Metal Mesh Nedir?

Metal Mesh Nedir?

Mesh metal uygulaması

Metal Mesh Nedir Ürünler petrol ve gaz sektöründe sivil, endüstriyel ve teknik tesislerin yapımında kullanılmaktadır. Oluklara sahip bir mesh, kir, kar ve yağın geçmesine izin verir, bu nedenle genellikle yürüyüş yollarının ve izleme platformlarının yapımında kullanılır.

Merdiven ve zemin kaplamaları için genişletilmiş basamakların montajı için 4-6 mm'lik bir şerit kullanılır. Genişletilmiş metal 2-4 mm yapılır:

  • Kuşhaneler;
  • havalandırma ızgaraları ve gözetleme pencereleri;
  • Çit radyatörleri, çardaklar, merdiven boşlukları;
  • Ezilmiş kayalarla çalışmak için elekler.

Üssümüzde uygun fiyata genişletilmiş bir metal levha satın almak için web sitesinde veya telefonla bir başvuru formu doldurun.

Evlerin yanı sıra çeşitli endüstrilerde metal mesh sıklıkla kullanılmaktadır.
Herhangi bir binanın inşası sırasında, tüm yapıyı güvence altına almak için duvarların döşenmesi sırasında onsuz yapmak oldukça zordur. Yazlık evlerde çit oluşturmak için kullanılır. Metal mesh, kullanımdaki basitliği, dayanıklılığı ve aynı zamanda büyük gücü nedeniyle kullanıcılar arasında önemlidir. Günümüzde metal ağlar çeşitli niteliklerde ve işaretlerde olabilir.

Metal ağların ana avantajları


Metal Mesh Nedir Metal meshlerin avantajları arasında tasarımın sadeliği yer almaktadır. Bu özelliğinden dolayı ağlar oldukça rahat bir şekilde kullanılabilir. Bu yapı malzemesi, bir araba gövdesine kompakt bir şekilde yerleştirerek çeşitli mesafelerde taşınmasını mümkün kılan rulolar halinde üretilir. Ağın ağırlığı ağır olmadığı için kurulumu kendi başınıza yapabilirsiniz.

Metal mesh, bozulmadığı ve görünümünü kaybetmediği için uzun süre saklanabilir. Metal ağ, çeşitli sıcaklık dalgalanmalarına dayanabilir. İyi özelliklere sahip olan bu ürün bir yıldan fazla süredir kullanılmaktadır. Böyle bir yapı malzemesinin doğru kurulumunu yaparsanız, bir süre sonra değiştirilmesi gerekeceğinden endişe edemezsiniz.



Ana metal ağ türleri


Yapı malzemeleri pazarı, çeşitli faaliyet alanlarında kullanılabilecek çok çeşitli metal meshler ve alt türleri sunar. Talep edilen metal ağlar şunları içerir:

- kaynaklı ağ;
- Rabiz;
- tamamen metal genişletilmiş metal ağ;
- dokuma ağ.

Metal Mesh Nedir Kaynaklı hasır galvanizli telden yapılabilir. Kural olarak, rulo halinde üretilir. Böyle bir ürünün çeşitli versiyonları sıcak daldırma galvanizli olabilir. Kaynaklı hasır genellikle galvanizli telden yapılır ve büyük rulolar halinde üretilir.
Ağ zincir baklası PVC'den örgülü tipte olabilir. Giderek, zincir halkası PVC'de galvanize edilmemiş metalden oluşturulmaya başlandı. Tamamen metal örgü kaplamalı veya kaplamasız olarak satın alınabilir. Galvanizli tamamen metal ağ çok daha pahalıdır ve yazlık evlerde çit olarak kullanılabilir.



Zincir bağlantı ağının


Özellikleri Benzersizliği ve yüksek mukavemeti nedeniyle zincir bağlantı ağı çeşitli amaçlar için kullanılır. Yardımı ile şunları oluşturabilirsiniz:

- çit şeklinde çitler;
- metal yataklar;
- sıva yapmak;
- takviye yapın.

Bu tür malzemelerin hizmet ömrü 50 yıldan fazladır. Zor ve agresif koşullarda 10 yıla kadar çalıştırılabilir ve daha sonra değiştirilmesi gerekecektir. Bu tip metal ağın bakımı iddiasızdır. Maliyeti çok yüksek değildir, telin kalınlığına ve hücrelerin boyutuna bağlıdır.


Genişletilmiş metal ağın özellikleri



Metal Mesh Nedir Bu  türü, duvarların sıvanması için mükemmel bir çözüm olarak kabul edilir. Bu, normal metal ağa bir tür alternatiftir. Böyle bir ürünü üretme yöntemi genişletildi. Kaplama olmayabilir, çinko kaplamalı seçenekleri vardır. Böyle bir ürünü farklı alanlarda kullanabilirsiniz, yani:

- sıvama sırasında;
- cephe ve cephe işleri yaparken;
- özgün tasarımın oluşturulması sırasında;
- inşaat ağırlıkları oluştururken;
- çeşitli türleri elemek için;
- konteyner yapmak amacıyla;
- otomobil ve traktör filtrelerinin üretiminde;
- havalandırma ızgaraları oluştururken.

Böyle bir ağın ana özelliği, yüzeye yüksek yapışma katsayısının yanı sıra iyi mukavemettir. Bütünsel şeffaf bir yapıya sahip olan böyle bir yapı malzemesi, genellikle duvarları düzleştirirken ve bir oda için benzersiz bir tasarım oluştururken kullanılır.

Metal Mesh Nedir Sanayi ve Mimarlık. Her iki sektör için avantajlar: Genişletilmiş metalin standart üretimi ağ geometrisi ile bölünmüştür. Çeşitli modellerin teknik özelliklerini içeren tablolara bakın. Genişletilmiş metal ağ, endüstriyel sektörlerdeki farklı uygulamalar için filtreleme veya koruma cihazları oluşturmak için kullanılabilir; bu nedenle, son derece küçük boyutlardan (mikro ağ gibi) hareketli kapıların korunması için sertifikalı daha büyük boyutlara kadar değişen ağ açıklığının geometrik özelliklerine sahip bir dizi metal ağlara güvenmek önemlidir.

Metal Mesh Nedir Genişletilmiş metal ağ, metal cephelerin kaplanması için de uygundur: Dek-Mar referansları prestijli projelerle ve aynı zamanda küçük yüzeylerle ilgilidir. Sizi mimariye ayrılmış bölümde gezinmeye davet ediyoruz. Cepheler, Asma tavanlar, Koruma, Bağlantı Elemanları ve diğer çeşitli uygulamalar. Öneriler için uzmanlarımıza danışın. İhtiyaçlarınıza en uygun genişletilmiş metal sac seçiminde size yardımcı olabiliriz. Üretim departmanlarımız, yenilikçi teknolojiler sayesinde genişletilmiş sacların çeşitli proseslerini ve dönüşümlerini gerçekleştirebilmektedir

Genişletilmiş Metal Nasıl Yapılır?

Metal Mesh Nedir Genişletilmiş sac, endüstriyel bir kalıp kesme makinesine monte edilmiş bir dizi bıçakla kesilen tek bir metal sacdan yapılır. Bıçaklar, tek tip bir düzende ileri geri hareket eder ve tabaka makinede hareket ederken tabakayı alternatif kesimlerde dilimler.

Bıçaklar keserken, aynı anda yeni kesilen bölümleri aşağı doğru iter ve onları "şeritler" halinde gerer. Şeritler, genişletilmiş bir ağ tabakasında açık elmas şekillerin köşeleri haline gelen kesilmemiş bölümlerde bağlı kalır. Bıçakların boyutu, şekli ve konumu ile metal levhanın kalınlığı, çeşitli uygulamalar için farklı boyutlarda açıklıklar oluşturmak üzere değiştirilebilir.

Metal mesh, ızgara benzeri bir model oluşturan birbirine bağlı metal tellerden veya şeritlerden oluşan bir malzeme tipini ifade eder. Eşsiz özellikleri nedeniyle çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Mesh, kullanım amacına ve gereksinimlere bağlı olarak paslanmaz çelik, alüminyum, bakır veya pirinç gibi farklı metallerden yapılabilir.

Metal mesh, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar:

  1. Mukavemet ve Dayanıklılık: Metal kafesler genellikle sağlamdır ve mekanik strese karşı dayanıklıdır, bu da onları yüksek mukavemet ve dayanıklılık gerektiren uygulamalar için uygun hale getirir.
  2. Esneklik: Metal tellerin iç içe geçmiş doğası, ağın farklı şekillere ve konturlara uymasına izin vererek esneklik sağlar. Bu, çeşitli uygulamalar için uyarlanabilir olmasını sağlar.
  3. Şeffaflık: Metal mesh, değişen derecelerde şeffaflıkla tasarlanabilir. Yüksek görünürlük sunan sıkı dokunmuş ağlardan kısmi şeffaflık sağlayan daha açık ağlara kadar değişebilir.
  4. Havalandırma ve Filtreleme: Metal mesh ’in gözenekli yapısı, hava ve sıvı sirkülasyonu sağlayarak, partiküllerin havalandırılmasını veya filtrelenmesini gerektiren uygulamalarda kullanışlı hale getirir.
  5. Elektriksel İletkenlik: Bakırdan yapılanlar gibi bazı metal meshler oldukça iletkendir. Bu özellik, elektriksel topraklama veya elektromanyetik ekranlama içeren uygulamalar için avantajlıdır.

Metal mesh, mimari, otomotiv, havacılık, elektronik, filtrasyon, güvenlik ve daha fazlası dahil olmak üzere çok sayıda endüstride uygulama alanı bulur. Kullanım örnekleri şunları içerir:

  • Pencere ve kapı sineklikleri: Böcekleri dışarıda tutarken hava akışına izin veren ekranlar oluşturmak için metal mesh kullanılır.
  • Filtrasyon sistemleri: Metal mesh, endüstriyel proseslerde veya Havalandırma sistemlerinde farklı boyutlardaki partikülleri ayırmak için bir filtre ortamı olarak kullanılabilir.
  • Betonda takviye: Metal mesh, mukavemetlerini artırmak ve çatlamayı önlemek için beton yapılara gömülebilir.
  • Dekoratif amaçlar: Görsel olarak çekici desenler ve dokular oluşturmak için mimari tasarımlarda, iç dekorasyonda ve sanatsal kurulumlarda metal mesh kullanılabilir.
  • Ekranlama ve Faraday kafesleri: Elektromanyetik girişimi engelleyen ve elektromanyetik dalgaların geçişini engelleyen muhafazalar oluşturmak için yüksek iletkenliğe sahip metal mesh kullanılır.

Genel olarak, metal mesh, güç, esneklik ve şeffaflık arasında bir denge sunan, geniş bir uygulama yelpazesine sahip çok yönlü bir malzemedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.