İç Boya Rengi Seçimi

09-02-2023 16:13
İç Boya Rengi Seçimi

İç Boya Rengi Seçimi

İç boya rengi tadı yansıtır, ruh hallerini etkiler ve bir evin özelliklerini ve eksikliklerini sergiler veya küçümser. Gözü kandırmak için renklerin nasıl çalıştığını bilmek, odanız için doğru rengi seçmenize yardımcı olacaktır.

 

Boya, bir odanın görünümünü güncellemek için en kolay ve en ekonomik yoldur . Doğru boya rengini veya renkleri seçmek, sürecin büyük bir parçasıdır.

Odayı inceleyerek işe başlayın. Aldığı ışık miktarını ve türünü, vurgulanacak mimari özellikleri ve göz ardı edilecek alanları düşünün. Odada kalacaklarsa, zeminin rengini ve pencere kaplamalarının rengini düşünün. Daha sonra, daha açık, daha büyük, daha küçük, daha muazzam veya daha uzun görünmesini istiyorsanız, oda için hedefinizi belirleyin.

Düşüş Bozuklukları

Boya rengi, küçük ve karanlık görünen veya alçak tavanlı oda açmanıza yardımcı olabilir. Beyaz veya sarı tonlarını kullanmak, geniş ve havadar bir görünüm sağlar. Steril görünen ve rahat bir görünüme sahip olmayan geniş odalar, kahverengi veya koyu mavi tonlarından yararlanabilir.

Açık renklerle dar salonları genişletin. Kısa duvarları daha karanlık bir gölgeye boyayarak uzun, dar bir odaya farklı bir bakış açısı verin. Zemin veya pencere kaplamalarında muhtemelen bir renk seçerek bir duvara bir vurgu rengi vererek sıkıcı bir odaya yardım edin. Bazı evlerde, birçok küçük odayla uyumlu bir kat düzeni vardır. Tüm duvarlarda aynı nötr rengi veya o rengin tonlarını kullanarak yerleşime biraz birlik verebilirsin.

Pozitif Özellikleri Vurgulayın

Oda çekici bir kalıplama sergiliyorsa, onu sergileyin. Duvarı, kalıptan daha açık veya daha koyu bir renkle boyayın.

REKLÂM

Bir evin harika görünümlü bir şöminesi , ödüllü bir sanat eseri ya da bir odanın odak noktası haline gelebilecek harika bir kaliteli mobilya parçası olabilir. En sevdiğiniz nesnenin renkleri veya renk ailesiyle çalışacak bir renk arayın. Ayrıca tamamlayıcı veya zıt renklerin en iyi etkiyi verebileceğini de düşünün. Plan tüm odayı yeniden inşa etmekse, zemin ve pencere kaplamalarını ve döşemelik kumaşı seçerken boya renklerini koordine edin. İyi bir eşleşme sağlamak için örnekleri boya satıcısına getirin.

Renk Seçimi Renk

seçimine göre birkaç faktör. Kişinin tercih ettiği kişisel tercih veya renkler, renk seçiminde en büyük etkenlerden biridir. Renk, bir kişinin kültürel mirasını veya geleneklerini yansıtabilir. Mavi, örneğin, bir kültürde istikrarı, diğerinde sorun olduğunu gösterir. Araştırmalar, katılımcıların mavi, mavi-yeşil, yeşil, kırmızı-mor, mor ve mor-mavi ile hoş duyguları çağrıştırdığı ve sarı ve yeşil-sarı en az hoş olan renklere tepki gösterdiğini göstermektedir.

Renkler ayrıca renk seçiminde rol oynayan ruh hallerini de belirler. Sıcak portakallar ve kırmızılar iştahı uyarabilirken, serin yeşillikler ve maviler sakinleşebilir. Turuncu-sarılar misafirperver görünüyor. Renk seçenekleri, geleneksel renk tekerleği sınırlarını aşan daha soğuk kırmızılar ve daha sıcak maviler de sunar.

Işık Rengi Etkiler Renklerin

gün boyunca ve farklı ışıkta farklı olduğunu unutmayın . Mağazada mükemmel görünen bir boya rengi evde doğal veya yapay ışık altında sarkabilir veya gargara görünebilir. Renkleri karşılaştırırken, örnek bir sayfadaki veya karttaki diğer renkleri örtün, böylece her rengi nasıl görüntülediğinizi etkilemezler.

Boya renkleri seçerken, ev renk örneklerini getirin ve her duvara koyun. Bazı boya üreticileri de örnek boyalar üretir. Bu küçük boya kapları, müşterilerin rengi test etmek için duvarda küçük bölümler boyamasına olanak tanır.

Boya veya renk örnekleri, birkaç gün boyunca günün ve akşamın farklı saatlerinde nasıl baktığını kontrol edin. Daha fazla kuzey ışığı alan odalarda kullanılan renkler daha koyu görünebilirken, daha güneydeki pozlara sahip odalarda bulunan renkler daha açık ve parlak görünebilir. Odada kullanılacak yapay ışığı açın. Akkor lambaları sarımsı bir döküm sağlar; floresanlar mavi ipuçları ekler; ve halojenler neredeyse beyaz ışık verir. Her biri boya renginin nasıl göründüğünü etkiler.

Renk seçimi yaptıktan sonra, renk tutarlılığını korumak için proje için gerekli olan tüm boyaları satın alın. Daha sonraki bir tarihte daha fazla ihtiyacınız olması durumunda, parti numaralarını kapaklara yazın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.