Ev Dekorasyonları

09-02-2023 15:11
Ev Dekorasyonları

Ev asma tavan | Güzel asma tavan

Her dairede ve evde, onarımın diğeev asma tavanrlerinden daha sık yapılması gereken yerler var. Bunlara tuvalet, banyo ve mutfak dahildir. Nedenler çok basit - farklı buharlaşma, yüksek nem, ayrıca, bazen kötü havalandırma var. Bu nedenle, tavanların ve duvarların görünümü zamanından önce kötüleşir.Bu odalarda paneller bittiğinde, bu, yaşamı çok kolaylaştıracak, aynı zamanda tavan ve duvarların çalışmasını ve onarımını kolaylaştıracaktır.

PVC PANELLERİN AVANTAJLARI

Tavanı plastik panellerle bitirmek, diğer onarım türlerine kıyasla birçok avantaja sahiptir. Her şeyden önce, böyle bakan tavan yüzeyini hizalar. Bu seçenek, tavanların yumuşak bir şekilde yerleştirildiği mükemmel olmayan odalar için bile uygundur. Kural olarak, seviyelemeleri çok fazla çaba, zaman ve para gerektirir. Plastik bir panel, tüm kusurların ve düzensizliklerin gizlenmesine izin verecektir. Ek olarak, PVC tavan tavanları kabloları, kabloları ve bazı boruları gizlemeyi mümkün kılar.

İkincisi, bu malzeme çok dayanıklı bir kaplamadır. Bu bakımdan, asma alçıpan tavanını bile kaybeder. Sonuçta, eğer PVC yüzeyine aşırı nem gelirse, bu tür malzemeler kolayca çıkarılabilir ve kurutulabilir. Ondan sonra, basitçe geriye tutturulurlar ve tüm bunlar kolayca elle yapılabilir. Alçıpan veya badana bu imkansız kılar.

Üçüncüsü, plastik panellerin kaplanması, tavan ile paneller arasında bir hava boşluğu oluşması nedeniyle elde edilen mükemmel bir ses yalıtımı sağlar. Bu nedenle, çeşitli sesler duyulmaz.

Dördüncü olarak, böyle bir astar çok dayanıklıdır, uzun yıllar hizmet edebilir. Bantlardan herhangi biri kırılırsa, kolayca kendi elinizle değiştirebilirsiniz.

Beşinci olarak, böyle bir yüzeyin montajı hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilir.

PVC PANELLERİN AVANTAJLARI

Uzmanlar bu materyale şaşırtıcı nitelikleri nedeniyle saygı duyuyor:

  • Yangın dayanımı Özel bir malzemeden yapılırlar ve ateşe çıkarlarsa yanmazlar çünkü bu malzemenin kendi kendine sönme olduğu kabul edilir.
  • Sağlık güvenliği. Sağlığa zarar verebilecek kimyasal elementler ve safsızlıklar içermezler. Bu sayede PVC tavan kaplamaları sağlık kurumlarında, anaokullarında vb.
  • Nem direnci. Kondensat onlar üzerinde birikir, çünkü bunlar ısıtmasız binaları bile bitirmek için kullanılabilir.
  • Çevreye duyarlılık ve zararsızlık.
  • Uzun süre hizmet edebilir.
  • Toz üzerlerine çökmez, yıkanması çok kolaydır.
  • İçlerinde mikropların biriktiği gözenekler yoktur.
  • Biraz ağırlaşırlar, rahatça taşınırlar, çünkü esneklikleri sayesinde katlanabilirler.
  • PVC panellerin montajı, en sıradan insanların bile kendi elleriyle yapabilecekleri oldukça basit bir işlemdir.
  • Kurulumdan sonra neredeyse hiç çöp yoktur.
  • Uygun bir fiyat var.

Birkaç çeşit PVC panel vardır: dikiş, dikişsiz, parlak ve mat. Ayrıca çok çeşitli renklere sahipler, resimli paneller var.

HAZIRLIK İŞİ

Tavanın perdahını kendi elinizle yapmak için birkaç temel aletiniz olmalı ve kaplama tabanını hazırlamanız gerekir. Aletler şunları içerir: süspansiyonlar, vidalar, su seviyesi yapısı, dübeller, perforatör, boya kablosu, tipik bir üçgen, metal profiller ve aynı zamanda bir tornavida. Son işlemin doğru şekilde yapılması için, tüm şeritler "uzağa yatmak" ve "iklimlendirmek" için kutulardan önceden alınmalıdır.

Bundan sonra temeli hazırlamak gerekir. Bundan önce, böyle bir asma tavanı yalıtmanız gerekip gerekmediğini kesinlikle belirlemelisiniz. Bunun gerekli olduğuna karar verilirse, uygun bir yalıtım malzemesi seçmelisiniz. Bunun için penofol veya penofleks kullanılması tercih edilir. Bundan sonra, sandığı veya kutuyu hazırlamanız gerekir, çünkü bununla karşı karşıya kalırsınız.

Yüzeyin plastik panellerle bitirilmesinden önce bazı işlemler yapılmalıdır. Öncelikle, tamir edilen mekanın tüm köşelerinin yüksekliğini ölçmeniz gerekir. En düşük yüksekliği olan açıyı seçmeniz, beş santimetre aşağı inmeniz ve bu düzeyde odanın çevresine yatay bir çizgi çizmeniz gerekir.

Bundan sonra, yüzeyin eski kaplamadan (boya, kaplama vb.) Temizlenmesi zorunludur. Bunun için fanatizmle hareket etmek gerekli değildir. Bu esas olarak, panelleri kendi elinizle monte ederken, gözünüze çöp dökülmesinden daha az düşecek şekilde yapılır. Bundan sonra, temizlenmiş yüzeyin bir antifungal çözelti ile işlenmesi tavsiye edilir.

Odanın tüm çevresi boyunca, işaretleyerek, başlangıç ​​tahta çubuklarını takmak için gerekli olan delikleri delmek, sonra bunları duvara sabitlemeniz gerekir. Vidalı yüklü çubuklarda, L şeklinde bir başlangıç ​​şeridi takmanız gerekir.

KURULUM NASIL

PVC panellerin giriş kapısı ve duvarlara göre nasıl yerleştirileceğini belirlemek gereklidir. Bunların en uzun duvar boyunca yerleştirilmesi önerilir. Ardından, üzerine PVC panellerin monte edileceği çubukların montajı için yüzeyi işaretlemelisiniz. Çapraz çubuklar, birbirinden 70 ila 80 santimetre mesafeye yerleştirilmelidir.

Bundan sonra, tavanda delikler açmak, bunlara plastik tapalar takmak ve ardından ahşap enine çubukları vidalarla sabitlemek gerekir. Kendiliğinden kılavuzlanan vidalı bitmiş ahşap çerçeveye, kablolamayı yerleştirmeniz gereken kablo kanallarını takmalı ve bunları plastik kapaklarla kapatmalısınız.

Uzunluk boyunca önceden kesilmiş paneller hafifçe bükülmeli, daha sonra uçlar başlangıç ​​profilinin oluklarına yerleştirilmelidir. Ahşap bir çubuğa sıkıca bastırılmaları ve sonra vida veya metal braketlerle sabitlenmesi gerekir. Tüm panellerin birbirine çok yakın olduğundan emin olun. Başlangıç ​​kirişi ve son PVC panel arasında oluşan boşlukta, L şeklinde bir profil takmanız ve renksiz montaj tutkalı kullanarak kirişe tutturmanız gerekir.

Bütün bunlardan, böyle bir yüzleşmenin kendi elleriyle oldukça basit bir şekilde yapıldığı açıktır. Tavanın süslendiği tüm PVC panellerin kusursuz bir şekilde pürüzsüz olması ve herhangi bir kusurdan arındırılması çok önemlidir. Bu satın alım aşamasında gerekli olana dikkat edin. Malzemeyi satın almadan önce dikkatlice kontrol edilmelidir.

Çok ince kaplama malzemeleri satın almaya gerek yok. Tek renkli (beyaz) paneller seçilirse, paketleri açmak ve panellerin rengini karşılaştırmak için farklı bir tondan malzeme elde etmek için tembel olmaya gerek yoktur, çünkü bu oldukça sık olur.

Tavan dekorasyonunun incelikleri

Bir dairede veya özel bir evde tavan dekorasyonu, duvar dekorundan veya döşemeden daha az önemli değildir: hem güzel hem de pratik olduğu ortaya çıkan bir seçenek seçmeniz gerekir. Kaplamaların seçiminde, orijinal tavan yüksekliğinden, bütçenizden ve aynı zamanda istenen iç tasarım stilinden devam edilmelidir. Tavanın dekorasyonun geri kalanıyla uyumlu olması çok önemlidir, bu nedenle tüm detayları dikkate alarak odanın tasarım projesini önceden düşünmek daha iyidir.

Özellikleri

Tavan tüm dikkatleri kendisine çekmemelidir. Modern iç mekanlarda tavana giderek daha fazla vurgu yapılmasına rağmen, yine de iç mekânın geri kalanından önemli ölçüde daha parlak olması gerekmez. Geleneksel tasarım projelerinde, beyazımsı tonlarda en nötr tavan kaplamasını yapmak gelenekseldir. Dahası, sonunda hangi seçeneği seçerseniz seçin, tüm durumu uyumlu bir şekilde tamamlaması çok önemlidir. Tavan tasarımının bir dizi özelliği dikkate alınmalıdır:

  • Düz renklendirme, kendi başlarına onarım yapanlar için uygundur- bu, bir dairede veya özel bir evde tavanı bitirmek için en kolay seçenektir. Pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için boya uygulayabilir veya yüzeye doku eklemek için sprey tabancaları kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, eşit olarak boyanmış tavanın iyi görünmesi için, pürüzlü kaplamada kusur olmamalıdır. Tavan başlangıçta dengesizse, diğer bitirme yöntemlerini seçmek daha iyidir.

Tavanı plastik panellerle bitirmek, kendinizi kolayca organize etmenin başka bir yoludur. Paneller size ucuza mal olacak ve tavandaki olası çarpma ve çatlakları gizlemeye yardımcı olacaktır. Mükemmel pürüzsüz paneller, bir doku veya küçük bir ışık deseni ile seçenekler seçebilirsiniz- modern üreticiler her zevke göre gizli ve ilginç seçenekler sunar. Tasarımı daha abartılı yapmak istiyorsanız, tasarımı renkli paneller veya desenli ürünlerle çeşitlendirebilirsiniz ve özel evlerde ahşap kaplamalar popülerdir.

Gergi tavanları popüler bir modern seçenektir, ancak bu tür modellerin maliyetinin nispeten yüksek olduğunu ve kurulumun sadece uzman uzmanlar tarafından gerçekleştirildiğini düşünmeye değer. Ek olarak, gergi yapıları tavanın kendisinin biraz altına yerleştirilecektir. Aynı zamanda, gergi tavan, kaba kaplamanın tüm kusurlarını gizlemenizi sağlar, lambaları tüm çevre etrafına yerleştirebilir, dahili LED'lere sahip tasarımları seçebilir veya gergi tavanın yüzeyine istediğiniz herhangi bir görüntüyü basabilirsiniz- dekoratif süslemeden fotoğraflara ve resimlerin çoğalmasına kadar.

Genellikle, tavan ek dekoratif unsurlarla süslenir- örneğin, klasik tarzdaki iç mekanlarda, Barok ve neoklasik tarzlarda, pervazlar sıklıkla kullanılır- bunlar beyaz plastik çerçeveler veya iç kısımda çok fazla göze çarpmayan, ancak tam bir görünüm vermenizi sağlayan ayrı dekoratif eklerdir. Bir başka popüler seçenek, tavanı dekoratif kirişlerle süslemektir: modaya uygun bir çatı oluşturursanız, iç mekânı bir ülke tarzında veya Projence tarzında dekore ederseniz, bu tür unsurlar atmosfere mükemmel bir şekilde uyacaktır.

Modern tavanlarla, çok çeşitli doğal ve sentetik malzemeler kullanılabilir- inşaat mağazalarındaki çok çeşitli kaplamalar, en cesur tasarım fikirlerini kolayca gerçekleştirmenize ve herhangi bir bütçe için doğru çözümü bulmanıza olanak tanır. Malzemeler yapmak istediğiniz tasarıma göre değişir. Bununla birlikte, tavanı bitmiş iç mekânda bitirecekseniz, belirli bir sonlandırma yönteminin seçimi çok önemlidir ve uyumlu bir şekilde harmanlanması önemlidir.

Her şeyden önce, modern kaplama malzemeleri arasında çeşitli plastik paneller düşünülmelidir. Bu, kendinizi uygulayabileceğiniz nispeten ucuz bir kaplama yöntemidir- aynı zamanda mağazalarda bu tür panellerin çok sayıda çeşidi vardır: kare veya dikdörtgen olabilirler, hafif bir rahatlama, mat veya parlak bir dokuya sahiptirler, beyaz veya renkli olabilirler ve bazı modeller küçük bir desenle kaplıdır. Ahşap veya taş taklidi ile plastik plakaları bile alabilirsiniz- bu nedenle plastik, iç mekandaki herhangi bir stile mükemmel şekilde uyan evrensel bir malzeme olarak kabul edilebilir.

Modern tavanlarla, çok çeşitli doğal ve sentetik malzemeler kullanılabilir- inşaat mağazalarındaki çok çeşitli kaplamalar, en cesur tasarım fikirlerini kolayca gerçekleştirmenize ve herhangi bir bütçe için doğru çözümü bulmanıza olanak tanır. Malzemeler yapmak istediğiniz tasarıma göre değişir. Bununla birlikte, tavanı bitmiş iç mekânda bitirecekseniz, belirli bir sonlandırma yönteminin seçimi çok önemlidir ve uyumlu bir şekilde harmanlanması önemlidir.

Her şeyden önce, modern kaplama malzemeleri arasında çeşitli plastik paneller düşünülmelidir. Bu, kendinizi uygulayabileceğiniz nispeten ucuz bir kaplama yöntemidir- aynı zamanda mağazalarda bu tür panellerin çok sayıda çeşidi vardır: kare veya dikdörtgen olabilirler, hafif bir rahatlama, mat veya parlak bir dokuya sahiptirler, beyaz veya renkli olabilirler ve bazı modeller küçük bir desenle kaplıdır. Ahşap veya taş taklidi ile plastik plakaları bile alabilirsiniz- bu nedenle plastik, iç mekandaki herhangi bir stile mükemmel şekilde uyan evrensel bir malzeme olarak kabul edilebilir.

Asma ve asma tavanlar plastik bazlı yanmaz malzemelerden yapılır- bu tür yapıların montajı uzmanlar tarafından gerçekleştirilir ve sadece yüksek tavanlı odalar için uygundur. Dahası, bu seçenekler tavanı mükemmel bir şekilde hizalamanıza, herhangi bir doku ve renk vermenize, gerekli rahatlamayı ve dahili aydınlatmayı yapmanıza izin verir. Ledli alçıpan tavanlar ve basılı görüntüler içeren modeller çok popülerdir- bunlar süs eşyaları, fotoğraflar ve resimlerin çoğaltılması olabilir. Süspansiyon ve gerilim yapıları, en beklenmedik tasarım fikirlerinin uygulanması için büyük fırsatlar sunar.

Ahşap bir evde yaşayanlar veya sadece bir şehir dairesini çevre dostu bir ülke tarzında dekore etmek isteyenler için, ahşap döşeme en iyisidir: bazen tavana tutturulmuş ve kütük bir evde birleştirilen doğal tahtalar veya tahtalar kullanırlar- odun türüne bağlı olarak, fiyat benzer seçenekler üzerinde oldukça yüksek olabilir. Finişi daha ekonomik hale getirmek için, ahşap taklitleri preslenmiş ahşap talaşı, kontrplak veya plastikten yapılmış OSB levhalarını kullanın. Doğal malzemeler seçerseniz, ağacın özel bakıma ihtiyacı olduğunu düşünmeye değer: özellikle, odadaki aşırı nemi önlemek ve açık ateşi önlemek önemlidir.

Kamış süslemesi ülke stili için de uygundur; Aslında Art Nova, eklektizm ve oryantal tarzda bakabilir. Genellikle, tavanın kamış örtüsü, özel olarak işlenmiş ve sıkıca birbirine bağlanmış birkaç kamış katmanına sahiptir- modern teknolojiler bu hoş doğal kaplamayı kendi kendine kaplama için güvenilir ve kullanışlı hale getirir. Doğal sazlıklara ek olarak, daha ucuz olan ve esas olarak modern gençlik iç daireleri için uygun olan çeşitli renklerin sentetik seçeneklerini bulabilirsiniz.

Tavan için duvar kâğıdı oldukça basit ve popüler bir dekorasyon türüdür: çeşitli seçenekler tam olarak planladığınız tasarımı yapmanıza izin verecektir ve düşük fiyat ve bağımsız kullanım kolaylığı, duvar kağıdını en ekonomik dekorasyon seçeneklerinden biri haline getirecektir. Çoğu zaman, hafif bir dokuya sahip beyaz duvar kağıtları seçilir, ancak en beklenmedik seçenekleri bulabilirsiniz: pastel veya koyu renklerde, bir desenle veya bir tekstil dokusuyla. Parlak seçenekleri seçerseniz, mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde yapıştırılmaları gerektiğini unutmayın- beyaz bir arka plana karşı, küçük kusurlar çok belirgin olacaktır.

Tavan Dekorasyon

Tavan dekorasyonu için seçtiğiniz çeşitli tasarımların kendine özgü özellikleri vardır- onarım sonucunun sizi tatmin etmesi ve sizi uzun yıllar mükemmel durumda tutması için bir veya başka bir sonlandırma seçeneğinin kurulması ve bakımı için nüanslar dikkate alınmalıdır. Aşağıdaki yapı türlerini göz önünde bulundurun ve size nasıl uyacaklarını değerlendirin:

Gergi tavan, yüksek tavanlı bir daire için modern bir seçenektir ve bu da kurulumla birlikte oldukça pahalıya mal olacaktır. En pratik seçenekler PVC'den yapılacak- herhangi bir doku ve renk seçebilirsiniz ve pratikte bakım gerekli değildir. Ayrıca modern kumaş seçenekleri de var- daha çevre dostu ve ilginç görünüyorlar, ancak böyle bir gerilme yapısı tozu ve gresi emebilir, bu yüzden koridorda veya mutfağa yerleştirmemelisiniz. Gergi tavanları, kaba kaplamanın kusurlarını maskelemek, tavanda ilginç bir desen oluşturmak veya dahili aydınlatma yapmak isteyenler için uygundur.

Her türlü kabartmalı yapı oluşturmak istiyorsanız asma tavan ideal olacaktır. Genellikle bunlar sıra dışı bir tasarıma, çok katmanlı kabartmaya ve aerodinamik şekillere sahip plastik veya ahşap seçeneklerdir. Çoğu zaman, bu tür çözümler minimaliz bir yüksek teknoloji veya eklektik stil için seçilir. Gergi tavan modelleri gibi, asma yapılar pahalıdır, kurulum için uzman gerektirir ve ayrıca normal tavanınızın birkaç santimetre altında bulunur.

Alçı tavanlar, herhangi bir renkte beyazlama veya boyama için uygundur. Başlangıçta düşük tavanlara sahipseniz ve duvar veya zemin dekorasyonuna odaklanmak istiyorsanız, herhangi bir karmaşık yapının olmaması uygundur. Bu her zaman uygun görünecek basit ve ekonomik bir seçenektir: yaratıcılık eklemek istiyorsanız, doku ve renkle güvenle deney yapabilirsiniz. Böyle bir tavanın kaba kaplaması kusursuz olmalıdır.

Alçıpan ışık bandı artık popüler. Duvar kâğıdı, plastik paneller veya alçıpan her türlü kusuru maskelemek için uygundur. Ayrıca, bu ilginç fikirleri gerçekleştirmek için nispeten ucuz bir yoldur. İç mekânı herhangi bir tarzda vurgulayan farklı renk, doku veya desenlere sahip paneller veya duvar kağıtları seçebilirsiniz.

Tavan tasarımı, tesislerin modern versiyonlarında çok popüler- eğer yaşam ortamı basitlik, pratiklik ve dekor eğiliminde ise, tavanda özellikle güzel görünebilen ve atmosferi yenilemenize izin veren alışılmadık vurgulardır. Şimdi tavan tasarımını şık dekor unsurlarıyla tamamlamanın birçok yolu var. Farklı bir oda tasarımı için aşağıdaki ilginç tavan tasarım fikirlerini düşünün:

  • Klasik tarzda, ne klasik veya barok tarzda bir eviniz veya daireniz varsa, orijinal kalıp tavanda en iyi görünecektir. Bunlar çerçeve veya kabartma süs eşyaları şeklinde plastik ince panellerdir: genellikle bunlar beyaz veya açık renkli tavana yapıştırılabilen beyaz seçeneklerdir, ancak isterseniz bir renk kalıplama da seçebilirsiniz. Bu tasarım çok zarif ve şık görünüyor- kalıplama iç mekanınızın en önemli noktası olacak, ancak asla çok çekici ve kaba görünmeyecek.

Tavandaki sıva kalıplama, kalıplamalardan daha fazla rahatlama ve karmaşık tasarımlar anlamına gelir- Barok tarzı için bu süslü süsler mükemmeldir, Projence tarzında veya eklektik tarzda da uygun olabilirler. Genellikle bunlar alçı elemanlarıdır, içi boştur- yapı oldukça hafif ve güvenilirdir, ancak karmaşık desenler ile bu sıva kalıplama basit ve özlü bir kalıplamadan çok daha pahalıya mal olacaktır.

Ahşap kirişli tavan dekoru artık popüler. Bir çatı katı oluşturmak istiyorsanız, iç mekânı bir ülke tarzında tamamlamak veya modern bir iç mekâna çeşitlilik eklemek ilginçtir, kirişlerin taklidi size bu konuda yardımcı olacaktır. Dekoratif kirişler, farklı türlerin gerçek ahşaplarından veya plastikten yapılabilir. Çubukların birbirine göre düzenlenmesi ve açık ve koyu ağaçların kombinasyonu çok şık görünebilir.

Odada yapmak istediğiniz aydınlatmaya henüz karar vermediyseniz, LED'lerin yardımıyla dekoru düşünmelisiniz- hem geleneksel hem de modern iç mekanlar için ilginç çözümler seçebilirsiniz, ancak yerleşik aydınlık elemanların montajı sadece bir germe tavanda yapılabilir. Basit çerçeveler veya kareler veya LED'lerden alışılmadık desenler olabilir- çiçekler, kelebekler, evlerin çatıları popülerdir. Işık gün ışığı veya renkli LED kullanımı ile olabilir: mor, mavi veya pembe lambalar bir uyum ve rahatlama atmosferi yaratacaktır.

Çizimlerle tavan dekoru da popülerdir. Küçük bir desenle bir duvar kâğıdı veya plastik paneller seçebilirsiniz- şık ve ilginç görünecek. Ayrıca, gerilme yapılarını seçtiyseniz, üzerlerine neredeyse tüm görüntüleri basabilirsiniz. Çoğu zaman, odanın merkezinde veya çevresinde bulunan klasik veya soyut modern süsleri seçin. Ek olarak, en sevdiğiniz fotoğrafı veya klasik resim çalışmalarını tavana yerleştirebilirsiniz.

Nasıl seçilir?

Tavanı bitirmek için malzeme seçimi genellikle çok zaman alır: pratik nitelikleri, tasarım olasılıklarını, fiyat kategorisini ve çeşitli tasarımların kurulum özelliklerini dikkate almanız gerekir. Tavan boyasını seçerseniz- ana şey yüksek kaliteli pürüzlü bir yüzey hazırlamaktır ve sonuç sizi hayal kırıklığına uğratmaz. Daha karmaşık yapılar ve dekoratif elemanlar kurmakla ilgileniyorsanız, proje en küçük ayrıntılarda düşünülmelidir.

Alçak tavanlı bir odada, onarımlar için plastik paneller seçmek daha iyidir. Üreticiye dikkat etmeye çalışın- Türk ve Avrupa markalarına güvenmeye değer, ancak Çin'den mallara daha yakından bakmalısınız. Panellerin yeterince güçlü ve yoğun, eşit olarak boyanmış ve kokusuz olması önemlidir- tavanın plastik kılıfının çevre dostu ve dayanıklı olması önemlidir. Gerekli miktarda gelince, kenarları olan tavanı düzeltmek için onları kesmek zorunda kalacağınız için kenar boşluklu birkaç panel alın.

Tavanı özel bir evde, bir kır evinde veya ahşap tahtalar kullanan bir ülke tarzı dairede kılıflanmaya karar verirseniz, böyle bir kaplama seçerken, tüm panoların eşit ve aynı olmasına ve dikkatlice işlenmeye ve kıymık bırakmamaya dikkat etmek önemlidir.

Ayrıca ahşabın aynı renkte olduğunu unutmayın. En üst katta oda, teras veya çatı katı bulunan bir odayı kapatabilirsiniz- tahtaları veya tahtaları eşit olarak yerleştirebilir veya odayı kirişlerle dekore edebilirsiniz. İkinci seçenek özellikle tavan arası tavan kaplaması ile ilgilidir. Derzleri nasıl tasarlayacağınızı önceden seçin- genellikle enine tahtalarla döşenir veya görünmez hale gelmeleri için yapıştırılmış ve zımparalanmışlardır.

Asma veya asma tavanlar yaparsanız, iyi değerlendirmeleri olan tanınmış bir üreticiyi seçmeye değer - bu oldukça pahalı bir satın alma olduğundan, emin olabileceğiniz seçeneği satın almak daha iyidir. Benzer menteşeli veya asma yapılarla birlikte, lambaları seçmeye değer, çünkü böyle bir tavanın içine monte edileceklerdir. Modern aydınlatma yöntemlerini düşünebilirsiniz- örneğin, gerilme yapısına yerleştirilmiş LED'ler.

Tüm nüansları hesaba katmak için, sadece faydacı özelliklere dayanan bir kaplama seçmek değil, aynı zamanda tavanın, evin veya dairenin geri kalanındaki duvarların, zemin kaplamalarının, mobilyaların ve tavanların tasarımı ile uyumlu olması önemlidir.

Bu nedenle, olağandışı bir tavan seçerken, bir duvar kâğıdı, bir mobilya parçası veya en azından odanın bir fotoğrafını çekmeye değer. Böylece hızlı bir şekilde odanıza organik olarak uyan bir seçenek bulacaksınız.

Tavsiye

Onarım sırasında, fonksiyonel açıdan uygun, dayanıklı, kurulumu ve bakımı kolay ve aynı zamanda çok pahalı olmayan en güzel ve uygun stil kaplamalarını seçmek istiyorum. Modern tavan kaplamalarının çeşitliliğinde gezinmek zor olabilir. Bir tavan kaplaması seçerseniz, deneyimli tasarımcıların tavsiyelerine dikkat edin.

Her zaman tesisinizin özelliklerini göz önünde bulundurun. Nemli bir alanda, dikkatle, ağaç hızla çökebileceğinden doğal bir ahşap kaplama seçmeniz gerekir- çürümeyi önleyecek uygun emprenye ile ilgilenin. Ülkenin çatı katını veya terasını plastikle bitiriyorsanız, ürünlerin ısıtıldığında koku yaymaması için yüksek kaliteli markalar seçin.

Mutfakta bir tavan seçerken, yağ emecek ve hızla kirlenecek kumaş gerginlik yapılarını ve duvar kağıtlarını atın.

Para biriktirmeye çalışırken, kapsama kalitesini ihmal etmeyin- bütçeyi, ancak orta fiyat kategorisinin yüksek kaliteli seçeneklerini seçin. En ucuz kaplamaların kalitesi düşük ve kısa ömürlü olması muhtemeldir- birkaç yıl içinde yeni bir onarım başlatmanız gerektiğinde daha fazla para kaybedersiniz.

Şimdi birçoğu çevrimiçi mağazaların hizmetlerini kullanıyor. Ticaret katı için kiraya ihtiyaç duyulmaması ve çalışan sayısının azalması nedeniyle, web siteleri cazip fiyatlarla ürünler sunar ve ürün çeşitliliği herhangi bir bina hipermarketinden daha üstündür. Ancak, yalnızca iyi bir üne sahip güvenilir siteleri seçmeye çalışın. Ayrıca, makbuz üzerine ödeme yapılırsa veya mallar kolayca iade edilebilirse daha iyidir.

Finişin estetik niteliklerine gelince, hangi tasarımı seçeceğinizden emin değilseniz, daha kısıtlı seçeneklere öncelik verin. Tavan için modern dekorasyon seçeneklerinin bolluğuna rağmen, çoğu hala beyaz renkli monokrom boyamayı tercih ediyor. Daha abartılı seçenekler özlü ve kısıtlı iç mekanlarda iyi görünecektir: tavana odaklanırsanız, duvar dekorasyonunda aşırı mobilyadan, mobilya ve aksesuar seçiminden kaçının.

Tavanlarınızı süslemek için ilginç fikirler arıyorsanız, farklı tarzlarda başarılı tasarımın gerçek örneklerinden ilham alın:

  • Menteşeli tavan yapısı dekoratif kirişlerle mükemmel bir şekilde birleştirilebilir. Ahşap çubuklar tavanın rahatlamasını vurgular ve ona odaklanmanızı sağlar, ancak asla çok çekici görünmezler. Bir ülke tarzı odanın içi eksik ve boş görünüyorsa, belki de yanlış kirişlere sahip ilginç bir menteşeli tasarım durumu daha ilginç hale getirecektir.
  • Günümüzde, çizimlerle gergi tavanlar popülerlik kazanıyor. Tavandaki fotoğraflar ve dekoratif süsler zaten oldukça tanıdık hale geldi ve dünya resminin başyapıtlarının reprodüksiyonları taze ve olağandışı görünüyor. Ayrıca, bu seçenekler hem klasik hem de modern iç mekanlarda eşit derecede şık görünecek.

Renkleri ve dokuları doğru bir şekilde birleştirirseniz, plastik panelli bütçe tavan döşemesi bile çok güzel ve olağandışı görünebilir. Geniş bir odada tavan, renk veya rahatlama ile vurgulanarak karelere bölünebilir. Beyazın pastel tonlarla modaya uygun kombinasyonları her iç mekâna uyacak ve çok zarif görünecek.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.