Fayans Üstüne Boya
Fayans Üstüne Boya - Fayans Boyanır mı? Fayans Boyama Nasıl Yapılır?
Hepimiz korkunç avokado yeşillikleri ve yanmış portakalları hatırlarız, 1970' ler de pek çok mutfak ve banyo süslenmiştir. Tarihli veya itici olmayan banyo fayansları eski evlerde yaygındır ve kaldırılması pahalıdır. İyi bir çözümü, bu fayansların rengini boyayla maskelemek. Doğru boya uçları ve biraz daha fazla hazırlık ile kendi karolarınızı boyayabilir ve şu anda sahip olabileceğiniz eski moda görünümden daha estetik bir şekilde daha dayanıklı bir yüzey yaratabilirsiniz.
Kendiniz yapmaya karar verdikten sonra, sürekli ıslanacak herhangi bir seramik yüzeyi boyamanızın tavsiye edilmediğini unutmayın. Duşun çevresini veya küvetin kendisini boyamaya çalışırsanız, hiçbir zaman içinde küvetinizin dibinden boya yongaları temizlersiniz. Sadece işe yaramayacak! Seramik cihazlarınızı ve demir başlarınızı tamir edecek özel servisler vardır. Antika pençe-ayak banyosu, tuvalet ve lavabo gibi şeyler bu şirketler kullanılarak başarıyla yenilenebilir. Bu yazıda üzerinde durduğumuz şey, günlük kullanım alan ancak her zaman ıslanmayacak olan duvar karoları dır.
Fayansların boyaya hazırhale getirilmesi
Çoğu boyama projesinde olduğu gibi, hazırlık, kalıcı bir bitişin anahtarıdır. Bant, boya sökücü, paçavra, eldiven ve toz maskeleri almayı unutmayın. Amacınız, boyanın yapışacağı bir yüzey yaratmak. Boyaların çoğunun doğrudan fayans yüzeyine yapışmayacağını bildiğimiz için, bu parlaklıktan kurtulmamız gerekiyor.
İlk adım, fayansı hafif bir aşındırıcıya sahip ticari bir kiremit temizleyicisi ile kuvvetlice temizlemektir. Bu sadece kiremit üzerindeki tüm kir birikimini ortadan kaldırmayacak ve güzel ve temiz hale getirecektir, ancak aşındırıcıların parlak yüzeyi donuklaştırma ya başlayacaktır. Ufalanan harç, küf lekeleri ve kırık kiremitlerin ilk önce dikkatlice yapıldığından emin olun. Tüm şeyi yeniden boyamak istemediğiniz sürece, boyamayı bitirdikten sonra geriye gidip düzeltemezsiniz. Yüzeyin temiz olduğu konusunda olumlu olduktan sonra, o parıltıyı kiremitten almak konusunda biraz daha ısrar etmeniz gerekir.
Bunu gerçekleştirmenin en etkili ve en kolay yolu 220 zımpara kağıdı kullanılarak elde tutulan bir orbital zımpara dır. Bu, parlaklığı temizlemek için yeterli olacaktır, ancak daha sonraki bir aşamada boya kaplamanız sırasında ortaya çıkabilecek çizik izlerini bırakmanızı engelleyecek kadar iyi olacaktır. Orbital bir zımpara makineniz yoksa, el ile yapın - biraz daha uzun sürecektir. Zımparalama sıkıcıdır ve genellikle çok eğlenceli değildir, ancak bu adımın ne kadar önemli olduğunun altı çizilemez. Eğer atlarsanız ya da sadece yürekten yaparsanız, boya yapışmaz. Boyanacak her yüzey, köşeler de dahil olmak üzere zımparaladıktan sonra, tüm toz ve birikintilerin iyice temizlediğinden emin olun. Tüm gevşek uçları vakumlayıp ve sonra temiz, tüy bırakmayan, nemli bir bezle iyice silin.
Fayans ve Boya
Artık kuru ve tozsuz yeni zımparalanmış bir yüzeye sahip olduğunuz için, iyi bir boya işi için mükemmel bir tabana sahip olursunuz. Fayanslar dan çıkarılabilecek tüm armatürleri çıkarın; Mümkünse duş başlığı ve musluk tutamaklarını sökün. Armatürleri çıkaramazsanız, plastik bir torba ile sıkıca kapatın. Çevrelere dokunarak onları koruyun; Küveti bantlamak ve çevreleyen duvarları ve ankastre sabunlukları korumak için özel bakım almak.
Süper yapılı bir astar uygulamanız gerekiyor. Bu, olağan dışı veya boyaması zor yüzeylerin üzerine uygulanacak şekilde tasarlanmış bir astar dır. Astar, son kat için bir "tutturma” sağlar, böylece kolayca ovalanamaz, yontulmaz veya sıyrılabilir. Önce astar veya boyayı kesin. Bu, kiremit duvarının iç köşelerini ve kiremitin tavanı ve duvarları karşıladığı kenarları boyayarak yapılır. Ayrıca, fikstürleri etrafında ve bir silindirin ulaşamayacağı her yerde kesilir. Astarı düz yüzeylere uygulamak için kısa bir nemli merdane kullanılabilir. Yüksek kaliteli ve yüksek yapışma özellikli bir astar kullanarak, boya uygulamanızın üzerine uygulanacak tabanı oluşturmaya devam edin. Bu, boya maliyetlerinden kaçınmak istediğiniz proje değildir. Ucuz bir astar satın almayın - bunun fayansa yapışması için güçlü bir bağa ihtiyacınız var. En iyi boyama tekniği yavaş çalışmak ve rulo kapağının kenarından boya sıkarak oluşan herhangi bir çizgiyi bırakmamaktır. Bunlar, son kat boyalarınızı uyguladıktan sonra görünür olacaktır. İlk kat astarın tavsiye edilen süre boyunca kurumasına izin verin ve ardından ikinci bir kat uygulayın.
Astar kuruduktan sonra yeni bir 220 gr zımpara kağıdı alın ve astarlanan yüzeye çok hafifçe sürtün. Astarı çıkarmaya çalışmıyorsunuz, sadece küçük kusurları veya baloncukları temizlemek ve yüzeyin boyayı almak için mükemmel şekilde hazırlandığından emin olmak istiyorsunuz.
Üst katlarınız için yağ bazlı yarı parlak veya parlak bir alkid kullanın. Kalın bir tane yapmaya çalışmak yerine birkaç ince kat uygulayın. Boya gücünü arttırmak istiyorsun. Yağ bazlı astar ve boyayı temizlemenin yanı sıra oldukça iyi bir bez parçası sağlamak için boya tiner kullanmanız gerekir. Döşeme efektini korumak için ince bir fırça kullanın ve harç çizgilerini yeniden oluşturun ya da yaratıcı olmak istiyorsanız şimdi takma adınızı eklemenin tam zamanı.
Cilası
Eğer harcı zıt bir renkle boyamak isterseniz, bir sanatçının fırçasına geri dönebilirsiniz. Biraz fazladan bir iş olsa da, fayanslarınızdaki yağ bazlı ürünü kullanmanız size daha yüksek kalitede bir sonuç verecektir ve uzun vadede yaptığınız için çok memnun olacaksınız. Yağ bazlı karo boyalar genellikle zaten parlaktır, bu yüzden kendi gömme sırlarına sahipler.
Katlar arası kuruma süresi için üretici talimatlarını takip edin. Boyamayı bitirdiğinizde, banyo duşunu veya küvetini en az 48 saat kullanmayın. Bu projenin en zor kısmı belki de en az bir hafta boyunca banyo alanındaki nemi azaltmak ve boya süresini uzatmak olacaktır. Bitmiş projeniz yaklaşık iki ila üç haftada tamamen kürlenecek ve sert aşındırıcı temizlik maddelerinden kaçınmalısınız. Boyalı yüzeyler için iyi bir genel temizleyiciyi yumuşak bir mendil kullanılmalıdır. Eski döşemelerin izi yeniden boyamak yerine getirilebilir ancak yerel donanım ve boya uzmanınız dan ek, profesyonel yardım almak için zarar vermez.