizlik ve gerekli bakım sorunsuz yapılabilir, özel ızgaraları çıkarmak yeterlidir. Ses geçirmez panoları monte edebilme. Benzer süspansiyon sistemlerinin kurulu olduğu odalarda tavanlar çok yüksek görünmüyor. Çeşitli şekiller, renkler ve ek armatürler takma kabiliyeti, bir odayı herhangi bir tarzda dekore ederken Petek tavanlarının kullanılmasını sağlar.

Petek Asma Tavan Türlerin Tanımı

Petek asma tavan tipleri vardır.

En yaygın yapı, çok sayıda özdeş kareden oluşan Petek asma tavan Standardıdır. Hücre boyutları odanın büyüklüğüne bağlı olarak seçilir. Yüksek tavanlarda, 10 * 10 cm hücreli ve 3 cm profil yüksekliğinde sistemler kurulur Odadaki tavan yüksekliği 5 metreyi geçmezse, daha küçük hücreli ve 5 cm profil yüksekliğinde bir tasarıma sahip olabilirsiniz.

Petek tavan piramidal örgü asma tavan, çok sayıda piramit içeren bir sistemin oluştuğu V-profillerinden oluşur. Böyle bir süspansiyon sistemi kurulduğunda, üç boyutlu bir etki yaratan bir açık yüzey oluşturulur. En yaygın beyaz, altın, siyah ve mavi piramidal sistemlerdir.


Panjur şeklindeki ızgara tavanlar küçük odalarda ve iletişim sistemlerinin çıktığı yerlerde kullanılır. Bu tasarım odayı görsel olarak genişletir ve sorunlu bölgeye kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Panjurların etkisini elde etmek için, 5 cm yüksekliğinde taşıyıcı elemanlar ve 3 cm yüksekliğinde bir profil monte etmek gerekir.

Petek asma tavan çok katlı asma tavanı birkaç büyük kareye bölünmüştür. Bu tasarım farklı yükseklikteki profiller kullanılarak oluşturulmuştur. Bu durumda, kılavuzlar 5 cm yüksekliğe ayarlanır ve profil 3 cm yüksekliğe alınır, tavanlarda çok renkli profiller kullanıldığında benzer bir etki elde edilir. Çok düzeyli yapıların renk şeması piramidal tavanlarla çakışmaktadır.

Petek asma tavanın standart olmayan hücrelere montajı, standart tipe benzer bir şemaya göre gerçekleştirilir. Farklılık şu şekildedir: “erkek” ve “dişi” profillerinin yerleştirilmesi, karelerin yaratılmadığı, ancak diğer dikdörtgen hücrelerin bir sonucu olarak belirli bir ilkeye göre performans gösterir. Birçok çözüm sayesinde, odanın genel tarzının bireyselliğini vurgulamak mümkün hale gelir.

Kafes tavan "Petek tavan ", kafeslerden ve T-15 süspansiyon sisteminden oluşur. U profillerinin kullanımı, tüm yapıya toplu eklemenizi sağlar. T-15 sistemine ızgaraların montajı için fazla çaba harcamanıza gerek yoktur. Köşeler tavanın çevresine monte edilmiştir, bu da yapının görünümünü tamamlar. Bu tip hazır tavanlar homojen ve sürekli bir tasarıma sahiptir, bu nedenle en sık sergi salonlarına ve otel salonlarına monte edilirler.

Petek asma tavan” 15 cm genişliğinde profillere sahip kasetli bir tavandır. Bu tasarımın montajı hızlı ve problemsizdir, söküm işleri benzerdir. Yapının ana plakaları süspansiyon sistemine sabitlenir, böylece bir kartuşun tüm yapıya zarar vermeden sökülmesi mümkündür. Bu tip tavanlar, odanın dekorasyonu haline gelir ve orijinalliğini sağlar.

Asma Petek tavanların ana üretimi İtalya'dadır. Burada, dünyanın farklı ülkelerinde büyük bir başarı ile kullanılan, üretim için üretim hatları oluşturulmuştur. Petek tavanının kendinden montajı için talimatlar

Niteliksel ve kısa sürede, özel zanaatkarlar tavan kurabilirler. Ancak, belirli talimatları izlerseniz bu işlem bağımsız olarak gerçekleştirilebilir. Izgara tavanları kendi elinizle monte ederken, aşağıdakilere dikkat etmeniz gerekir: Petek Tavan profillerin kesilmesi ve birleştirilmesi sürecinde, bu elemanlar önemsiz kalınlıkta farklılık gösterdiğinden, özel dikkat ve doğruluk gösterilmelidir.

Yatay çizgileri ayarlamak için lazer seviyesini kullanmanız gerekir. Bu durumda, tüm yapıyı tekrar yapmanız ve fazladan zaman harcamanız gerekmez. Tavanın yüzeyi, kılavuz elemanların uzunluğuna göre karelere bölünmelidir. Takılan köşe, 1 metreden fazla olmayan artışlarla yerleştirilmiş vida veya dübellerle sabitlenmiştir.

Doğrudan PETEK TAVAN montaj işleri aşağıdaki sırayla gerçekleştirilir:

  •  

Petek tavan taşıyıcıyı ve ara profili bağlayın. Ardından ortaya çıkan tasarımı belli bir seviyeye ayarlayın ve düzeltin. Ara profilin ortasında, uzunluğu yarıya eşit olan başka bir kılavuz profili belirleyin ve bunları bağlayın. Sonuç kareler olmalıdır. Tüm sistemi profillerden monte ettikten sonra, asma tavan ızgarasının montajı başlar. Bu tür aydınlatma cihazlarının avantajı aşağıdaki gibidir: Standart lambalara kıyasla daha az enerji kullanın. Bazı türlerin hizmet ömrü 70.000 saate ulaşmaktadır. Gerilim dalgalanmalarına karşı direnç. Doğal ışığın teslimi. Sessiz ve titreşimsiz. -40 ila +40 derece sıcaklık aralığında kullanım imkânı. Mekanik gerilmelere karşı direnç. Lambanın içinde cıva veya insan sağlığına zararlı diğer maddeler.

Bir petek tavan yapısı oluşturmak için malzeme miktarını hesaplamak için en kolay yol, üreticilerin web sitelerinde sunduğu çevrimiçi hesap makinesini kullanmaktır. Kendi kendine hesaplama yaparken, 1 metrekarelik tavanın uzun bir profil, ortalama bir profil, yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda, kısa bir profil, 1 metreden daha az gerektirdiğini unutmayın. Ayrıca kaset oluşturmak için bir süspansiyon ve bir konektör ve yaklaşık 3 profil hazırlamanız gerekir.

Petek tavanların popülaritesi güzelliği, dayanıklılığı ve özgünlüğü ile açıklanmaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.