Petek Tavan Modelleri

Petek Tavan Modelleri

Petek tavan modelleri, Petek tavan

Günümüzde, çeşitli amaçlar için birçok ticari tesis, entegre aydınlatmalı fonolit hücresel levhalar şeklinde yapılan Petek Tavan Modelleri açık havada asılı yapılarının yardımıyla oluşturulan tavan alanının olağan dışı fütüristti tasarımının dikkatini çekiyor.

Petek Tavan Modelleri endüstriyel inşaat katılımcılarının kafes tavanlara olan ilgisinin artması, olağanüstü dayanıklılıklarını, iddiasız bakımlarını ve herhangi bir mühendislik iletişiminin inşaatı ve zemin levhaları arasındaki teknolojik nişin maskelenme olasılığını açıklıyor. Satın almadan önce, bu tür sistemlerin ne olduğunu, yeteneklerinin, avantajlarının ve dezavantajlarının neler olduğunu öğrenmeli ve ayrıca montaj teknolojisinin önemli nüanslarını göz önünde bulundurmalısınız.

Petek Tavan Modelleri ince renkli bir alüminyum bant üzerinde üretilen bir hacim ızgarası olan asma tip kaset Petek Tavan Modelleri sisteminin çeşitlerinden biridir. Metalin kalınlığı ve hücrelerin boyutuna göre, tavanlar 2-6 kg / m² arasındadır.

Petek asma tavan uygulama tasarımları şunları içerir

  • Odanın çevresinde doğru seviyede destek çerçevelerinin oluşmasından sorumlu olan kenar L-şekilli profiller, tavanın duvarlarla kenetlenme kalitesini garanti eder.
  • Güç kafes çerçevesini monte etmek için farklı kılavuzlar- uzunlamasına yatak, enine destek, ara bağlantı tipi erkek / dişi- kullanılır. Metal ızgara standart olarak 600 mm kenarlı karelerden oluşur.
  • 5x5, 7.5x7.5, 10x10, 15x15, 20x20 cm boyutlarında olabilen ince duvarlı metal profilden hazır plakalar.
  • Yay askıları şeklinde birleştirilmiş bağlantı sistemi, bu sayede kılavuzların haç noktalarındaki güç çerçevesi tabana tutturulur.

Petek Tavan Modelleri- İtalyan tasarımcıların buluşu ülkemizde yaygın olarak yayılmıştır. Kafes yapıları pahasına bu tür çardaklar, güney bölgelerinin sakinlerinin üzüm yetiştirmelerine yardımcı oldu ve aynı anda birkaç önemli işlevi yerine getirdi. Kafes tavan, asmanın bıyıklara yapıştığı bir kafes görevi gördü ve tırmanma bitkilerini kavurucu güneş ışınlarından korurken yeterli miktarda güneşe erişim sağladı.

20. yüzyılda, İtalyanlar terasları kafes elemanları ile süslemek için moda oldu ve daha sonra bu fikir, adını İtalyanca kelime ızgarası “Kafeste borçlu olan Petek Tavan Modelleri yaratılmasında somutlaştı. Petek Tavan Modelleri teknolojisi, standart dışı bir tavan tasarım çözümü bulmakla ilgilenen tasarımcılar tarafından ödünç alındı.

1970 yılında, bu tür yapıları üretmek için ahşap kullanıldı ve bu amaçla alüminyum kullanımı sadece daha sonra uygulanmaya başladı. Petek Tavan Modelleri taşıyıcı sistemlerin ilk örnekleri önemli bir ağırlığa sahipti ve kurulumları oldukça pahalıydı.

Bugün, bu askıya alınmış yapılar, örgü çözümlerinin birçok avantajı nedeniyle Armstrong mineral fiber tavanlarının ana rakibi.

Petek Tavan Modelleri Avantajları:

  • Nem ve hijyen. Hücresel sistemlerin bu özellikleri, yüksek nem koşullarına sahip odalara kurulum için kullanılabilir hale getirir. Bu tür yapılar sızıntılardan, patojenler den, mantarlardan ve küflerden korkmaz.
  • Hücresel yapı, pahalı havalandırma ekipmanının tamamen çalıştığı için tavan arası mutlak nefes alabilirlik sağlar ve yangın durumunda yanma ürünleri kolayca çıkarılır.
  • Izgaraları iklim kontrol sistemlerinin çalışmalarına eşlik eden sesleri emen plakalarla donatarak iyi ses yalıtım özellikleri.
  • Güç ve iletişim kablolarını ve su temini ve ısıtması için plastik boruları, egzoz veya emme havalandırma sistemleri için hava kanallarını gizlemeye izin verin.
  • Çevre dostu. Profillerin ve metal ruloların yapıldığı alüminyum, toksin bileşiklerin salınması hariç, çevre açısından güvenli bir malzeme olarak kabul edilir.
  • Elektrikli cihazların kurulum değişkenliği nedeniyle yüksek yansıtıcı metal profil ve gelişmiş aydınlatma tasarımı.

  • Başka bir alana transfer için kolay sökme yapıları. Temiz kurulum, uzun mesafelerde sorunsuz taşıma ve iyi bakım.
  • Uzun hizmet ömrü- Petek Tavan Modelleri yüksek kaliteli ham maddeler kullanan modern hücresel sistemlerin üretiminde olduğu gibi yaklaşık 30 yıl. Bu tür alüminyum UV radyasyonuna karşı bağışıktır, korozyona karşı oldukça dayanıklıdır ve sıcaklıktaki keskin dalgalanmalara karşı dayanıklıdır.

Alüminyum Petek Asma Tavan Dezavantajları:

  • Alüminyumun Petek Tavan Modelleri yüksek maliyeti ile açıklanan diğer tavanlardan önemli ölçüde daha pahalıya mal oluyorlar.
  • Tavanı zamanında monte etmenin zahmeti, özellikle sargı koridorları dikilirken, kenar ızgaralarını, nişleri veya çıkıntılı köşeleri olan odaları ve elektrikli ev aletleri için birçok bağlantı noktasını sürekli olarak kesmeniz gerektiğinde. Bütün bunlar, kurulum maliyetinde neredeyse%50 oranında bir artışa yol açar.

  • Petek Tavan Modelleri, yaygın inanışın aksine, yangına dayanıklı veya yangına dayanıklı yapılar değildir, kurulumları odanın ek yangın güvenliğini ortadan kaldırır. Petek Tavan Modelleri  Yangına dayanıklı yapılar, belirli bir süre için bir yangının merkez üssünde kalmaya dayanır ve çökmez. Yangına dayanıklı yapılar, kimyasal / fiziksel direnç ve mukavemet özelliklerini korurken benzer koşullarda kalabilir. Alüminyumun 140 ° C'ye ısıtılması, metal mukavemetinin kaybına ve 660 ° C'ye kadar bir sıvı durumuna geçişe neden olur.

Her ne kadar birçok kaynak aksini iddia etse de mühendislik sistemlerine tam erişim eksikliği. Tabii ki, bir tornavida veya pense ile bir el 20x20'lik bir deliğe sürünecek, ancak yüksek kaliteli ciddi onarım ve kurulum işleri üretmek mümkün olmayacaktır. Petek Tavan Modelleri , T-15 Taşıyıcı sisteminde olduğu gibi tavan yapısını sadece tüm yapıyı sökmeye gerek kalmadan incelemenize izin verir. Arızalar tespit edildiğinde, sorunlu alandaki panelleri sökmek gerekir, bundan sonra süspansiyon sistemini korumak mümkündür.

Petek Tavan Modelleri çeşitli kriterlere göre sınıflandırılmıştır. İnşaat türüne göre, hepsi bir araya getirilebilir ve serbest taşınır. İlk durumda, hücresel modüller geçerek güç profillerine tutturulur.

Petek Tavan Modelleri uygulaması

Bu tür tavanlar daha dayanıklı olarak kabul edilir ve ızgara / güç profillerinin aynı genişliğe sahip olması nedeniyle görsel olarak düzgün bir dokuya sahip bir düzlem gibi görünürler.

Ayrıca, Petek Tavan Modelleri maliyetleri konsol çözümlerinden daha yüksektir, kurulum daha zordur ve gerekirse tavan alanına ulaşmak da zordur.

Bir montajın tamamına modülleri takmak veya çıkarmak belirli beceriler gerektirir. Kafesin metal profili 0,4 mm'ye kadar bir kalınlığa sahip olduğundan, itme / itme sırasında acemi deforme olma riski taşır.

Petek Tavan Modelleri Serbest taşıma

Bu yapılar, güç T-15 profilleri kullanılarak kurulur ve modüller, T-15 Taşıyıcı sistemlerindeki plakalar prensibi üzerine çerçevenin hücrelerine yerleştirilir.

Satın alımları%13-15 oranında daha ucuz olacak. Bu durumda, panellere zarar vermekten korkmadan tavan bölgesinde güvenli bir şekilde çalışabilirsiniz. Bununla birlikte, ana hücreleri 60 cm'lik bir kenarla ayıran görsel olarak T-15 profilleri iyi ayırt edilecektir. Böyle bir tasarım, oda tasarımının genel konseptine aykırı olabilir, bu da tüm montaj tasarımı lehine terk edilmesinin bir nedeni olabilir.

Petek Tavan Modelleri, boyalı, vernikli, eloksallı veya herhangi bir malzemenin dokusunu taklit eden profillerle ayırt edilir.

Petek Tavan Modelleri Hücresel modüllerin performansına bağlı olarak, modeller ayırt edilir:

  • Klasik versiyonda;
  • Kör bahislerle analoji ile yaratılmış;
  • Piramit tasarımı ile;
  • Standart dışı çok seviyeli seçenekler.

Petek Tavan Modelleri Standart

Klasik kafesleri monte ederken U şekilli profiller kullanın. Hücrelerin boyutları, odadaki duvarların yüksekliğinin maksimum 3 metre olması şartıyla, tabanın yüksekliğini%3'ten fazla geçmemelidir. Standart sistemler, 10 dB'ye kadar yayılma aralığıyla yalnızca yukarıdan aşağıya gelen gürültüyü bastırma yeteneğine sahiptir.

Bu tür yapılar herhangi bir mimari çözüme sorunsuz bir şekilde entegre edilir, basit bir şekilde monte edilir ve ucuzdur ve bu onların alaka düzeyinden kaynaklanmaktadır.

Petek tavan, Petek Tavan Modelleri

Y şekilli bir bölüme sahip profillerin kullanılması, kesilmiş piramit biçiminde hücreler yaratmanıza izin verir, bu da yüksekliğe ekleyerek odaya yanıltıcı hacim katar. Bu tür modeller, rampalar, tavan arası, çok seviyeli tavanlar, çokgen üç boyutlu elemanlarla karmaşık geometrinin binalarını tasarlarken kullanmak için en avantajlıdır.

Bu durumda, Petek Tavan Modelleri-tavan alanı standart modellerin kurulumundan önemli ölçüde daha az görülür. Bu nedenle, piramidal modellerin hücrelerinin, plakaların yüksekliğinden%8-10 daha yüksek boyutlara sahip olmasına izin verilir. Yukarıdan aşağıya gürültü azaltma seviyesi, aşağıdan yukarı- yukarı 12 dB.Petek Tavan Modelleri  Piramidal yapıları kurarken, dikkatsizce kullanılması nedeniyle ızgaraların büküle bileceğinden dikkatli olmak gerekir.

Petek asma tavan, Petek Tavan Modelleri

Panjurlara benzetilerek yapılan ızgaralar, yüksek bir hücre yoğunluğuna sahiptir. Bu, alt bölme bölgesini maksimuma kapatmak ve yüksek kaliteli iletişim maskelemesi sağlamak için yeri doldurulamaz olan en "sağır" tür petek tarama sistemidir. Bu, güçlü bir besleme ve egzoz tipi havalandırma sisteminin geniş hava kanalları için geçerlidir.

Bu tür havalandırma sistemleri genellikle eğlence tesislerine kurulur, bu sayede sigara içmeyen konuklar birbirlerini etkilemeden aynı masada sigara içenlerle “barış içinde” iletişim kurabilirler. Panjur modelleri ayrıca ahşap tavanı gerçekçi bir şekilde taklit eder. Petek Tavan Modelleri Kurulum için petek-jaluziler dizinin inşasıyla neredeyse aynı miktarda ödemek zorunda kalacak olsa da, çoğu durumda bu karar haklı, çünkü yanmaz, neme ve çürümeye karşı dayanıklı olmanın sahibi olmanıza izin veriyor tavan.

Çok düzeyli, Petek Tavan Modelleri

Üst kısımdaki boşlukları olan "babaların" profilleri, ek parça elemanlarının takılma olasılığını sağlar, bu nedenle aşağıdaki bölümlerin montajı, yapıyı yukarı doğru kaydırarak yapılabilir.

Bu teknoloji nadir durumlarda kullanılır, çünkü belirgin bir yükseklik farkı olan çıkıntıların oluşumu, büyük miktarda pahalı alüminyumun kullanılmasını gerektiren oldukça zahmetli bir süreçtir.

Bu nedenle, çok seviyeli tavan sistemleri inşa ederken, kombine kurulum teknolojisini kullanmak çok daha kârlıdır:

  • Çok seviyeli sistemin çerçeve parçasını monte etmek için С- / U-şekilli galvanizli profiller kullanın;
  • Dikey yüzeylerin- yan duvarlar- alçıpan levhalarla kaplanması;
  • Hücresel tavanın destek çerçevelerinin montajı için kullanılacak yatay açıklıklar;
  • Yatak çerçeveleri ızgaralar ile kaplıdır, altına elektrikli aletler yerleştirilir.

Petek Tavan Modelleri Çok renkli profillerin kullanımı, farklı tasarım seviyelerini görsel olarak vurgulayacak ve tavan alanının tasarımını daha etkileyici hale getirecektir. Tavanın tasarımını güncellerken, bazı yerlerde renk modüllerini değiştirmek, yüzeyin yeni renklerle oynaması için yeterli olacaktır.

Petek Tavan Modelleri, farklı hücre ve renk şekilleri ile çeşitli tasarım çözümlerine sahiptir. Temel renk seçimine ek olarak- siyah, beyaz, bej, altın, çikolata, süper krom, gümüş ve fırçalanmış alüminyum, üreticiler RAL'de boyalı modeller sunar. Geniş renk paleti, monoton beyaz bir versiyonda tavanların sıkıcı monokrom çözümlerini terk etmeye yardımcı olur, bazen orijinal iç tasarımla güçlü bir şekilde uyumsuzdur.

Tavanı ticaret ekipmanlarına tonda, iç mekânın genel paletine uygun bir gölgede veya düzenli müşteriler tarafından her zaman olumlu algılanan ve müşteri tabanınızı genişletmenize izin veren şirketin kurumsal renklerinde sipariş edebilirsiniz.

Başlangıçta, ses yalıtım kabiliyetine sahip buhar geçirgen asma tavan sistemleri, bina yönetmeliklerini ihlal etmeden ve yangın güvenliği gerekliliklerine uymadan mühendislik sistemlerinin temel temel altına yerleştirilmesinin gerekli olduğu endüstriyel tesislerde kullanıldı.

Bugüne kadar, en iyi Petek Tavan Modelleri üreticileri, yanmaz bina yapıları üreten şirketler olmaya devam ediyor.

Petek Tavan Modelleri yaygın bir şekilde, geçen yüzyılın 90'larının sonlarında gelen küresel ekonomik durgunluğa bir şekilde katkıda bulundu. Üreticiler arasında ortaya çıkan alıcılar için şiddetli bir savaş. Önde gelen şirketler, personel tasarımcılarına faydacı ürünlere dekoratif nitelikler vermeleri konusunda şaşkına döndü, bu nedenle Petek Tavan Modelleri askıya alınmış sistemler halka açık yerlere monte edilmekten utanmayan şık bir tasarımda ortaya çıktı.

Modern petek asma Yerleşim yerlerinin süspansiyon sistemlerinin kaydedilmesi olasılığı ile ilgili olarak, bu sorunun çözümü kullanıcıların takdirindedir. İletişimin görülebildiği hücresel yapının "yarı saydamlığı" ile karıştırılmıyorsa, yüksek tavanlı bir odanız var ve iç mekanda standart olmayan çözümlerin hayranıysanız, Petek Tavan Modelleri uygulama seçeneğini düşünebilirsiniz. Petek tavan, uygulamanın evrenselliğinde farklılık gösterir.

Petek asma tavan uygulaması

Petek Tavan Modelleri avantajlarından biri, kendiliğinden toplanma olasılığıdır, ancak genel tesislerde değil, bir dairede. Sipariş vermeden önce tavanın belirli bir odaya montajı için gerekli sayıda bileşen hesaplaması gerekecektir. Aksi takdirde, maliyetli malzeme taşar. Çünkü kenarların katları 600 mm olan odalar oldukça nadirdir.

Hazırlık aşaması, kesme için kafes elemanlarının uygun şekilde dağıtılması gereğini ima eder. Tavanı hesaplamaya başlamak için, tüm hücresel fragmanların ve kırpma için panellerin düzenlenmesi ile bir ızgara çizerek başlarlar. Montaj taşıyıcı profilleri, süspansiyon sisteminin seçilen modelinin tasarımına ve düzeltme için ızgara desenine göre hesaplanır.

Kurulumdan önce, elektrikli cihazların sayısını belirlemek ve yardımcı programların kurulumu ile ilgili tüm kurulum işlerini tamamlamak gerekir. Satın alınan modeli ve üreticinin önerilerini birleştirme talimatları hakkında bilgi edinmeyi unutmayın.

Süspansiyon sistemini kendi ellerinizle monte etmeyi planlarken, Petek Tavan Modelleri ile çalışırken montaj teknolojisini kesinlikle takip etmek gerektiğini unutmayın. Kafes profilleri ağır ve kırılgan olduğundan, yük çerçevesinin tabana güçlü bir şekilde bağlanması gerekir. Izgaralar sadece bir profil kesici ile kesilir. Aksi takdirde, tavanı rendelenmiş kenarlara çıkarır, bu da kılık değiştirmesi imkansızdır.

İş emri:

  • Temel hazırlığı- temizleme, beton için derin nüfuz eden astar ile işleme, profile uyacak şekilde renklendirme. Alçak bir odada, taban koyu boya ile boyanır.
  • Çalışma yüzeyinin kenarın altında işaretlenmesi: her köşeye bir kontrol işareti yerleştirilir, daha sonra ara segmentler bir kablo ile kesilir ve ufuk seviyesi ayarlanır. Tavan yüksekliği alanı en az 20 cm olmalıdır.
  • Kenar profilinin montajı. Bağlantı elemanlarını seçerken- vidalar (minimum boyut- 16x4, 2)- ve duvarların malzemesinden 30 ila 60 cm'lik bir adım itilir. Beton veya ahşap bir zemine montajın büyük bir adımla yapılmasına izin verilir ve ana malzemeler zayıfsa, daha küçük bir adımla.
  •  
  • Odanın uzun duvarından başlayarak taşıyıcı profillerin montajı. Taşıyıcı ve destek profilleri bağlandıktan sonra ara ürünün kurulumuna devam edin. Kurulum sürecinde, her bir çift için 60 cm'lik adım dikkate alınarak bir süspansiyon olmalıdır.
  • Tabandaki tüm süspansiyonları monte edin, polipropilen dübelli vidalarla yapılır. Aynı zamanda, çerçeveyi ufuk çizgisi boyunca süspansiyonlar üzerinde yaklaşık olarak hizalayın.
  • Çapraz bir eksen boyunca yerleştirilmiş her köşede en az iki süspansiyon için ekipman montajı için açıklıkların 60x60 sonradan sabitlenmesiyle güç çerçevesinin yatay pozisyonda son pozlaması.
  • Bağlantı elemanları, askılar bağlantı elemanları olarak kullanılır.
  • Eksik Modüller oluşturun, sahaya uygun boyut ve son kurulum.
  • Benzer bir prensibe göre komple ızgaraların montajı.
  • Aydınlatmayı bağlama ve aydınlatma sisteminin performansını test etme.
  •  
  • Tavan konstrüksiyonunun bitmiş bir görünüm elde edebilmesi için elektrikli cihazların doğru seçilmesi önemlidir. Bu sorunu çözmek için, ızgara kafeslerine kolayca gömülü spot spot ışıkları ile uğraşmanız önerilir.
  • Petek tavan armatürlere ek olarak, yönlü ışımaya sahip tek lamba ve iki lamba cihazları prizmatik veya opal difüzörlü orijinal armatürler takmayı düşünebilirsiniz.

Petek Tavan Modelleri İpuçları

Hücreli tavanları doğru bir şekilde seçmek ve onlara nasıl bakılacağını öğrenmek için aşağıdaki önerileri dinlemeniz gerekir:

  • Petek Tavan Modelleri, ilginç aydınlatma efektleri almak veya orijinal aydınlatma desenleri oluşturmak için tavan ışıkları kurabilirsiniz. Böyle bir aydınlatma sistemi çözümünün seçimi, yapılara bu tür ek yükler için tasarlanmadığından, tavana monte elektrikli cihazların temel olarak zorunlu olarak sabitlenmesini gerektirir. Süspansiyon sisteminin şeffaflığı, modüllerdeki hücrelerin boyutundan etkilenir. Büyük hücreli model sayesinde, tavan alanındaki tüm iletişim mükemmel bir şekilde görülebilir. Maliyeti oluştururken, ters ilişki çok önemli hale gelir: hücre ne kadar küçük olursa, tavan o kadar pahalı olur. Burada bir uzlaşma çözümü bulmak önemlidir- fiyatın tavanın maskeleme kabiliyeti ile optimal kombinasyonu.
  • Petek Tavan Modelleri, agresif olmayan herhangi bir deterjan kullanarak sistematik ıslak işlem koşullarında bir ayna parlamasıyla uzun süre memnun kalacaktır.

  • Petek Tavan Modelleri dairelere kurarken, tasarımın katı hi-fi ekler ve kapalı bir çerçeve şeklinde eklemeler ile kolaylaştırılan tam teşekküllü bir dekoratif modülün görünümünü almasını sağlamak önemlidir. Sırılsıklam kıyafetlerin, ayakkabıların ve şemsiyelerin sıklıkla kuruduğu giriş alanının Petek tavan uygulaması, plakaları araya giren bölgede biriken dumanlardan şişebilen Armstrong tesisinden daha avantajlıdır.
  • Banyolarda, suya dayanıklı Petek Tavan Modelleri düzeni, gerekçelendirilmiş olmasına rağmen, kondensatın girmesini engellemez. Damıtıcı toz içerdiğinden, zamanla tavan rengin orijinal parlaklığını kaybedecek ve yüzeyde lekeler oluşacaktır. Bu nedenle, banyolara veya tuvaletlere, modüllerin temizlik için kolayca çıkarılabildiği bağımsız bir yapı kurmak daha iyidir.

Fotoğraf seçimi, Petek Tavan Modelleri hücresel sistemli tavan alanları için orijinal tasarım seçeneklerini içerir:

  • Petek Tavan Modelleri, avangart ve minimalimden yüksek teknolojiye ve çatı katına ve klasik olanlara kadar birçok modern iç stile entegre edilebilir.

Petek Tavan Modelleri kurmak için ideal yerler garajlar ve çalışma odalarıdır. Yapılan geometri, ayarlanmış oranlar ve özlü tasarımlı tasarımların en hoş olacağı binaların iç kısmındadır. Uzun koridorlar veya giriş bölgeleri tasarlanırken, kafes tavan bir imar aracı olarak işlev görebilir. Sadece iki tip tavan sistemini, örneğin ızgara panjurları ile standart bir tasarımı birleştirmek gerekir.

Oturma odalarında, Petek Tavan Modelleri öncelikle iç mekânın görsel çekiciliğini çoğaltan bağımsız bir dekor olarak çalışır. Tavan bölgesini bitirme seçeneğinin başarılı bir şekilde uygulanması, duvarların yeterli yüksekliğine tabi olacaktır.

Petek Tavan Modelleri krom renkte nokta aydınlatıcılar ve profil, Petek Tavan Modelleri en etkili ve pratik tasarımlarından biridir. Petek Tavan Modelleri böyle bir çözüm sadece çok güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda iç mekânı da dönüştürür, aynı zamanda kromun mükemmel yansıtıcı lığa sahip olması nedeniyle alanın geometrisini yanıltıcı bir şekilde değiştirir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.