Duvar Ses Yalıtımı

09-02-2023 16:13
Duvar Ses Yalıtımı

Bir Duvarın Ses Yalıtımı

SES YALITIM DUVARLARI IÇIN YARDIM

Komşuları bölen herhangi bir duvardan (parti duvarı) kaynaklanan gürültü, bir sorun olabilir ve geceleri, evin içinde daha az arka plan gürültüsü oluştuğunda daha fazla sorun olabilir. Yeni Bina Düzenlemelerinin Bölüm E'si, tüm yeni daireler ve ortak duvarlı evler için minimum ses yalıtım standardına sahiptir. Bu nedenle, yakın zamanda inşa edilmiş bir evde yaşıyorsanız, yüksek gürültüler yaratmadıkça, komşularınızla bir gürültü probleminiz olmamalıdır. çevresel bir sıkıntıdır. Gürültülü komşular tarafından yaratılan çevresel rahatsızlık, onu durdurmak için yetkileri olan yerel otoritenin dikkatine sunulmalıdır. Ancak, daha az sayıda veya hiç akustik yalıtımı olmayan ayırma duvarları ile daha erken evler ve daireler oluşturulmuş olabilir, böylece normal gürültü seviyeleri komşu komşulardan daha kolay duyulabilir. Komşular, gürültü problemi yaratacak kadar yüksek seslere sahip olmak zorunda değildir ve bu yeni normal gürültü gürültüsü, yeni Kısım Gürültü yönetmeliklerinin ele almayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, radyodan gelen sesler ve normal seviyedeki sesler duyulmamalı ve umarız ki, bu sayfa bir duvardan gelen gürültü sorunlarının azaltılması ve ses yalıtımının Kısım E standartlarına göre iyileştirilmesi için herhangi bir ayırma duvarına ses çıkarmanıza yardımcı olacaktır..

Havadaki gürültü en yaygın problemdir ve duvarın problemi azaltmaya yardımcı olması ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlaması için duvarın ses yalıtımı etkilidir. Tipik havada yayılan gürültü, konuşma ve müzik tarafından yaratılır ve çarpma gürültüsünden oldukça farklıdır. Darbe gürültüsü, kapıların sert zeminlerde çarpma ve ayağa kalkma tehlikesi yarattığı ve ele alınması daha zor olduğu için, bu tür bir sesin yapıya maruz kaldığı ve binanın dokusuna yayıldığı bilinmektedir. Çarpma gürültüsü bir problemse, komşunuz da kapılarınızı duyamayacakları sürece farkında olmayabilir. Bu durumlarda, Acoustaseal gibi, Dolap kapılarımıza veya kapı çerçevelerinin kapılarına uygulanan yumuşak Acoustic Foam sızdırmazlık bandı, bu tür darbe gürültüsünün azaltılmasına yardımcı olacaktır. Alternatif olarak, Yavaş kapanma tertibatları, kapıların çok hızlı kapanmasını önlemek ve bu sayede çarpma gürültüsü hızlı kapanma kapılarını durdurmak için kullanılabilir. Çıplak ahşap ve laminat zeminler, hareket ettirilen sandalyeler gibi mobilyaların yanı sıra ayak seslerinden bir başka gürültü kaynağıdır. Bunun tek gerçek çözümü, halıyı kaliteli bir altlık ile veya daha iyi sonuçlar elde etmek, bizim gibi bir akustik altlıktır.10 mm A10, ancak komşunuzdan gelen gürültü ise, bunu yapmak için onların işbirliğine ihtiyaç duyacaksınız, bu yüzden onları bir fincan çay için davet edin ve olumlu ve dostane bir şekilde yarattığı gürültü sorununu dostane bir şekilde tartışın.

Şimdi, hava kaynaklı gürültü sorunlarının azaltılması için bir duvarın nasıl kanıtlanacağına dair iki ana çözüm üzerinde duracağız. En iyi sonuç için, zemin ve tavanın altından parti duvarının etrafından dolanan gürültünün yanaşma olasılığını azaltmak için öncelikle zemin ve tavan ses yalıtımı yapılmalıdır. Zemin ve tavan ahşap kirişler tarafından destekleniyorsa, bu daha fazla sorun olur. Tavan ile, eğer oda üst katta ise, tavanın üstünde fiberglas tipi çatı yalıtımı yapılmalıdır, ancak eğer yok ise, o zamanki mineral izolasyonu mevcut ısı yalıtım şartlarına uygun olmalıdır. Tavanın üzerinde başka bir yaşanabilir oda varsa, ayırma duvarına hemen bitişik kirişler arasına 100 mm Akustik Mineral Yünü yerleştirilebilirse ve birkaç döşeme tahtasını kaldırarak yapılabilir. Bu, aksi takdirde bir tavana nüfuz edecek herhangi bir yan gürültüyü azaltması gereken bir ses emici görevi görür. Tüm tavanlar, ayrıca, 15 mm yüksek yoğunluklu Akustik Alçı Levha ek bir katman ile yükseltilmeli ve böylece, ses geçirmez bir şekilde, duvarların ses yalıtımıyla başlayacaktır. Torna ve alçı tavanları ile, destek kirişlerine vidalanmış bir başka alçı levha katmanı, torna tezgahlarına yapıştırılmış sıvanın sağlam kalacağını ve nihayetinde kararsız hale geldiğinde birinin kafasına düşme riskinin olmayacağını garanti edecektir. Tüm tavanlar, ayrıca, 15 mm yüksek yoğunluklu Akustik Alçı Levha ek bir katman ile yükseltilmeli ve böylece, ses geçirmez bir şekilde, duvarların ses yalıtımıyla başlayacaktır. Torna ve alçı tavanları ile, destek kirişlerine vidalanmış bir başka alçı levha katmanı, torna tezgahlarına yapıştırılmış sıvanın sağlam kalacağını ve nihayetinde kararsız hale geldiğinde birinin kafasına düşme riskinin olmayacağını garanti edecektir. Tüm tavanlar, ayrıca, 15 mm yüksek yoğunluklu Akustik Alçı Levha ek bir katman ile yükseltilmeli ve böylece, ses geçirmez bir şekilde, duvarların ses yalıtımıyla başlayacaktır. Torna ve alçı tavanları ile, destek kirişlerine vidalanmış bir başka alçı levha katmanı, torna tezgahlarına yapıştırılmış sıvanın sağlam kalacağını ve nihayetinde kararsız hale geldiğinde birinin kafasına düşme riskinin olmayacağını garanti edecektir.

Tedavi edilecek duvarın yanındaki zemindeki yer tahtaları da, parti duvarının hemen bitişiğindeki kirişlere erişim sağlamak için yukarı çıkmalıdır. Yukarıda belirtildiği gibi, yukarıda bahsedildiği gibi, mümkünse kirişlerin duvardan 1200mm alanı kaplaması için kirişler arasına 100 mm AMW100 takın. Kirişler duvara paralelse, o zaman duvara en yakın olan iki kirişin ilk setini doldurun, ardından döşemeyi değiştirin ve vidalayın. Son olarak, daha fazla kütle eklemek için zemini 2mm'lik bir SBM5 Ses Yalıtım Matı ile kaplayın . Birden fazla katman eklerseniz, ek ses yalıtımı hacmi yan sesleri engellemede daha etkili olur.

Artık duvarlarda çalışmaya başlayabilir ve en iyi sonuçları elde edebilmek için Studio Duvar Sistemimiz kullanılmalı ve yaklaşık 5.5 inç (140 mm) kadar alacaktır. Aşağıdaki link size daha fazla bilgi verecektir. Stüdyo Duvar Sistemi Daha ince çözümler de vardır, ancak daha ince çözümlerin akustik olarak verimli olmadığından, sadece daha fazla yer kaplayan daha kalın, daha verimli çözümler kurmanın mümkün olmadığı durumlarda kullanılmalıdır. Alternatif seçenekleri görmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayın Soundproofing Walls. Baca göğsü içeren bir duvarın ses yalıtımı, baca memesi olmasaydı, o kadar iyi olmazdı. Baca göğsünüz varsa, duvarın sesini yükseltmek için herhangi bir şey yapmadan önce, cam elyaflı çatı yalıtım malzemesiyle dolu ince bir siyah çöp poşeti yerleştirin ve şöminenin içine sokun, ardından şöminenin baca göğsünün dışına taşmasını sağlayın. Aktif bir şömine ise, bu mümkün olmayacaktır ve sadece duvarlara ses yalıtımı uygulamalarının sonuçları verimli olmayacaktır. Duvarın ses yalıtımı daha sonra baca memesini de kapsülleme işlemine başlayabilir.

DAHA İNCE SES YALITIM SEÇENEKLERI

Bir duvarı yalıtan en kolay ses yöntemi Acousticel M20AD kullanmaktır . Bu, özellikle duvar kalınlığında minimum bir artışa sahip herhangi bir tek cidar duvarı ile iyi bir ses azaltma seviyesi sağlamak için tasarlanmış bir geri dönüştürülmüş kauçuk ürünüdür. M20AD, tuğla, hafif bloklar veya saplama bölümleri gibi tek cidarlı duvarlara uygulandığında daha etkilidir, çünkü bunların hepsi kabul edilemez gürültü seviyelerini daha kolay sağlar.

M20AD yalıtımı, Sta-Stuk aerosol temas yapıştırıcımızla , duvara 2 mm (50 mm) kalınlığında iki adet 15 mm Acoustic Alçı Levha yapıştırılarak yapıştırılır. M20AD sayfasının sağ tarafında daha ayrıntılı uygulama talimatları için bir bağlantı bulunabilir .

Bu çözüm, herhangi bir duvarın ses yalıtımını önemli ölçüde artıracaktır ve uygun şekilde uygulanırsa, duvarı konuşma ve televizyon gibi normal gündelik gürültüye karşı yalıtılmalıdır. Gürültülü gürültü ve düşük frekans gürültüsü her zaman ses için en zor olanıdır ve genellikle geceleri tamamen yok etmek imkansızdır.

Bununla birlikte, ses yalıtımımızı kullanarak, bu sesler yoğunluk olarak azalacaktır. Bağımsız testler M20AD çözümünün normalde tek cidar duvarının yalıtım değerini yaklaşık 45dB'den 56dB'ye kadar arttırdığını gösterdi. Bu, duvardaki gürültülü bir 11dB'lik azalmadır

DAHA KALIN BIR ÇÖZÜM

Bir parti duvarının daha geleneksel bir ses yalıtımı yöntemi, mevcut çeperden yaklaşık 25 mm veya daha fazla uzakta kereste çivileri monte etmektir. Aradaki boşluklar, SoundBlocker Yorgan veya yeterli kalınlıkta Akustik Mineral Yün ile doldurulur, ardından dikmeler boyunca vidalanması gereken Esnek Çubuklar, ardından çubuklara vidalanmış iki kat (toplam 30mm) Akustik Alçı Levha ile doldurulur . Bu duvarın ses azaltıcı özelliklerini arttırmak için, iki kat alçı levha arasına SBM5 Ses Bariyeri Mat'ı sıkıştırılmalıdır.

Bir duvarın ses yalıtımı yöntemi, daha ince M20AD çözümüne göre daha verimlidir ve duvarlar boyunca düşük frekanslı gürültü sorunlarının azaltılmasında daha iyi performans gösterir, ancak daha fazla yer kaplar.


Eğer alan bir sorun değilse ve bir duvar aracılığıyla gürültü sıkıntısı olasılığındaki maksimum azalmayı arıyorsanız, yukarıdaki saplama sistemi, 20 mm M20AD katmamıza ait bir katman, akustik alçıpanın diğer iki katmanı ile alçı levhaya yapıştırılırsa daha da geliştirilebilir. üstüne yapıştırılmış. Gerekli olan ilave alanı kaybetmeyi göze alabiliyorsanız, bu, parti duvarlarındaki tüm düşük frekanslı gürültü problemleri için en iyi sistemdir.

Akustik Mineral Yün

Akustik Mineral Yünü maksimum ses emilimi sağlayacak bir yoğunluğa üretilen yanmaz bir üründür. Bu ürün, saplama duvar bölümleri, tavan ve zemin kirişleri içindeki boşluklara uygulama için gereklidir. Çeşitli kalınlıklarda mevcut olan Akustik Mineral Yünü, içinde bulunduğu herhangi bir yapının ses yalıtım performansını arttırır ve özellikle bir duvarın ses geçirmezliği için inşa edildiğinde damızlık duvarlar için akustik olarak kullanıldığında özellikle etkilidir. SoundBlocker Yorgan , normal mineral yünden 4 kat daha iyi performans gösterir ve genel seslendirme sisteminin bir parçası olarak montajcılar tarafından kullanılan tercih edilen yalıtımdır.

Esnek Çubuklar

Esnek Çubuklar, alçı levha ve uygulandığı ahşap saplama arasında esnek bir bağlantı sağlar. Esnek Çubuklar , çubuklara vidalanan Akustik Alçı Levhadan önce kereste çıtçıtlarına sabitlendiğinde en faydalıdır .

Ses Geçirmez Mat SBM5

SBM5 Ses Bariyeri Matı, belki de bizim yelpazemizdeki en çok yönlü ürün. Bu mineral yüklü geri dönüşümlü ürün, kurşunla benzer minimum kalınlıktaki kütleye sahiptir. SBM5, tabakaları ayırırken alçı panelin ses yalıtım niteliklerini önemli ölçüde artırmak için kullanılabilir. Bu 'deadsheet', mükemmel bir anti-drumming materyalidir ve ayrıca, zeminlerin ayrılmasını sağlayan ses yalıtım faktörünü geliştirmek için kullanılır .

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.