Ahşap Baffle Tavan

Ahşap Baffle Tavan

Ahşap baffle asma tavan, Ahşap Baffle tavan

AHŞAP BAFFLE TAVAN GÜZELLİK VE ESTETİKTİR

Tavan dekorasyonu için bugün çok çeşitli malzemeler var. Tavanlar gerilir, duvar kâğıdına yapıştırılır, boyanır, alüminyum, alçıpan, tavan için ahşap paneller vb. İç tasarıma bağlı olarak, tavan tüm odanın en önemli noktası haline gelebilir veya duvarlarla birleşebilir. Ahşap baffle tavanlar tekrar popüler hale geldi. Birçok moda tasarımcısı dekorasyon için ahşap tavan panellerini aktif olarak kullanıyor. Ahşap hoş bir atmosfer yaratır ve odayı daha konforlu hale getirir.

AHŞAP BAFFLE TAVANLAR

İç tasarımda, ahşap mobilyalar, parke zeminler, ahşap çerçeveler, iç kapılar, duvar panelleri, süpürgelikler ve çok daha fazlası artık yeni değil, odalar uzun zamandır ahşapla dekore edilmiştir. Son zamanlarda, iç mekândaki tavanı ahşapla süslemek moda haline geldi. Bu, yaşam alanlarının tasarımında çevre dostu malzemelere olan eğilimden etkilendi. Ahşap hoş bir kokuya ve güzel bir dokuya sahip doğal bir malzemedir. Ahşap baffle tavan her zaman iç dekorasyonda kullanılmıştır. Eski binaların klasik iç mekânlarının çoğu lüks mobilyalarla döşenmiş ve oyulmuş desenlerle inanılmaz güzel tavan tonozlarıyla dekore edilmiştir.

Ahşap baffle tavanlar geçmişten bize geri döndü ve bugün çoğu tasarımcı tavan dekorasyonu için yine ahşap kullanıyor. Ahşap odada sıcak tutabilir, nefes alır, hoş, sıcak bir atmosfer yaratır, rahatlık, denge hissi, asalet verir ve çok güzel kesim desenlerine sahiptir. Bu nitelikler çağlar boyunca oldukça değerlidir. Buna ek olarak, ahşap tavanlar ışığın dağılmasına izin verir, bu da odada yarı karanlığın etkisini yaratır. Birçok tasarımcı, bir alanın dekorasyonunda ışık ve gölge oyununun bu etkisini daha karmaşık ve sıra dışı hale getirir. Ahşabın tüm hoş yanlarına ek olarak, yabancı sesleri emebilir ve ses yalıtımı görevi görür. Tamamen ahşap paneller, parke ve laminat tavan ile tamamlanmış bir oda iyi akustiğe sahip olacak,

AHŞAP BAFFLE TAVANLARIN ÖZELLiKLERi

Ahşap baffle tavan hemen hemen her tarzda dekore edilebilir. İç mekâna bağlı olarak, tavan yapısı kısıtlanabilir ve sade olabilir veya aksine, dikkat çekebilir ve sıcak bir atmosfer yaratabilir. Ahşap baffle tavan panellerden yapılmış tavanın desen ve doku seçimi, odanın tarzından, sahiplerin arzusundan ve odanın gerçekleştireceği işlevden etkilenir. Yatak odası, çalışma odası, oturma odası, mutfak veya banyo için farklı paneller seçilir.

Ahşap baffle tavanların kullanımı kolaydır. Ayrıca, ahşap panellerde çeşitli desenler oluşturmanıza olanak tanıyan ahşabın işlenmesi zor değildir. Ahşap baffle tavan panelleri yardımıyla güzel dokulu kompozisyonlar oluşturabilirsiniz. Ahşaptan yapılmış böyle bir tavan, bir odayı dekore etmek için seçilen stili mükemmel bir şekilde vurgulayabilir. Ahşabın eşsiz yapısını korumak için paneller şeffaf bir vernikle kaplanabilir veya dokuyu gizlemeyen daha koyu bir gölge verilebilir. Bununla birlikte, ahşabın dokusu sizin için önemli değilse ve aksine, panelleri daha açık hale getirmek ve ahşabın şiddetini gizlemek istiyorsanız, herhangi bir renk boya ile boyanabilirler. Ahşap tavan, boya veya vernik sayesinde işlenmeli, paneller daha uzun ömürlü olacak ve tavan her zaman olumsuz çevresel etkilerden, böceklerden veya nemden korunacaktır.

AHŞAP BAFLE TAVAN YAPI ÇEŞİTLERİ

Ahşap baffle tavanlar ve orada askıya bindik. Çoğu zaman asma tavan yapılarını bulabilirsiniz. Bu, asma ahşap tavanın kusurlu bir yüzeye monte edilebileceği gerçeği ile açıklanırken, sarılı bir yapı sadece mükemmel düz bir yüzeye monte edilebilir. Paneller değerli ahşap türlerinden veya tersine ucuz ahşaptan yapılabilir. Bir ağacın dokusunu taklit eden paneller de vardır. MDF panellerden veya başka bir malzemeden yapılabilir ve daha sonra basitçe ahşap kaplama ile kaplanabilir. Bu paneller neredeyse hiçbir şekilde daha pahalı ahşap olanlardan daha düşük değildir ve çok tasarruf etmenizi sağlar.

Tavanı ahşap baffle tavanla süsleyerek, başka hiçbir kaplamanın size vermeyeceği bir dizi avantaj elde edersiniz. Boyama, duvar kâğıdı vb. aksine, ahşap asma tavanlar size aşağıdaki faydaları sağlar:

  • Ahşap baffle tavan bir tavanın montajı, sarılı bir yapıdan söz etmiyorsak, kaba bir yüzey gerektirmez. Ahşap baffle tavan kurmak için tavanı düzleştirip sıva ile kaplamanız gerekmez.
  • Yükleme işlemi sırasında istediğiniz zaman TV, İnternet veya sinyalizasyon için ek bir kablo döşeyebilirsiniz.
  • Ahşap baffle tavan yapısı tüm iletişimlere sürekli erişim sağlar. Ahşap bir yapı kurmak için, su borularını veya elektrik kablolarını döşemenize gerek yoktur.
  • Ahşap baffle tavan panelleri yıkanabilir ve ıslak temizlik nedeniyle zarar görmez.
  • Ahşap baffle tavanpanellerden yapılmış tavanlar uzun süre hizmet eder, ek ısı ve ses yalıtımı sağlar, güzel ve pahalı görünür ve aynı zamanda tamamen doğaldır.
  • Yeni ev zamanla yerleşirse, bu tavan yapısına yansıtılmayacaktır. Ahşap yapı görünümünü değiştirmez ve kurulumdan sonra aynı kalır.

AHŞAP BAFFLE TAVAN MONTAJI

Ahşap baffle tavan, bir süspansiyon sistemi kullanılarak tavana sabitlenen özel bir çerçeveye monte edilir. Taşıyıcı sistemi ankraj cıvataları ile tavana sabitlenir. Çerçeve takıldığında, dekoratif panellerin montajı başlar. Seçilen malzemeye bağlı olarak, paneller vidalar, tutkal vb. İle tutturulabilir. Tüm tavan yapısı çok güçlü olduğu ortaya çıkıyor, gerektiğinden daha yüksek yüklere dayanabiliyor.

Kurulumdan önce, gelecekteki tavan yapısının tüm elemanlarının en az bir gün monte edileceği odada bulunması önemlidir. Bu, sıcaklık, neme alışmalarını sağlayacak ve paneller hemen monte edilirse ortaya çıkabilecek diğer sorunlardan sizi koruyacaktır. Ahşap baffle tavanı monte ettikten sonra, hemen boyamamalısınız. Ahşabın yapısını boya ile gizlemeyi planlıyorsanız, panellere boya uygulamadan önce en az bir gün beklemeniz gerekir. Boyanın aseton içermemesi önemlidir.

Ahşap baffle tavan özel bir dekorasyon tekniğidir. Güzel, zengin ahşap tavan yapıları, duvarları ve iç mekânı genel olarak bu seviyeye karşılık gelen bir tarzda süslemek zorundadır. Böyle bir çözümün lüksüne rağmen, ahşap sıradan bir dairede veya bir kır evinde tavanları süslemek için kullanılabilir. Banyo, buhar odası veya saunadaki ahşap tavan, odayı daha konforlu hale getirecek ve hoş kokulu ile doyuracaktır. Bu tip kaplama her ev için ekonomik ve değerli bir çözüm olarak hizmet eder.

Ahşap baffle tavan sistemi, alüminyum veya esnek plastik dübel klipsleri ile birbirine sabitlenmiş masif ahşap latalardan oluşur. Bu birleştirilmiş çıtalar, çeşitli uzunluklarda üretilebilen ızgara panelini oluşturur. Bu, yapısal koşullar tarafından belirlenir ve nihayetinde karşılıklı anlaşma ile kararlaştırılır. Izgara panelleri, kesintisiz tek bir yüzeyin görsel efektini oluşturan yarım bindirmeli bir dübel bağlantısı ile birbirine sorunsuz bir şekilde oturtulmuştur.

Odun

Dek-mar, yalnızca masif ahşapla çalışır. Her ağaç türü, renk, damar, yapı, budak ve boyut toleransı gibi kendine has doğal özelliklere sahiptir.

Ahşap baffle tavan sistemi avantajları

  • Çevre dostu. Ahşap, % 100 CO 2 tarafsız ve tamamen geri dönüştürülebilir tek yapı malzemesidir.
  • Sistemler hızlı ve basit montajı garanti eder.
  • Teknik Destek. Projeler teknik olarak desteklenir ve geliştirilir.
  • Yüksek akustik değerler.
  • EN13964'e göre yangın geciktirici olarak işlem görmüştür.
  • Sertifikalı ve korunmuş malzemeleri kullanmak.
  • Bütçe esnektir ve modüler teslimat nedeniyle prefabrik bina için çok uygundur.
  • Kapsamlı garanti

Boyutlar

Ahşap Baffle tavan sistemi için, kendi takdirinize bağlı olarak, çıtaların boyutlarını ve çıtalar arasındaki mesafeyi belirleyebilirsiniz. Minimum çıta boyutu 15 mm kalınlık x 31 mm yüksekliktir. Çıtalar arasındaki minimum mesafe, maksimum 35 mm çıta yüksekliğinde 17 mm'dir. Çıta daha yüksekse, mesafe en az 20-23 mm olmalıdır. Ahşap türüne ve hammadde mevcudiyetine bağlı olarak, bir ızgara paneli maksimum 3300 mm uzunluğa sahip olabilir. Dübeller arasındaki mesafe sabit 300 mm ve dübelin standart çapı 12 mm'dir. İstek üzerine ve belirli bir çıta ölçüsü ile 20 mm dübel kullanmak da mümkündür.

İç tavan

Dek-mar, ahşap baffle tavan ızgara sisteminin tüm versiyonları iç tavan olarak kullanıma uygundur. Yapısal veriler ve karşılıklı istişare temelinde Dek-mar, ızgara panellerinin tam sayısını ve doğru uzunluk ölçümlerini belirleyecektir. Izgara panelleri, yarım bindirme dübel bağlantısı ile birbirine kayar ve özel geliştirilmiş dübel klipsleri ile galvaniz çelik raylara asılır. Izgara sistemleri, minimum düzeyde görünmeleri için siyah Sendzimir ile kaplanmıştır. Çok çeşitli ahşap türleri, çıtaların ve kaplamaların boyutları nedeniyle tavanın görünümü için bir dizi olasılık vardır. Dek-mar danışmanları olasılıklar hakkında sizi bilgilendirmekten memnuniyet duyacaktır.

Dış tavan

Masif ahşap ızgara sistemi, ahşap baffle tavan bir kanepenin altında çeşitli varyantlarda kullanılabilir. Uç taraflar dahil olmak üzere ahşap çıtalar daha sonra dış kullanım için bitirilir. Taşıyıcı sistem, bina yapısının tavanına sert malzemelerle takılmalıdır.

Eğimli tavan

Masif ahşap ızgara sistemi, kavisli veya kavisli şekillerde kullanım için idealdir. Mimarın yaratıcılığı yol gösterici ilkedir ve sistemin kendisi sınırlayıcı bir faktör değildir. Düz bir yüzeyde kullanımda olduğu gibi, benzersiz taşıyıcı sistem tamamen prefabrik olarak gelir. Raylar fabrikada önceden istenen yarıçapa sabitlenir ve şekillendirilir. Hızlı hareketli askılar veya nonius askılar ile asılabilirler. Panellerin standart alüminyum dübelinin yerini esnek bir dübel almıştır.

Altında çeşitli varyantlarda kullanılabilir. Uç taraflar dahil olmak üzere ahşap çıtalar daha sonra dış kullanım için bitirilir. Taşıyıcı sistem, bina yapısının tavanına sert malzemelerle takılmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.