60x60 Akustik Asma Tavan

60x60 Akustik Asma Tavan

Akustik asma tavan | 60x60 Akustik Asma Tavan

60x60 Akustik Asma Tavanlar, odanın akustik özellikleri içinde konforlu bir konaklama için ana bileşenlerden biridir. Tamamen boş bir dairede taşınırken ya da onarırken ne kadar tuhaf ve nahoş seslerin algılandığını hatırlayın. Ancak odanın akustik özellikleri daha iyi bir şekilde değiştiğinden, zemine bir halı döşemeye, duvarları en ince duvar kağıdına yapıştırmamaya ve 60x60 Akustik Asma Tavan döşemeye değer.

Odada konforlu bir konaklamanın akustik bileşenleri şunlardır:
- düşük gürültü seviyesi (yansıyan dalgaların korelasyonu);
- yeterli ses yalıtımı;
- yüksek konuşma anlaşılırlığı.

İyi akustik parametrelere sahip odalarda, “kullanışlı” sesler vurgulanır ve “zararlı” sesler kabul edilebilir bir seviyeye indirilir (işitme kesilmez) veya tamamen elimine edilir.

60x60 Akustik Asma Tavan İyi akustik nerede talep edilir?

Yüksek akustik özellikler aşağıdakiler için önemlidir:
- kayıt stüdyoları;
- konser salonları;
- dinleme odaları;
- konferans salonları;
- sinemalar;
- konferans odaları;
- gece kulüpleri;
- restoranlar;
- spor salonları;
- diskolar;
- ofisler;
- ev sinemaları;
- konut binaları ve daireler.

Ancak, bu listenin ilk konumları çok spesifikse ve nüfusun çoğunluğu için uygun değilse, ikincisi- abartı olmadan, herkesi ilgilendirir.

60x60 Akustik Asma Tavan Ev akustiği

Yeni bir eve veya daireye taşınırken, ayak seslerinin boş bir odada ne kadar yüksek sesle ses verdiğine dikkat etmemek imkansızdır ve nahoş bir yankı her kelimeyi ve hışırtı yankılanır. Fakat en azından küçük bir tamirden sonra her şey daha iyi olacak şekilde değişir. Zemin ve duvar kaplama kaplamalarının yanı sıra mobilyalar ve iç mekandaki diğer unsurlar, sesleri farklı şekillerde yansıtan ve soğuran, odanın akustik özelliklerini daha iyi bir şekilde değiştirir. Ancak tavan aynı zamanda ses dalgalarının yansıması ve absorpsiyonu için ana yüzeylerden biridir ve onu mobilyalarla karıştırmaz veya halıyla örtmezsiniz.

Bir apartman dairesinde ve komşularında oturuyorsanız, sürekli küfür, durgun veya sürekli TV ile "aldım" ya da yatak odanızda bir piyano varsa ve kendi müzikal yeteneklerinizi göstererek hepiniz "anlayın", o zaman akustik tasarıma dikkat edin bina ve en önemlisi, tavanın akustiği.

Veya başka bir örnek. Bugün, bir ev sineması nadir değildir. Ev için bu “oyuncağı” seçerek hem TV panelinin hem de hoparlör sisteminin teknik parametrelerini dikkatlice ve titizlikle inceleyerek, hertz, desibel ve pamuk yünü dikkatlice okuyoruz. Ancak çok az insan, bir odaya yanlış yerleştirilen akustiğin kısmen veya bazen önemli ölçüde çoğaltılmış ses akışının özelliklerini ve her şeyden önce odanın kendisinin düşük akustik parametrelerinden dolayı önemli ölçüde azaldığını biliyor. Konuşmacılardan gelen sesler saniyede 330 m hızla yayılırken, duvarlar veya tavanlar gibi engellerle karşılaşırlar, kısmen geçerler, engellenir ve yansıtılırlar. 60x60 Akustik Asma Tavan Başka bir deyişle, ses dalgasının bir kısmı saniyenin yüzlerce saniyesinde geç kalır ve bu ses akışını rahatsız edici bir algı oluşturmak için yeterlidir.

60x60 Akustik Asma Tavan Teknik çözümler

60x60 Akustik Asma Tavan kullanarak odanın akustik özelliklerini önemli ölçüde iyileştirin.

Seçenek 1. Asma alçıpan tavan.

60x60 Akustik Asma Tavan

Geniş açıdan bakıldığında, normal tavan akustik değildir. Ancak, alt boşlukta oluşan hava boşluğu nedeniyle, iletilen ses dalgasının hacmi düşecektir. 60x60 Akustik Asma Tavan ek ses yalıtımı özellikleri, aynı zamanda iyi ses yalıtkanları olan cam veya mineral yünlü yalıtım yardımı ile verilebilir.

Birkaç yıl önce, Alman Knauf firması tüketici plakasını delikli alçıpan ses emici- 60x60 Akustik Asma Tavan sundu. Bu malzeme, arka tarafa yapıştırılmış dokuma olmayan bir kumaşa sahip delikli bir alçıpan levhadır. Hem duvar kaplaması hem de asma tavan montajı için kullanılabilir. Geleneksel Alçıpan tavan gibi ön kısım cam duvar kâğıdı, normal duvar kağıdı, çeşitli dekoratif filmler ve diğer dekoratif kaplamalarla yapıştırılarak boyanabilir. Ses emici özellikler kaybolmaz.

60x60 Akustik Asma Tavan özellikleri perforasyon sağlar. Delikler, iletilen bir ses dalgasının enerjisini emen rezonatör olarak görev yapar. Özellikle iyi akustik alçıpan düşük ses frekansı emici olarak kendini kanıtlamıştır. Oda alçıpan kullanılarak ses yalıtımlıysa, ana döşeme üst üste binme ile 60x60 Akustik Asma Tavan'ın kendisi arasında oluşan alt dilimleme alanının yüksekliğinin büyük bir rol oynadığı unutulmamalıdır.

Akustik alçıpan standart ebatları 8,5 mm sac kalınlığı ile 595 x 595 mm'dir. Delikli alanın toplam tabaka alanına oranı yüzde 9 ... 15'tir. Akustik alçıpan, % 95'e kadar bağıl neme sahip odalarda kullanılabilir. Yanıcı olmayan malzemeleri ifade eder.

Seçenek 2. Akustik tavanlar Armstrong.

  

60x60 Akustik Asma Tavan Taşyünü Tavan

Şu anda, Armstrong şirketi çeşitli operasyonel özelliklere sahip geniş bir asma tavan yelpazesi sunmaktadır: bunlar genel amaçlı tavanlar, neme dayanıklı, hijyenik, tasarım ve tabii ki akustiktir.

60x60 Akustik Asma Tavan, metal raylardan monte edilmiş bir destek çerçevesinin ve üzerine monte edilmiş Armstrong tavan plakalarının bir yapısıdır. Plakaların malzemesi ve tasarımı fiziksel ve mekanik özelliklerini belirler.

60x60 Akustik Asma Tavan Plaka malzemesine bağlı olarak, akustik Armstrong aşağıdaki gruplara ayrılabilir:
- cam elyaf plakalar (orta ve yüksek frekanslarda ses emme katsayısı k = 0.9);
- bazalt elyaf levhalar (k = 0.9);
- Mineral ve selüloz elyafı ve organik bağlayıcıların karışımından asbestsiz levhalar (k = 0.65).

Plaka tasarımları, ses emme özelliklerini geliştirmek için ek delikler içerebilir. Tüm malzemeler çevre dostu ve çevre ve insan sağlığı için güvenlidir.

Seçenek 3. Akustik tavanlar Rockfon.

 

Akustik tavan Rockfon - 60x60 Akustik Asma Tavan

Rockfon'un asma tavanları iç pazarda hala yaygın olarak bilinmektedir. Armstrong tavanı gibi, 60x60 Akustik Asma Tavan tasarımı da üzerine ses emici plakaların takıldığı “T” şekilli metal profillerden oluşan alt çerçeveden oluşur. Fark, akustik plakaların malzemesindedir.

En yaygın Rockfon plakaları, 600 x 600 mm ve 600 x 1200 mm boyutlarında ve 15 ve 20 mm kalınlığındadır. Yapısal olarak, panel bir sandviç formunda yapılır: ana malzeme sentetik bir bağlayıcı ve dış kabuğu (boyalı, tekstil veya darbeye dayanıklı ağ ile) olan yüksek yoğunluklu cam elyafıdır. 60x60 Akustik Asma Tavan, Rockfon asma akustik tavanlar %95'e kadar nispi hava neminde çalışmaya devam eder ve yanması zor malzemeler olarak sınıflandırılır. Rockfon firması piyasada sekiz renkte 15... 40 mm kalınlıkta sadece yedi standart boyutta akustik plaka sunmaktadır. Gibi Armstrong asma tavanlar Rockfon hijyenik, darbe dayanımı, vb. olabilir

← Knauf Asma Tavan

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.