Banyo Asma Tavan Nasıl Yapılır? Banyo Asma Tavan Hangisi Daha İyi?

Banyo Asma Tavan Nasıl Yapılır? Banyo Asma Tavan Hangisi Daha İyi?

Banyo asma tavan nasıl yapılır? Banyoda asma tavan kullanışlı mı?

Artan nemden dolayı, banyonun düzeni özel dikkat gerektirir ve her şeyden önce tavan ile ilgilidir. Bugün banyo asma tavanı bitirmek için birçok seçenek var ve her birinin avantajları ve dezavantajları var. Bu nedenle, banyo için tavan seçimi akıl ile ele alınması gerekir, çünkü aynı zamanda estetik ve pratik olmalıdır, banyo iç ile birlikte ve gereksiz sorun vermez.

Büyük mobilya parçaları küçük odalardan dışarı çıkabileceğinden, her zaman alanınızın ölçeğiyle eşleşen parçaları satın alın. Küçük bir banyoda, duvara asılabileceğiniz ya da küvetin kenarında rahatlayabileceğiniz makyaj dolabı ve dolap temellerine sadık kalın. Fakat bu, bir kişiyi toplayamayacağınız anlamına gelmez. En sevdiğiniz renkte bir makyaj yapın ve zeminde desenli bir karo seçin.

Şimdi alın: benzer duvar karoları. Küçük bir havuzu açmak için dar bir konsol masasını kaldırarak banyoya nostaljik bir dokunuş getirin. Kompakt duvar muslukları temiz bir çözüm sunar. Daha fazla kat gördüğünüzde, banyonuz ne kadar geniş olursa, açık yüzme havuzuna gidin. Ayrıca, yeterli depolama alanınız yoksa, alttaki birkaç sepeti çekebilirsiniz.

Banyo asma tavan, Ekonomik seçenekler

  1. Tavan için klasik çözüm beyaz badana. Tabii ki, bu tavanı bitiren en ucuz seçenek, ama aynı zamanda en kısa ömürlü. Beyaz badanalı tavan, yüksek nemi tolere etmez ve sadece kuru odalar için uygundur. Bu nedenle, iyi durumda böyle bir tavanı korumak için banyoda düzenli olarak onarım yapmak zorunda kalacaksınız.
  2. Banyo asma tavanı bitirmenin bir başka ekonomik yolu da resim yapmaktır. İlk bakışta renklendirme badanadan biraz farklıdır, çünkü birçok renk de nemi ve sıcak buharı tolere etmez. Fakat özellikle banyolar için tasarlanmış yüksek kaliteli akrilik su bazlı boyalar kullanıyorsanız, tavan çok daha uzun süre dayanacaktır. Bu boyalar kolayca uygulanır, çabuk kurur ve sudan korkmaz. Ayrıca, birçok boya küf ve mantardan koruyan özel maddeler içerir. Estetik olarak renklendirme de kazanıyor, çünkü tavanı herhangi bir renkte boyayabilir, çeşitli renkler arasında yumuşak geçişler yapabilir, çizimleri ve desenlerle süsleyebilirsiniz.
  3. Asma tavan banyo için, ayrıca vinil duvar kâğıdı kullanabilirsiniz, onlar dış sentetik film nedeniyle kesinlikle su geçirmez, bu yüzden su ve nem korkmuyorlar. Gerekirse, boya ile birkaç kez yeniden boyayabilirsiniz. Ancak, bu duvar kağıdında sıcaklık ve nem değişiklikleri ile, düzensizlikler zamanla ortaya çıkabilir.

Eğimli bir tavanı nasıl eğeceğinizi bilmiyor musunuz? Daha sonra duvarın yarısını yeniden deneyin. Bu fayans üzerinde tasarruf edecek ve alanı daha büyük hale getirecektir. Karanlık bir nötr kiremit seçin ve tavanın parlaklığını arttırmak için tavanın üstüne beyaz boyayın. Beyaz bir banyo- küçük bir alan açmak için en iyi seçim olsa da, tüm oda beyazsa bazen biraz sert olabilir. Bu yüzden duvarlardaki renk ipucu ideal bir uzlaşmadır: havadar bir his yaratacak kadar hafif, ama daha fazla karakter içeren çantalarla.

Asma tavan banyo popüler bir çözümdür: paneller

Banyo asma tavanı bitirmek için genellikle yonga levhadan yapılmış paneller kullanılır, fakat ağaç çok higroskopik malzeme olduğundan, paneller mutlaka su geçirmez vernikler ile korunur. Banyo iyi havalandırılmış ve havalandırılmış olması çok önemlidir. Bu kurallara uyuyorsanız, ahşap tavan yeterince uzun süre dayanacaktır. Bu tavan çok şık görünüyor ve hoş bir sıcaklık ve konfor atmosferi yaratıyor.

Pratik bakış açısı

Burada depolama ızgaraları dil ve olukların panellerinden yapılmış, daha sonra koyu kırmızı duvarlara ve parlak kobalt-mavi plakalara zıt olarak beyaz boyandı. Bütçeniz yoksa, tüm banyonuz makyaj yapmaya başlar, aksesuarlar kompakt bir alan için harikalar yaratacaktır. Seçtiğiniz trendin tarzını aydınlatma, aynalar, daha küçük aksesuarlar ve döşemeli mobilyalara uygulayın ve alanı anında dönüştürün.

Kompakt banyonuzu daha geniş bir şekilde, sade ve tamamen beyaz bir şemaya yapıştırın. İyi düşünülmüş bir tasarım, ihtiyacınız olan herşeyi bir banyo için iki metrekarede ve hatta daha az bir duş odası için bile koyabilir. Anahtar çok fazla basmamaktır. Sadece küçük bir alanınız varsa, sıkışık bir banyoda olmak yerine zihinsel kalkış veya güzel banyoya odaklanmak çok daha iyidir.

Banyo asma tavanı bitirmek için başka bir seçenek- PVC'den yapılmış plastik paneller. Nemden korkmazlar, temizlemesi kolaydır, monte edilmişlerdir ve sadece birkaç santimetre tavan yüksekliğine sahiptirler. Estetik bir bakış açısından, bu tür paneller çok çekici görünüyor ve herhangi bir banyo tasarımı için ayarlanabilir.

Duvar kâğıdı herhangi bir odada bir açıklama yapacak ve banyo bir istisna olmayacak. Alt soyunma odası duvar kağıtları kullanmak için basit bir alan, duş ya da banyo içeren banyolar, buharın zarar görmemesi için özel kâğıt gerektiriyor. Böyle küçük bir alanda etkisini en üst düzeye çıkarmak için benzersiz, cesur veya ilginç bir baskı seçin.

Boşluk olduğunda, her iki dünyanın en iyisini sağlayan taşma banyosu seçin. Duşunuzu küvetin kısa tarafına yerleştirmek yerine, daha lüks bir his için uzun kenara yerleştirmeyi deneyin. Odanın geri kalanıyla kontrast oluşturmak için küvette bulunan kalın karo tasarıyı kullanın.

Banyo asma tavan için gergi tavan

Tavana şık, modern bir görünüm vermek için tavanı gerdirecek. Vinil bazlı film elastik malzemeden üretilmiştir ve hayal gücü için geniş bir alan sağlayan çeşitli dokular, renkler ve tasarıma sahip olabilir. Tabii ki, bu pahalı bir zevk değil, ancak asma tavanlar %100 koruma garantisi veriyor çünkü bunlar sadece sudan değil aynı zamanda sızıntı durumunda 100 litre suya dayanabiliyorlar.

Alüminyum banyo asma tavan konstrüksiyonları- güzel ve pratik

Beyaz, banyoyu mümkün olduğunca geniş hale getirecek başka bir renk gibi açmayacak. Beyaz fayanslar ve siyah karbonlama, küçük bir banyoda kazanan bir kombinasyon olabilir. Bu kompakt modern banyo, küçük kare çekimlerine rağmen gerçek bir harika faktörü oluşturmak için çeşitli yöntemler kullanır. Titreşimi ve kişiliği beyaz banyoya vermek için bir kalp atış hızı ekleyin, aksi takdirde klinik ve spinsiz olarak hissedin.

Eğer komşular kazayla size su basarsa, suyu yavaşça tuzlayan ve tavanınızı kurutan bir tesisatçı ekibini aramanız gerekir. Renklerin, parlak veya mat yüzeylerin, pürüzsüz yüzeylerin veya karmaşık konfigürasyonların çeşitliliği- tüm bunlar, gergin tavanı sadece pratiklik açısından değil, aynı zamanda dekoratif açıdan da ideal hale getirir.

Parlak sarı tavan ve duş perdesi bu küçük banyoya gerçek bir odaklama sağlarken, lambalar ve beyaz fayanslar aydınlık ve aydınlık bir alan bırakır. Gömme raflar- kullanışlı ve göz kamaştırıcı nesneler kullanarak hem pratik hem de görsel olarak mükemmel yer tasarrufu sağlar. Boru hatlarını gizleyen sahte duvarlarda bir raf oluşturmak, gerekli işlevin akıllıca kullanılmasıdır. Ayrıca gömme aydınlatmayı da dikkate alın- nokta veya doğrusal.

Islak oda alanı en üst düzeye çıkarabilir ve mülkünüzün değerini artırabilir. Çatı katını açarsanız, banyo yerine ıslak bir oda düşünün. Küçük bir alandan en iyi şekilde yararlanmanın harika bir yolu ve bu tasarım stili gibi güzel bittiğinde harika. Nem birikmesi yoğuşma ve ıslak problemlere yol açabileceğinden, havalandırma iyi bir egzoz fanı takın. Isıtmalı zeminler yer kaplamamaktadır, ancak ısıyı vermekte ve hızlı kuruyan yüzeylere yardımcı olmaktadır.

Banyo asma tavan

Ayrıca banyoda çok etkileyici bir görünüm asma tavanlar. Karo ve asma tavan ayrılabilirler. Banyolar için neme dayanıklı karo tavanlar kullanmak daha iyidir. Metal, mineral elyaf ve alçıpan gibi çeşitli malzemelerden üretilebilirler.

Seçenek 1- boyama için macun

Küçük banyonuzu nasıl dekore edeceğinize dair bir kontrast içinde iseniz, sadece hafif doğal tonları ile basit tutun. Mobilya ve aksesuarları temiz hatlarla seçin ve mekânı yaratmak için odayı olabildiğince kaotik olarak saklayın. Aynalar, ışığı yansıttıkları ve alan izlenimi oluşturdukları için odanın görünümünü tamamen değiştirebilirler. Bu, iç mekân tasarımcılarının sürekli olarak kullandığı mükemmel bir hiledir. Duvara ayna takıp atmadığınızı ya da macera dolu yansıtılmış fayanslara sahip olup olmadığına bakılmaksızın, yansımanın banyonuzu dekore etmesi garanti edilir.

Sızıntıdaki kaliteli asma tavanlar, kendi içinde, genişlik yerine, yükseklik olarak şişen bir nem emebilir. Bu durumda, "etkilenen" plaka kolaylıkla başka bir tane ile değiştirilebilir. Bununla birlikte, asma kiremit tavanların aralığı çok geniş değildir, bunlar genellikle beyaz ve pastel renklerle temsil edilir. Metal asma tavanlar, mükemmel neme karşı dayanıklılık ve mukavemete sahiptirler, ancak bir yoğuşma oluştururlar ve daha sık yıkamaya ihtiyaç duyarlar. Bu arada, asma tavan banyonuzun yüksekliğinin 10 cm "çalacak".

Bir tahmin alın Şimdi alın: benzer ayna karoları, duvarları ve zeminleri. Bağımsız bir banyo için gidin- çok iyi çalışabilir, küçük bir alanda odaklanmak gibi. Düşündüğünüz kadar büyük değiller ve hatta daha yakın bir alana sığacak daha küçük versiyonlar satın alabilirsiniz. Gözlerinizi çizmek ve alan yanılsamasını yaratmak için duvara güzel bir şablon ekleyin.

Panel ve panel astarı, küvetleri görsel olarak çerçeveler ve üst kısımdaki rahat bir raf, birçok ıvır zıvır, tuvalet ve aksesuar için bir örtü gibi davranır. Dar odada AT Alanı kullanmanın en iyi yolu, banyonun tüm genişliğini dolduran bir duş kabini kurmak olabilir. Ama ya senin penceren varsa? Şık duşu bir tavan duşu ve ısmarlama duş kapısı tamamlamaktadır. Küçük bir banyoda rengi kullanırken cesur olun- bu, evde geniş odalardan kaçınabileceğiniz gölgelerle denemeler yapmak için mükemmel bir fırsat.

Doğrusal Tavanlar- Bir diğer popüler bugün banyoda tavana bakan yoludur. Genellikle çelik veya alüminyumdan yapılmışlardır, ancak oldukça geniş bir renk yelpazesi vardır, 50'den fazla renk. En şık renkler- altın, krom ve ayna. Bu tür çıtalar, paslanmamakta, nemi emmekte ve herhangi bir konfigürasyonun tavanlarını dekore etmeyi sağlamaktadır. Bu, herhangi bir şekil verilebilen tek tavandır, örneğin dalgalı bir tırmık kullanın. Aynı zamanda, tavan tavanları sadece 3 cm yükseklikte "yemek" yapar.

Fayans ve boyalar için farklı renkler kullanmak, alana titreşim katacaktır. Farklı malzemelerdeki renk düzenini birleştirmeye yardımcı olmak için ek renklere havlu ve aksesuarlar ekleyin. Banyonuzu veya banyo asma tavan tamir ediyorsanız, batık bir banyo kurmayı düşünün. Döşemelerinizin altında bir alanınız varsa, batık bir banyo banyonuzu basitleştirecek ve bir otel tarzında lüks bir stil sağlayacaktır.

Küvet için yer yoksa duş kabini mükemmel çalışır. Köşeli yapılar çok az yer kaplar- bu duştaki kapı çerçevenin üzerinde kayar, böylece görebileceğinizden daha fazla yer almaz. Kare versiyonlar benzer şekilde tasarlanabilir- sadece ekstra oda gerektiren kapıları döndürmekten veya döndürmekten kaçının.

Kompakt bağlantı elemanları tavan arasındaki düzensiz alanlarda büyük bir yardımdır. Banyoda uyum sağlamaya çalışmaktan çekinmeyin- bunun yerine lüks bir cam duş yapın. Bu, tavanlar ve çatı katları, odanın ayrı bölümlerine yerleştirildiğinde, depolama için tavanın azaltılmış yüksekliği ile ortaktır. Fakat bunun yerine, neden azaltılmış yükseklikler elde etmenin yollarını aramıyoruz? Tuvalet veya havuz akıllı bir fikirdir.

Tavan arasında bir banyo gibi küçük bir banyo oluştururken, bir döşemenin ya da bir boya ile alanın genişliği etrafında yatay bir çizgi ekleyin. Bu hile, alanı daha geniş bir alanın yanılsamasını yaratarak görsel olarak genişletecektir.

İhtiyacınız olan tüm fonksiyonları sıkıştırırken küçük banyolar sorun olabilir. Bir köşe küvet düşünün, eğer kısa bir kareniz varsa, ilginç bir özellik ve pratik bir banyoya sahip olacaksınız. Genişleyemezseniz, gerekirse banyoya giden basamaklarla derinlere inin. Temelleri saklamak için açıyı raf olarak kullanın.

Kompakt odanın hayaliniz için bir engel oluşturmasına izin vermeyin- ihtiyacınız olacak tüm tavsiyelerin, tavsiyelerin ve uzman tavsiyelerine sahibiz. Banyonuzu görsel olarak nasıl genişleteceğinizi bize bildirin. Çoğunlukla soruyu soruyoruz: "Küçük bir banyoda kullanmak için en iyi boyut hangisidir?" Her banyo farklı olduğu için bu zor bir sorudur ve karar verirken başka birçok ilgili faktör vardır. Örneğin, ağırlıklı olarak kare veya dikdörtgen biçiminde olan yüksek tavanlı iyi aydınlatılmış bir oda, büyük fayanslar içerebilir ve birçok köşeli veya eğriye sahip bir banyo, küçük fayanslar veya mozaikler için en uygun olanıdır.

Büyük karolar alanı daha büyük hale getirebilir, çünkü çözelti için daha az bağlantı vardır ve büyük fayanslar alanın yanılsamasını yaratır. Mümkün olan her yerde, daha büyük bir alan izlenimi verdiği için, yüzer masayı, altındaki levhalarla ayarlayın.

Zemin fayanslarından sonra, bir duvar, basit ve dağınık olan, sofistike ekleyerek özel bir duvar yaratmak için etkili bir yoldur. Baz kaide bulunan nötr fayanslar, renkli havlu ve aksesuarlarla ilgi çekmenize imkân verir ve istediğiniz zaman farklı bir görünüm sağlar.

Bildiğiniz gibi, banyo yüksek nem oranıyla diğerlerinden farklıdır, bu nedenle aranjmanı özel bir dikkat gerektirir ve bu her şeyden önce tavanla ilgilidir. Banyodaki tavan hem yukarıdan gelen etkilerden (ihmal edilen komşulardan gelen kaçaklar) hem de aşağıdan - sıcak su, duş spreyi, "terleme" boruları, artan nemden gelen buhardan zarar görmektedir. Tavan aleti için bugün birçok seçenek var ancak maalesef her türlü cila ve malzeme bu kadar zor şartlara dayanamaz. Bir banyo için bir tavan seçmek için, kasıtlı olarak, aynı anda pratik ve estetik, gereksiz çabalar vermedi ve bir banyo iç ile birleştirildi. Let'

Banyoda kullanmak için hangi tavan türü ne kadar uygundur?

Eğer banyonuz küçük pencerelerden dolayı doğal ışık almıyorsa veya hiç değilse, mümkün olduğunca fazla ışık yakalamak için duvarları ve dolapları beyaz tutmak iyi bir fikirdir. Mozaik fayans- bir tür kişilik ve tarz gerektiren küçük bir banyo için mükemmel bir seçim. Şu anda mozaik karolar farklı şekil ve malzemelere sahiptir: kare ve camdan yuvarlak ve seramikten altıgen ve mermer. Pek çok iyi seçenekle, en zor kısmı favori olanı seçmektir.

Banyoda iyi bir tavan yapın- bu kolay bir şey değildir, çünkü neredeyse her zaman nemlidir ve uygun olmayan teknik özellikler nedeniyle herhangi bir seçenek uygun değildir. Bu nedenle, banyoda tavan seçerken yanılmaması için, sahip olması gereken teknik özelliklerin belirlenmesi gerekir:

  • Nem direnci;
  • Dayanıklılık;
  • Estetik;
  • Tavan yüzeyinde kalıp, çizgiler, tuz lekeleri, lekeler, yoğunlaşma görünmemelidir;
  • Tavan yüksek sıcaklıklara dayanmalıdır
  • Yapıldığı malzemeler güvenli, çevre dostu ve ateşe dayanıklı olmalıdır;
  • Aşınmamalıdır;
  • Küçük bir odada kurulum imkânı;
  • Eğer varsa, gizli yapı elemanlarına erişim;
  • Gömülü elemanları (fikstür, davlumbaz, vb.) kolayca monte etme yeteneği;
  • Kabul edilebilir fiyat

Ekonomik banyo asma tavan seçenekleri

Banyo asma tavan için ekonomik çözümler için badana, boyama, vinil duvar kâğıdı, plastik paneller atfedilebilir.

Klasik yol beyaz badana

Badana, ekonomik olarak en az maliyetli, kanıtlanmış yöntemdir. Tabii ki, tavanı bitirme bu seçenek en ucuz, aynı zamanda en kısa olanıdır. Kuru odalar için uygundur- nemi tolere etmez. Bu nedenle, tavanı iyi durumda tutmak için düzenli onarımlar yapmanız gerekecektir. Buna ek olarak, asma tavan banyo için böyle bir kaplama çok kolay görünecektir.

Tavanın demokratik tablosu

Bu, tavanı bitirmek için ekonomik seçeneklerden bir diğeri, ancak o kadar kolay değil. Öncelikle, sadece mükemmel bir tavan boyayabilirsiniz, bu da öncelikle tüm düzensizlikleri, kusurları, yamaları çıkarmanız, uygulamanız ve sadece boyayı uygulamanız gerektiği anlamına gelir. İkincisi, doğru boyayı seçmeniz gerekiyor. Banyolarda kullanılmak üzere tasarlanmış yüksek kaliteli akrilik su bazlı boya kullanın, bu durumda tavan gereksiz bir sorun yaratmadan uzun bir süre dayanacaktır. Bu boyalar çabuk kurur, sudan korkmazlar. Birçoğu mantar ve küflenmeye karşı koruma sağlayan özel maddeler içerir.

Boyama aynı zamanda estetik bir bakış açısından da yararlanıyor, çünkü tavan, herhangi bir renkte boyanabiliyor, desen ve desenlerle dekore ediliyor, ancak günümüzde bu tarz bir bitirme yöntemiyle neredeyse hiç kimse şaşırmıyor.

Şık vinil duvar kâğıdı

Banyo asma tavanı, bitirmek için, harici bir sentetik film sayesinde nem ve sudan korkmayan vinil duvar kağıtları da kullanabilirsiniz. Vinil duvar kâğıdı yapıştırmak için, dikkatli bir şekilde, kusurları olmayacak şekilde yüzeyi dikkatli bir şekilde hazırlamanız gerekir, aksi takdirde tavan özensiz ve genel form banyosu bozulur. Çizgiler arasındaki eklemler ideal olmalıdır, çünkü en az bir küçük boşluk varsa, mantar tavanın her tarafına yayılacaktır. Gerekirse, duvar kâğıdı birkaç kez yeniden boyanabilir.

Banyoda tavanda Vinil duvar kâğıdı- son derece ekonomik ve oldukça güzel bir seçenek

Banyo tavan paneli

Genellikle banyo asma tavanı bitirmek için kullanılan sunta paneller kullanılır. Ahşap higroskopik bir malzeme olduğu için, paneller mutlaka su geçirmez vernikler ile korunur. Banyo iyi havalandırılmış ve havalandırılmış olması çok önemlidir. Bu kurallara uyulursa, ahşap tavan uzun sürecektir. Bu tavan çok şık görünecek ve sıcak ve rahat bir atmosfer yaratacak.

Banyo asma tavan, ahşap panellerin tavanı şık görünüyor ve sıcak ve rahat bir atmosfer yaratıyor.

Banyo asma tavanı, bitirmek için oldukça popüler bir seçenek PVC'den plastik panellerdir. Malzeme, farklı renklerde bulunan ucuzdur. Temizliği kolaydır, nemden korkmazlar, basit bir şekilde monte edilirler ve tavanı sadece birkaç santimetreye düşürürler.

Banyo tavanları için plastik paneller- ucuz, ancak pratik bir malzeme

Panelde fikstürler oluşturabilirsiniz. Çok çekici görünüyorlar ve herhangi bir tasarıma uyum sağlayabiliyorlar. Bugün ana hit bukalemun panelleri ve ayna panelleri.

Pahalı ama etkili seçenekler

Banyo asma tavan yapmak nasıl merak ediyorsanız, bu yüzden onun dekorasyonu sadece pratik değil, aynı zamanda orijinal ve güzel değildi, o zaman daha popüler olan tavanlar, her gün daha popüler hale daha pahalı yeni türüne dikkat etmelisiniz. Bunlar arasında kiremit ve raf, metal, cam, ayna ve gergin tavanlar olabilen asma tavanlar bulunur.

Banyo asma tavanlar- pratik estetik

Banyo asma tavan için iyi bir seçenek, mineral plakalardan asılı bir tavan olabilir. Mineral plakaların ana bileşeni, banyonun yüksek nem oranını sürekli olarak tolere eden kildir. Doğru, neme dayanıklı plakalar elde etmek için dikkatlice seçmek gereklidir. Bu tür malzemeler neredeyse%100'e ulaşan bir nem seviyesine dayanabilir.

Mineral plakalardan banyo asma tavan

Önemli bir sızıntı olsa bile, neme dayanıklı plakalar uygulamada etkilenmez. Boyutları biraz artacaktır (ancak sadece yükseklikte) ve kiremit kuruduğunda, kesinlikle su sızıntısı yoksa, kesinlikle sızıntı belirtisi olmayacaktır.

Eğer yeni fütüristtik stilleri tercih ederseniz, o zaman 30x30 banyo asma tavan tercih etmek daha iyidir. En önemli avantajı güçtür ve ona zarar vermek o kadar da kolay değildir. Bununla birlikte, alüminyum plakalar, renk aralığının zenginliği ve hatta bunların üzerinde, kirliliklerin iyice yapıştığı nem yoğunlaşır, bu da sık sık yıkanması gerekeceği anlamına gelir. Bu problem, aynı zamanda, bir banyonun yetkili havalandırma sistemi tarafından çözülür.

Banyo asma tavan için alçıpan levhalar için bir malzeme olarak seçim yapabilirsiniz. Şu anda, banyolar için özel neme dayanıklı levhalar satılmaktadır; bunların altında tavanın, elektrik kablolarının ve boru hatlarının dengesizliğini gizlemek mümkündür. Bu tür sayfalar çevre dostu ve kurulumu kolaydır. Düzensizlikler ve eklemler olmadan tam olarak boyutlandırılabilirler. Banyo alçıpan tavan oluşturulurken, kolayca eğilen ıslak alçı levha kullanılır. İstenilen şekil verilir ve sonra onu kurtarır. Böyle bir tavanı korumak zor değildir. Bir deterjan solüsyonuna batırılmış bir bez veya süngerle silinir.

Lamel Tavanlar- bugün popüler banyoda çeşitli asma tavanlar. Kural olarak, alüminyumdan veya çelikten yapılmışlar, böylece geniş bir renk skalasına sahiptirler- yaklaşık 50 ton. Pratik, dayanıklı (servis ömrü- 15-20 yıl), yanmaz, çevre dostu ürünlerdir. En şık renkler- krom, altın, ayna. Lamel tavan nemi emmez, paslanmaz, herhangi bir konfigürasyonda tavanı dekore etmeyi mümkün kılar. Pürüzsüz veya delikli olabilirler. Raf tavanlarının derzleri ara ek parçalar ile dekore edilebilir.

Banyoda gergi tavanlar

Gergi tavan- bu, alan boyunca tamamen düz bir yüzeye ulaşabileceğiniz tek dekorasyon türüdür. Vinil bazlı özel bir malzemeden üretilmiştir. Böyle bir tavan oldukça maliyetli bir seçenek, ancak yüksek maliyetler tamamen haklı çıkacak. Banyoya modern ve şık bir görünüm kazandıracak. Ve banyoda çok fazla zaman harcamak istiyorsanız, o zaman, belki de en iyi seçim olan gergin tavan, çünkü kalıp oluşturmaz ve mikroorganizmalar tarafından sindirilmez. Ayrıca yüzey gerilimli tavanlarda yoğuşma birikmez. Bu, kumaşın banyo odasındaki buharın sıcaklığına neredeyse anında ısıttığı ve bu nedenle nemi yoğunlaşmadığı gerçeği ile açıklanabilir. Yüksek sıcaklığa (+ 50 ° C'ye kadar) dayanabilir ve deforme olmaz.

Banyoda gergin mat tavan- şık, rahat, uyumlu

Gergi tavanlar için bir avantaj daha var. Bunlar, selleri periyodik olarak düzenleyen ihmalkâr komşulara karşı en iyi korumadır, çünkü metrekare başına 100 litreye kadar suya dayanabilirler. Bu gibi durumlarda tavanı monte eden montajcıları arayınız: Suyu tuzlayacak ve tavanı kurutacak ve bu hizmet ücretsizdir. Gerilmeli tavanların bakımı- asgari: arada bir bezle ve tümüyle silin.

Dokuların zenginliği ve renk aralığı nedeniyle, gerilmeli tavanlar eşit değildir ve bu da en uyumlu varyantı seçmeye izin verir. Banyodaki görsel alanı arttırmanız gerekiyorsa, parlak tavana dikkat etmelisiniz. Bugün tasarımcılar arasında en popüler olan parlak tavan.

Banyo gergi tavan parlak- banyo iç için popüler bir seçenek

Saten ve mat bezler, standart olarak son kat- beyaz badanalı tavana benzemektedir. Parlak ve mat yüzeyler genellikle birleştirilir.

Banyoda saten kumaş ile banyo gergi tavan

Fotoğraf baskısı ile banyo gergi tavanlarda çok popüler, banyo gergi tavanları için özel seçenekler hayran. Banyo yapmak, pırıl pırıl yıldızların inanılmaz etkisini izleyerek, rahatlayabilir ve endişelerden uzaklaşabilirsiniz.

İnanılmaz yıldız banyoda gergi tavan "Yıldızlı gökyüzü"

Banyo gergi tavan için montaj kalitesi çok önemlidir, bu nedenle banyoda böyle bir tavanı kendi ellerinizle yapabilmeniz olası değildir, kesinlikle uzmanları davet etmeniz gerekir.

Ayna Yüzeyi: Öncelikler

Banyo için ayna tavan, tavan kaplaması için çok iyi bir seçenektir. Böyle bir tavan ile, banyo sadece çekici değil, aynı zamanda önemli ölçüde dönüşür. Ayna panelleri o kadar farklı ki, münhasır ve hatta rafine edilmiş versiyonlar yaratmayı mümkün kılar. Renkleri farklı tonlardan değişir: malakit, bronz, turkuaz, pembe ve çelik ve aynı anda birkaç rengi birleştirebilir.

Banyodaki ayna tavanı görsel alanı genişletiyor

Odadaki aynaların ana özelliği, alanın görsel genişlemesidir. Bu nedenle, küçük bir banyo için ideal bir çözüm olabilen ayna tavanıdır. Avantajları: Estetik, neme dayanıklı, fonksiyonel, kurulumu kolay. Ayna yüzeyi iyi ışık yansıması sağlar, böylece hem genel hem de yerel banyo odasının aydınlatmasını arttırır. Ayna kaplamasının görünüşüne bakmak zor değildir. Bunun için, camlar ve aynalar için özel araçların yıkanması için kuru ve nemli temizlik kullanılır.

Orijinal cam tavan

Bugün banyoya bir tavan seçilmesi konusuna dokunmak, cam gibi bu modern tavan türünü hatırlamaya yardımcı olamaz. Çok sayıda avantajı olan güzel ve pratik bir çözümdür. Cam yüzey nemden, su sıçramalarından ve yüksek sıcaklıklardan korkmaz, yoğuşmadan temizlenmesi kolaydır. Cam tavanlar ekolojiktir- bakteri ve küf üretmezler, zehirli maddeler içermezler. Agresif bir ortamın etkisi, onlar için bir tehdit oluşturmaz. Gerekirse bireysel hasarlı plakalar kolayca değiştirilebilir.

Optik özellikleri nedeniyle, cam görsel alanı genişletir ve düzgün seçilmiş ışık, odada bir gizlilik, gizlilik, havadarlık ve hafiflik atmosferi yaratır.

Fotoğraf baskısı ile cam tavan- orijinal, merak uyandıran

Banyodaki tavanlar, saydamlık dereceleri değişen mat veya parlak camlar için kullanılabilir, fotoğraf baskısı veya vitray şeklinde kullanılabilir. Sadece biraz hayal gücü koymalı ve en küçük banyo bile mükemmel bir ses ve harika bir görünüm kazanacaktır.

Sonuç olarak, evinizde bir banyo için seçtiğiniz tavan türü ne olursa olsun, ana şeyin tüm ihtiyaçlarınızla eşleşmesidir. Ve makalenin başında sorduğumuz soruya tek bir cevap yoktur- banyo için hangi tavan daha iyidir? Banyo için sadece mümkün ve uygun tavan türlerini ele aldık. Ve bu sihirli oda için fanteziyi kurtarmaz ve sakınmazsınız ve o zaman sizi sabah ve akşam için memnuniyetle karşılar.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.