Modern Asma Tavan Modelleri

Modern Asma Tavan Modelleri

Modern Asma Tavan Modelleri

Asma tavan gibi bir dekorasyon yöntemiyle karşılaşmamış bir dairenin veya özel bir evin sahibini bulmak zordur. Artan sayıda yurttaşımız tavanları badanalamak veya boyamak, duvar kağıdını yapıştırmak istemiyor, çünkü tüm bu bitirme yöntemleri mükemmel bir şekilde düzgün ve pürüzsüz bir yüzey gerektiriyor. Ve asma tavan yardımıyla, sadece tavandaki mimari kusurları ve düzensizlikleri gizlemekle kalmaz, aynı zamanda bir aydınlatma veya havalandırma sistemi de inşa edebilirsiniz. Ve bu, konunun yalnızca işlevsel tarafı. Modern asma tavan modelleri, estetik bakış açısından, asma tavanlar, özlü bir görüntüden karmaşık, çok seviyeli yapılara kadar her türlü tasarım fikrinin kapsamını açar. Dekorasyonunda asma yapılar kullandığımız çok çeşitli odalar için etkileyici tasarım projeleri seçimimizin size yardımcı olacağını umuyoruz.

Asma yapıların özellikleri, avantajları ve dezavantajları

Modern asma tavan modelleri asma yapılar, öncelikle estetikleri ile modern ev sahiplerine hitap ediyor. Çerçeveye asılı veya gerilmiş herhangi bir yapı monte edilir, böylece taban tavanın tüm kusurları gizlenir. Daire ve ev sahipleri için bu, tamamen düz ve pürüzsüz bir kaplama elde etmek için bir fırsattır. Ek olarak, klasikten minimalizme, ülkeden avangartlara kadar her türlü iç mekân stili için asma tavan tasarımını seçebilirsiniz.

Herhangi bir stilistik yön için uygun bir tavan tasarımı seçeneği bulmak, yalnızca ürünleri kurmanın birçok yolu nedeniyle değil, aynı zamanda normal alçıpandan eksantrik metale veya doğal ahşaba kadar kullanılan malzemelerin çeşitliliği nedeniyle de mümkündür. Yalnızca renk ve doku ile deneyler yapmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli düzeylerde kaplamalar oluşturabilir, böylece odanın bölgelere ayrılmasını sağlayarak önemli işlevsel bölümleri vurgulayabilirsiniz.

Modern asma tavan modelleri dekorasyonu için menteşeli yapılar kullanmanın avantajları şunları içerir:

  • Girintiler ve kirişler ile "temel" bir tavanda bile mükemmel düz ve pürüzsüz bir yüzey oluşturma yeteneği;
  • Asma yapı ile taban arasındaki boşlukta elektrik kablolarını ve havalandırma hatlarını gizleme yeteneği;
  • Taban ile menteşeli ürünler arasına özel bir malzeme yerleştirerek (veya sadece bir hava yastığı oluşturarak) ek yalıtım ve ses yalıtımı oluşturma imkânı;
  • Geniş bir tasarım çözümleri yelpazesi;
  • Çeşitli uygulama malzemeleri (renk ve doku temasındaki varyasyonlar);
  • Temizlik maddeleriyle yıkanabilen neme dayanıklı bir kaplama veya tavan oluşturabilirsiniz (banyolar ve mutfaklar için önemlidir);
  • Neredeyse tüm asma yapılar kendi kendine monte edilebilir.

Modern asma tavan modelleri Ancak herhangi bir madalyonun iki yüzü vardır - askıya alınmış yapıların da dezavantajları vardır:

  • Herhangi bir çerçeve askıya alınmış yapı, odanın yüksekliğinin birkaç santimetresini "yer" (alçak tavanlı odalar için önemlidir);
  • Asma alçıpan tavanın montajı sırasında, oda oldukça kirli olabilir ve daha sonra alın derzlerinin macunlanması ve derzlenmesi gereklidir;
  • Tüm kaplama türlerinin neme dayanıklı özellikleri ve sıcaklık değişikliklerine karşı direnci yoktur, bu da olası kullanım için bina listesini azaltır.
  • Asma tavan için üretim malzemesi seçimi
  • Asma tavanın uygulanması için malzeme seçimi, yalnızca odanın tasarımından ve sonunda elde etmek istediğiniz estetik sonuçtan değil, aynı zamanda odanın amacından, işlevselliğinden de etkilenecektir. Örneğin, bir banyo için neme dayanıklı hammadde seçmek gerekir. Mutfak alanı için ise kimyasallarla temizlenebilecek ve estetik özelliklerini kaybetmeyecek bir malzeme seçmek önemlidir. Yatak odası ve oturma odası, yardımcı odalar (koridor, koridor) için, dış niteliklere ve seçilen üslup yönüne göre her türlü malzemeyi seçebilirsiniz.

Plastik kaplamalar

Modern asma tavan modelleri için plastik kaplamalar, malzemenin kabul edilebilir maliyeti, hafifliği ile ilgilenen sahipler tarafından seçilir. Plastiğin yeterince hafif olması nedeniyle metal bir çerçeveye değil, sıradan ahşap çıtalara monte edilebilir. Sonuç olarak, kurulum çok fazla kir ve toz olmadan oldukça hızlıdır. Bir odadaki tavanın tasarımını çok hızlı değiştirebilir ve tüm mobilyaları çıkarmazsınız.

Plastik tavanlar ağırlıklı olarak mutfak alanlarında, banyolarda ve tuvaletlerde kullanılmaktadır. Neme karşı direnç, aşırı sıcaklıklar ve temizlik için kimyasalların kullanılması, böyle bir tavan tasarımının seçilmesinde öncelikli avantajlardır. Uzmanların yardımı olmadan kendi kendine montaj imkanı da birçok işletme sahibi için önemli bir avantajdır.

Modern üreticiler, PVC malzemelerin toksisitesini en aza indirmeye çalışıyorlar ve şu anda plastik panellerle bitirme, herhangi bir yüzeyi dekore etmenin en çevre dostu yollarından biridir. Bu nedenle yatak odalarında, oturma odalarında ve çocuk odalarında gereksiz yere menteşeli yapılar oluşturmak için bu malzeme kullanılmamaktadır.

Tavan için laminat

Çoğumuz laminatı döşeme ile ilişkilendiririz. Ancak bu malzeme uzun zamandır diğer yüzeyleri bitirmek için kullanılmıştır, tavan bir istisna değildir. Laminat, hem tavanın tüm yüzeyini hem de bir aksan unsuru olan bir kısmını bitirmek için kullanılabilir. Modern asma tavan modelleri estetik görünüm, yeterli güç ve güvenilirlik, mükemmel performans (döşemeden farklı olarak, tavandaki laminat herhangi bir stres ve mekanik stres yaşamaz)- tüm bunlar, bu tür bitişi oldukça dayanıklı olarak adlandırmamızı sağlar.

Laminat, yatak odalarında ve oturma odalarında, ofislerde ve yemek odalarında, koridorlarda ve koridorlarda tavanların veya bunların parçalarının bitirilmesi için kullanılır. Ülke stilleri, Provence, eski püskü şık, eko-stil ve diğerleri, bu tür tavan dekorasyonunu uyumlu bir şekilde kabul etmekle kalmaz, aynı zamanda iç mekânın böyle bir unsurundan daha ilginç, daha benzersiz hale gelir.

Laminatın birkaç dezavantajı vardır, ancak yine de öyledir- nispeten yüksek maliyet ve neme dayanıklı niteliklerin eksikliği, bu malzemenin dekorasyon için kullanılabileceği alan aralığını bir şekilde daraltır. Ek olarak, malzeme çevre dostu olarak adlandırılamaz- hem doğal hem de sentetik malzemeler içerir. Ancak modern üreticiler, yağ (sentetik) üretimindeki reçine içeriğini azaltmaya çalışıyorlar.

Alçıpan Tavan

Metal bir profil üzerine monte edilmiş alçı levhalar yardımıyla çeşitli tasarımlarda yapılar oluşturmak mümkündür. Modern asma tavan modelleri alçı tavanların avantajı, taban yüzeyi ile alçı arasına yalıtım malzemesi döşeyebilmeniz ve böylece sadece ısıyı değil, aynı zamanda odanın ses yalıtım özelliklerini de artırabilmenizdir. Ek olarak, alçı yapıların içinde, elektrik kablolarını gizleyebilir ve çeşitli şekillerde lambalar veya LED arka ışık şeritleri inşa edebilirsiniz.

 

Alçı tavanların demokratik bir maliyeti vardır ve bunları kendi başınıza kurabilirsiniz, ancak kesin olan bir şey var- çok fazla gürültü ve toz olacak. Alçı tavanları kurmadan önce oda mobilyalardan temizlenmelidir. Ek olarak, tüm işlerin tamamlanmasından sonra, gerekirse sökülmesi kolay olmayacaktır (elektrik veya havalandırma iletişiminin herhangi bir unsuru bozuksa). Bu nedenle, bu tip asma tavanları kurmadan önce, tüm sistemlerin ve hatların geçişini dikkatlice düşünmelisiniz.

Alçı yapıların bir başka iyi bilinen dezavantajı, levhaların döşenmesinden sonra macun ve derz dolgu ihtiyacıdır. Düz ve tamamen pürüzsüz bir yüzey oluşturmak çok çaba gerektirecektir. Ancak, örneğin birkaç seviyeli özel bir tavan tasarımına ihtiyacınız varsa, o zaman alçıpan levhalar kullanmaktan daha iyi bir yol yoktur.

Alçıpandan yapılmış asma yapıların içinde elektrik kabloları, havalandırma sistemleri ve yalıtımın "gizlenebilmesine” ek olarak, böyle bir tavan tasarımına bir mutfak davlumbazı da yapılabilir. Bunu yapmak için tavanı çalışma yüzeyinin üzerinde bir seviye yapmak yeterlidir.

Doğal ahşap tavan

Tabii ki, doğal malzeme kullanımı her zaman pahalıdır. Sadece malzemenin kendisi değil, aynı zamanda kurulumu da belirli beceriler gerektirir. Ancak harcanan tüm çaba ve para, tavanın özgün tasarımı, malzemenin çevre dostu olması ve doğal ahşap damarın her iç mekâna getirdiği çok özel bir atmosfer ile karşılığını fazlasıyla alacaktır. Doğru, her oda böyle bir tavan tasarımına dayanamaz- sadece yeterli bir oda yüksekliğine değil, aynı zamanda alanına da ihtiyaç vardır. İç tasarımda üslup yönünü de hesaba katmak gerekir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.