Ev Tavan Dekorasyonu

09-02-2023 15:20
Ev Tavan Dekorasyonu

Ev içi asma tavan modelleri

İç tasarımı düşünen birçok kişi, en basit çözümü seçerek tavanları en son hatırlıyor veya bu konuya yeterince dikkat etmiyor. Mekanın bu bölümünü küçümsemeyin, çünkü üst bölüm odada parlak bir vurgu haline gelebilir ve ilginç bir kompozisyon yaratabilir. Özellikle bunlar asma tavanlarsa - çeşitli tasarım seçenekleriyle hayranlık uyandıran modern bir çözüm.

Ne olduğunu?

 

Adından da anlaşılacağı gibi asma tavan, ana bölmeden asılan bir yapıdır. Bu, pratik veya dekoratif amaçlı yapılır, çünkü kurulacak eleman farklı malzemelerden yapılabilir, ilginç standart dışı şekillere, renklere veya desenlere sahip olabilir.

Teknik yönlerden bahsedersek, asma tavan, süspansiyonlar kullanılarak tabana monte edilen bir çerçeve sistemidir. Çerçeveler genellikle metal bir ızgara şeklindedir ve ardından kaplama panelleri - modüller veya kayıtlar - tutturulur.

Askıya alınmış yapı her tür bina için uygundur, asıl önemli olan en iyi seçeneği seçmektir.

 

Alçıpan , çok çeşitli şekillere sahip, ucuz, çok yönlü bir malzemedir: düz veya dalgalı çizgiler, pürüzsüz eğriler, kıvrımlı detaylar. Kompozisyon gülünç derecede basittir ve şunları içerir - aralarında bir alçı tabakası bulunan iki yaprak kalın karton.

Kaset tipi tavanlar , modern bir iç mekana mükemmel uyum sağlar. Çerçeveye belirli bir sırayla eklenen bir tür modüldür. Dahası, her bir yapısal eleman renk veya yüzey bakımından farklılık gösterebilir ve bu da sonsuz çeşitlilikte dekoratif çözümler sunar. Tek dezavantajı, mükemmel özelliklerle karşılığını veren yüksek maliyettir.

Raf tavanları geniş alanlar için uygundur. Adından da anlaşılacağı gibi, çıtalardan oluşurlar ve bittiğinde, fıçı tahtası kaplı bir yüzeye benzerler. Ayrıca dayanıklı ve güvenilirdirler.

Germe tavanlar tüm seçenekler arasında lider konumdadır. Tam olarak odanın ölçülerine göre kesilmiş bir çerçeve (PVC film, kumaştan yapılmış) üzerine gerilmiş bir kanvastır. Mat veya parlak, desenli veya düz olabilirler - sevdiğiniz herhangi bir şeyi düşünebilirsiniz.

Asma tavanların artıları ve eksileri

 

Bu nedenle, asma tavanların özelliklerine göre, aşağıdaki durumlarda bunlara dikkat etmeniz önerilir:

- Tamir edilecek odanın tavanı düzensizdir. Örneğin, bu, dekorasyonu çok düzenli olmayan eski bir evdir. Ve kusurları gidermek için çok çaba harcamak yerine, onları gizlemek daha iyi değil mi? Asma yapılar bu görev için idealdir. Ek olarak, mühendislik iletişimini gizlemeye yardımcı olacaklar.

- Tasarım planı, tavan tasarımında özgün bir dekoratif çözüm varsaymaktadır. Askıya alınmış bir bölümün yardımıyla, yazarın herhangi bir hevesini somutlaştıracak karmaşık kıvrımlı veya çok seviyeli özlü kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

 

- İç mekan yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerekir. Asma tavanlar, ses ve ısı yalıtımı ile nem direnci gibi ek özelliklere sahiptir. Gerekli özelliklere sahip kurulum, odada sabit bir sıcaklık sağlayacak, yabancı seslere karşı koruma sağlayacak veya yukarıdaki komşuların musluğu kapatmayı unutması durumunda suyun geçmesine izin vermeyecektir.

Asma yapı, karmaşık bir aydınlatma sistemi kurmak için mükemmel bir çerçeve olacaktır. Ek olarak, temizlenmesi kolaydır ve modüler ürünler, hasar durumunda kapak tamamen yeniden çalışılmadan değiştirilebilir.

Ne yazık ki, bu tür bir kaplama her oda için uygun değildir. Duvarların yüksekliğini en az 15-20 cm azaltacak asma tavanlar nedeniyle küçük alanlar daha da küçülecektir - ve hiçbir görsel ince ayar bu etkiyi yumuşatmayacaktır.

Malzemelerin dayanıklılığı ve gücünden emin olmak için yüksek performanslı seçenekleri seçmeniz gerekir - ve bunlar genellikle pahalıdır. Ancak bu nedenlerle kısıtlanmadıysanız, asma tavan, ister mutfak ister çocuk odası olsun, her oda için harika bir dekorasyon olacaktır.

Hangi tavanlar ev için tercih edilir?

Evdeki orijinal asma tavanlar, herhangi bir odanın içini gerçekten dönüştürmenize, benzersiz, şık ve modern hale getirmenize izin verecektir. Günümüzde evler için asma tavanlar giderek daha fazla çevrimiçi mağaza, bina portalı ve süpermarket müşterisi tarafından seçilmektedir.

Bu şaşırtıcı değildir: Asma tavanların uygun tasarımı çok pratik ve montajı kolaydır ve tavan kaplaması için çok çeşitli tasarım çözümleri asma yapıları özellikle çekici kılar.

Tasarım projeleri geliştirme sürecinde, birçok uzman bunları mümkün olduğunca özel ve bireysel hale getirmeye çalışmaktadır. Ev sadece yaşamak için rahat olmamalı, aynı zamanda sahibinin karakterini ve ruh halini de aktarmalıdır.

Günümüzde tasarımdaki standart çözümler kimsenin ilgisini çekmiyor. Her insan evinin ne olması gerektiği hakkında kendi fikirleri vardır. Tavanlar, iç mekandaki eşsiz fikirleri gerçekleştirmenizi sağlar!

Neden tam olarak askıya alındı?

1. Çok katlı tavan boşlukları. Asma tavan altındaki çerçeve bireysel bir projeye inşa edilebilir. Menteşeli tavanlar, evde çok seviyeli tavan alanları yaratmanıza, her odayı önceden tanımlanmış fonksiyonel alanlara bölmenize, konut odalarındaki bazı tasarım öğelerini görsel olarak vurgulamanıza olanak tanır.

2. Her bina için uygundur. Ev için asma tavanlar çok pratiktir, çünkü bu tür tasarımlar evrenseldir ve neredeyse tüm odalarda kullanılabilir. Modern üreticiler tarafından sağlanan tavan brandalarının yardımı ile, oturma odası veya salonun özellikleri, yatak odaları, banyolar, mutfaklar, koridorlar vb.

3. Dayanıklılık. Asma tavanlar pratiklikleri ve dayanıklılıkları ile ayırt edilirler. Önemli olan, yalnızca deneyimli uzmanların, bir tasarım projesinin müşteriye maksimum fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulanacağını anlayan bu tür kaplama malzemelerinin kurulumunda yer alması gerektiğidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.