Banyo Plastik Tavan

09-02-2023 15:18
Banyo Plastik Tavan

Banyo plastik tavan

Daha yakın zamanlarda, onarımın bu kadar hızlı olabileceğini hayal bile edemedik, şimdi bir günde tamamlanabilir. İşe alınan çalışanların hizmetleri olmadan kendi ellerinizi çok hızlı bir şekilde yapabilmenizi sağlayan modern inşaat malzemeleri ortaya çıktı. Banyo plastik tavan Son zamanlarda, duvarların PVC panellerle kaplanması hakkında çoktan konuştuk ve bugün plastik panellerden nasıl asma tavan yapılacağını anlatacağız.
 
Plastik paneller genellikle banyo, tuvalet, mutfak, sundurma veya balkondaki tavanı kaplamak için kullanılır. Banyo plastik tavan Bu popülerliğin sebebi nedir, ne gibi avantaj ve dezavantajlara sahipler ve doğru şekilde nasıl monte edileceğini size şimdi söyleyeceğiz.
 
Plastik asma tavanlar - PVC panellerle kaplanmış metal veya ahşap çerçeve. Banyo plastik tavan Panellerin kendileri, sıklıkla adlandırıldıkları gibi, farklı boyutlara sahiptir, ancak en popüler olanları, 2.7 ve 3 metre uzunluğunda ve 25 santimetre genişliğindedir. İç kısımda paneller sertleştiricilerle oyuktur, bu nedenle çok hafif ve çok dayanıklıdır ve yan kenarlarda yerleştirme için neredeyse yivli bir tahta gibi kilitleri vardır.
PVC profil ve saçak çeşitleri
Tavanı plastik panellerle kaplamadan önce, tüm bileşenleri satın almanız gerekir: çerçeve için profiller veya çubuklar ve özel PVC tavan pervazları. Banyo plastik tavan, Mağazamıza ilk kez gelirseniz, çok çeşitli PVC profilleri sizi çıkmaz bir yere sokabilir. Başlıca türlerine ve amaçlarına bakalım.
Başlangıç ​​profili en çok kullanılanıdır. Bununla beraber, panellerin uçlarını gizleyebilir, bunun için onları yeni tavan hattı boyunca odanın çevresine sabitleyebilirsiniz.
Köşelerde güzel bir yerleştirme için dış ve iç plastik köşeye ihtiyaç vardır.
Yeterli bir panel uzunluğuna sahip değilseniz bir H-profil gerekli olacaktır - uçlarını bağlayacaktır.
Panellerin uçlarını gizlemek için plastik tavan kaidesi gereklidir. Aslında, bu bir başlangıç ​​profili, ancak dekoratif bir sınırın varlığı ile.
Uçları gizlemek için F profili gereklidir. Bitişik duvarları farklı malzemelerle dekore etmeye karar verirseniz yararlı olabilir.
Evrensel plastik köşe - "G" harfi şeklinde sıradan bir köşe. Herhangi bir ek yerini gizleyebilirler.

 

Avantajlar ve dezavantajlar

Tavanın plastik panellerle bitirilmesi birçok avantaja sahiptir.
 
Eski kaplamayı kaldırmadan düzensizlikleri düzeltebilirsiniz.
Kabloları, havalandırmayı ve diğer iletişimleri çerçevede gizleyebilirsiniz.
Yerleşik ışıkları ve ışıkları kolayca takabilirsiniz.
Çok basit montaj işlemi, tasarım alçıpandan çok daha basittir.
Çerçeveye ses, nem ve seslerden ek yalıtım yükleyebilirsiniz.
Montaj dübeller ve kendinden diş açan vidalar yardımıyla kuru bir yöntemle yapılır. Bu, özel becerilere sahip olmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.
Mikroorganizmalara maruz kalmayan neme dayanıklı ve yıkanabilir malzeme.
Gerekirse, paneli tekrar monte edebilirsiniz.
Asma plastik tavanların dezavantajları vardır.
 
Bu tavanların çoğu bütçeye benziyor ama aynı zamanda güzel renkler de var.
Ucuz ince panel türleri satın aldıktan sonra, kurulumdan sonra pişmanlık duyabilirsiniz: bir kısmı yerleşik ışıklardan gelen ışığa izin verir. İç duvarların saydam olmadığı daha pahalı lambalar satın almanız gerekir.
Çok katlı bir inşaat veya bükme yapmak mümkün değildir.
Odanın yüksekliğinin bir kısmını kaybedeceksiniz.
Paneller arasında görünür dikişler.
Hazırlık işi
Bitmiş banyo örneğinde plastik bir tavanın nasıl yapıldığını anlatacağız. Beton duvarlarına çoktan yerleştirilmiş, bu da montaj işlemini zorlaştırıyor.
 
Bizim durumumuzda, beton, tavana yaklaşık 15 santimetre mesafeden özel olarak döşenmiştir. 2 yol vardır: çerçeveyi doğrudan döşemenin üzerine veya üstüne monte etmek. Sandığı döşemeye sabitlerseniz, kenarın bir kısmı gizlenir ve bu da dar bir köşeye montajı zorlaştırır. Ancak profilleri bitmiş döşemeye takarsanız, hasar görmesi daha olasıdır. Bu nedenle ilk seçeneği seçiyoruz.
İpucu! Profilleri karo ile aynı seviyede sabitlemek için, üstündeki yüzeyi alçı sıva, örneğin, Knauf kullanarak düzleştirin. Ancak, maskeleme bandını karo ve dikişlere yapıştırdığınızdan emin olun.

Çerçeve montaj

Rayları duvarın çevresi boyunca çivilere sabitleyin. Islak alanlarda, galvanizli profillerin kullanılması ahşap çubuklardan daha iyidir. Su veya lazer seviyesinde işaretlendikten sonra monte edin.

Ardından çerçevenin sarkmasını destekleyecek süspansiyonları sağlamalısınız. Süspansiyona bir dübel yeterli olacaktır.

İpucu! Delme işleminden önce, duvarların ve tavanın gizli kablo olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Tavan boyunca çok sık duvarda teller ve terminal kutuları vardır. En iyi ihtimalle, kablolardaki bir matkap sizi kırık mantarlar ve zorunlu onarımlar ile tehdit eder ve en kötüsü, zımba başarısız olur ve sizi şok eder. Duvardaki kabloları aramak için özel cihazlar-dedektörleri kullanabilir veya bir elektrikçiye davet edebilirsiniz.

Plastik tavanlar hemen hemen her yüksekliğe indirgenebilir, ancak minimum girinti çıtaların ve fikstürlerin kalınlığı ile sınırlıdır. Standart askıların uzunluğu yeterli değilse, fotoğrafta gösterilen klipsli bağlantı askıları kullanın.

Süspansiyonlar aynı hatta yaklaşık 60 santimetre artışlarla ve yaklaşık 50 santimetre uzaklıktaki profillerin kendilerine yerleştirilmelidir. aksine tavana plastik paneller takılması, enine kesitleri gerektirmez kuru duvara farklı bir şekle sahip olarak ve sadece bir ucunda sabitlenmiştir. Ancak, bir avize asmak istiyorsanız, bu yerde bir kaç atlama teli ekleyerek çerçeveyi güçlendirmeniz gerekir.

Bitmiş çerçeve fotoğrafa benzer bir şekilde görünmelidir:

Şimdi, bir frenlemek istiyorsanız, bir plastik başlangıç ​​profilini veya tavanı sabitleyebilirsiniz. 30-50 santimetre aralıklarla vidalarla odanın çevresine sabitleyin.

ipucu! Süpürgelik köşelerini güzel bir şekilde yerleştirmek için, perçin üzerinde bir demir testeresiyle 45 derecelik bir açıyla kesin. Durum orada değilse, başlangıç ​​plastik şeritlerini köşelerin üzerine birbirinin üzerine yerleştirebilir ve sabitledikten sonra çapraz olarak bir bıçakla kesin.

Montaj panelleri süreci

İşte son aşamaya geliyoruz - tavana plastik panellerin yerleştirilmesi. Ekleri profiller arasında gerçekleşir. İstenilen uzunluğa kadar hemen hemen her şeyle kesilebilirler: ince dişli bir demir testeresi, bir testere, keskin bir bıçak. Panelleri odanın genişliğinden 5 milimetre daha küçük kesin. Her şey mükemmel görünmesi için kenarlar en iyi şekilde zımpara kağıdı ile temizlenir. Filmi onlardan çıkarmayı ve çürük etmeyi denemeyi unutmayın: paneller çok kolay bastırılır.

  • Önce, panelin yan kenarını başlangıç ​​profiline yerleştirin, ardından biraz bükün ve karşıtını yerleştirin. Ardından paneli, duvara üç yana bakacak şekilde duvara doğru kaydırın.
  • Panelin son 4 tarafını geniş başlıklı vidalarla çerçeveye takın.
  • Sonraki paneller aynı şekilde monte edilir, ancak önceki panelde profil yerine sadece bir taraf tutulur.
  • Böylece son panele plastik tavan montajı yapılmıştır. Sabitlemek için istediğiniz genişliğe kadar kesin.

İpucu! Son panel sizin için uygun olan herhangi bir şekilde yerleştirilebilir, bunlardan biri: Panel, bir duvardan zıt başlangıç ​​profilinin başlangıcına kadar olan mesafeden birkaç milimetre daha az olmalıdır. Bir tarafı doğrudan duvarın köşesine yerleştirin ve bunun tersi de hafifçe hareket ederek sorunsuzca yerleştirilebilir. Son paneli yerleştirmek için yapışkan bir bant yapıştırabilir ve yuvanın içine kaydırabilirsiniz. Herhangi bir küçük boşluk kalırsa, akrilik sızdırmazlık maddesi ile kaplanabilir.

Başka bir yol daha var: panelleri çerçeveye vidalayın ve işten sonra kaldırım kenarlarını sıvı çivilere sabitleyin. Bu durumda, son panelin kurulumunda herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Dahili lambaların montajı ile ilgili olarak, kurulumdan sonra, döşeme sırasında veya hatta ondan önce onlar için delik açabilirsiniz. Memeyi matkap ucunda kullanmanın en uygun yolu, eğer değilse, delin ve bıçaklayın. Elbette, lambaları daha sonra bağlamak için tüm kablolar kurulumdan önce yerinde olmalıdır.

Banyoda plastik tavanların avantajları

Banyo plastik tavanlar, belki de banyoda tavanı dekore etmek için en güvenilir çözümlerden biridir. Paneller odadaki nem ve yüksek sıcaklıktan korkmaz. Nemi emmezler. Suyun etkisi altında şişmeyin ve kurumayın. Plastik paneller hijyeniktir ve mantar ve küf gelişimi için koşullar oluşturmaz.
Plastik tavan iyi bir yansıtma özelliğine sahiptir, bu da banyonuzu daha parlak hale getirir ve aydınlatma için daha az enerji harcar. Plastik panellerin altında, lambalara giden telleri çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda, eski tavanları düz olmayan plakalardan panellerden monte edilmiş tamamen pürüzsüz bir plastik yüzeyle kapatacaksınız.


Banyoda tavan için plastik paneller nasıl seçilir?

Plastik paneller geniş bir renk yelpazesinde mevcuttur ve banyo iç mekanının genel renk düzenine uyacak şekilde kendi renklerinizi kolayca seçebilirsiniz. Paneller hem düz renkte hem de doku deseninde üretilmektedir. Tavan montajı için PVC paneller farklı boyutlarda mevcuttur. Kural olarak uzunlukları 2,6 m, 2,7 m, 3.0 m'dir. Plastik panellerin genişliği 240 mm, 250 mm, 300 mm, 370 mm, 375 mm olabilir. Kalınlık- 8-10 mm.


Plastik panellerin montajı için hazırlık

Her şeyden önce, ihtiyacınız olan panel sayısını belirlemeniz gerekir.

Bunu yapmak için, mağazaya gidin, orada istediğiniz panelleri seçin, rafların kullanışlı genişliğini ve genişliğini dikkate alarak boyutlarını bulun ve sonra eve geri dönün, banyo tavanını bir mezura ile ölçün ve gerekli sayıda paneli hesaplayın.

Tavanı banyoya PVC panellerden monte etmek için ihtiyacınız olacak:

  • Panellerin monte edileceği metal profil;
  • Plastik paneller;
  • Sondaj;
  • Tornavida;
  • Demir testeresi;
  • Montaj bıçağı;
  • Demirbaşlar için delik açmak için "taç”;
  • "sıvı Çiviler".


Banyoda plastik tavan montajı

Eh, her şey kuruluma hazır- panel sayısı hesaplanır, gerekli miktarda malzeme satın alınır, alet hazırlanır. Şimdi banyolardan panellerden nasıl tavan yapılacağını görelim.

Profil tavana özel metal süspansiyonlar kullanılarak 50 cm'lik artışlarla bağlanmalıdır. Profili tavana takarken, tavan ışıklarını takmak için gerekli olacak bir mesafe için döşeme plakalarından geri çekmeyi unutmayın. Seviyenin yardımıyla, duvarlarda, süpürgeliklerin ve panellerin bağlanacağı duvar profilinin tutturulduğu yerleri işaretlemeniz gerekir. Profil, alçıpan montajında ​​olduğu gibi alınır.

Duvarlarda eşit çizgilerle işaretlemeler yapıldıktan sonra, banyonun çevresine bir matkap, dübeller, vidalar ve bir tornavida yardımıyla bir metal profil sabitlenir.
Plastik bir süpürgelik, panellerin yerleştirileceği vidalar veya sıvı çivilerle profile tutturulur.
Paneller kurulumdan önce uzunlamasına kesilmelidir. Bu, aşağıdaki fotoğrafta gösterildiği gibi bir demir testeresi, öğütücü, bıçak veya yapboz kullanılarak yapılabilir:

Tavan ışıklarının monte edileceği yerlerde, gerekli çaptaki deliklerin kesilmesi gerekecektir (lambaların ve bağlantı elemanlarının boyutuna bağlı olarak). Plastik panellerdeki fikstürler için delikler, istenen çapta bir bıçak, dekupaj testeresi veya bir taç ile kesilir. Panelleri monte ettiğinizde, gömme tavan ışıklarını bağlamak için kablolarınız zaten olmalıdır. İstenen kablo uzunluğu kutuya önceden bağlanmış olmalıdır. Kabloların uçları, panellerin montaj süresi boyunca elektrik bandı ile güvenilir bir şekilde yalıtılmalıdır.

Kutudan kablolama en iyi paralel olarak yapılır, böylece bir lamba arızalanırsa, diğerleri çalışmaya devam eder. Armatürler için delikli paneller takma sürecinde, telleri bağlamak için bu deliklere serbest bırakılır, böylece daha sonra paneller nedeniyle "yakalanmaları" gerekmez.

Son panel aşağıdaki gibi monte edilir. İlk olarak, sondan bir önceki panel ile duvar arasındaki mesafe, süpürgelik tahtası dikkate alınarak ölçülür, bundan sonra panel arka arkaya duracak şekilde kesilir. Panele bir tavan kaidesi takılır, daha sonra sondan bir önceki panele geri döner. Süpürgelik, silikon dolgu macunu veya sıvı çivilerle duvara tutturulur. Panelleri monte ettiğinizde, gömme tavan ışıklarını bağlamak için kablolarınız zaten olmalıdır. İstenen kablo uzunluğu kutuya önceden bağlanmış

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.