📞+90 216 499 08 92
Dek-Mar İnşaat • 1994'ten beri
📞+90 216 499 08 92
Dek-Mar İnşaat • 1994'ten beri
Köster Elastomerik Reçine Esaslı Su Yalıtımı

Köster Elastomerik Reçine Esaslı Su Yalıtımı

2 ürün
Sırala
Fiyat artan
Fiyat azalan
İndirim oranı artan
İndirim oranı azalan
İlk eklenen
Son eklenen

Bu kategoride KÖSTER elastomerik reçine esaslı likit su yalıtım ürünleri yer alır: ıslak hacim ve seramik altı uygulamalar için BD 50, açıkta kalan çatı ve teras yüzeyleri için Dachflex.

Ürünler sipariş üzerine tedarik edilir. Metraj ve uygulama alanı bilgisine göre sarfiyat hesabı yapılarak astar, detay bandı ve tamamlayıcı ürünlerle birlikte sipariş listesi çıkarılır. Türkiye geneline sevkiyat yapılır.

📲 Uygulama alanı ve metrajı gönderin; doğru ürünü ve toplam malzeme miktarını aynı gün belirleyelim.

Elastomerik reçine esaslı likit su yalıtımı, uygulandığı yüzeyde derzsiz ve elastik bir film oluşturur. Fırça, rulo veya mala ile uygulandığı için köşe, pah, boru geçişi ve süzgeç dibi gibi detaylarda süreklilik sağlar; membran uygulanamayan dar ve karmaşık alanlarda pratik çözüm sunar.

Kategorideki Ürünler

KÖSTER BD 50

Elastomerik esaslı, fırça ve rulo ile uygulanan likit su yalıtım ürünü. Kuruduktan sonra elastik bir film oluşturur ve üzerine seramik yapıştırıcısı uygulanabilir.

Kullanım: Banyo, tuvalet, mutfak ve çamaşırlık gibi ıslak hacimler; seramik ve şap altı uygulamalar; balkon ve teraslarda kaplama altında kalan katman.

Not: Kaplama altında kalmak üzere tasarlanmıştır; son yüzey olarak açıkta bırakılmaz.

KÖSTER Dachflex

Açıkta kalan yüzeyler için geliştirilmiş likit çatı kaplaması. Ek yeri bırakmadan sürekli bir membran oluşturur.

Kullanım: Düz ve eğimli çatılar, mevcut çatı kaplamaları üzerinde onarım, teras ve balkon yüzeyleri, baca dibi ve çatı detayları.

Not: Güneşe açık yüzeylerde kullanılmak üzere formüle edilmiştir; ancak yüzey hazırlığı yapılmadan veya yetersiz film kalınlığında uygulandığında beklenen ömre ulaşmaz.

Hangi Ürün Nerede Kullanılır?

BD 50

Konum: Kaplama altında kalır.

Tipik alan: Banyo, mutfak, şap altı.

Üzerine seramik: Uygulanabilir.

UV maruziyeti: Açıkta bırakılmaz.

Uygulama: Fırça veya rulo.

Dachflex

Konum: Açıkta, son yüzey olarak kalır.

Tipik alan: Çatı, teras, detay onarımı.

Üzerine seramik: Kullanım amacı bu değildir.

UV maruziyeti: Açık kullanım için formüle edilmiştir.

Uygulama: Fırça, rulo veya uygun püskürtme ekipmanı.

Sipariş listesini birlikte çıkaralım. Metraj, yüzey tipi ve alanın kaplama altında mı yoksa açıkta mı kalacağı bilgisini iletin; astar ve detay bandı dâhil toplam miktarı hesaplayalım. WhatsApp'tan yazın

Sarfiyat ve Sipariş Hesabı

İki kat uygulamada sarfiyat yaklaşık 1,5–2,0 kg/m² aralığındadır. Bu değer düzgün ve hazırlanmış yüzey için geçerlidir; pürüzlü ve emici yüzeylerde artar. Örnek: iki kat uygulanacak 20 m²'lik bir banyo döşemesi ve duvar eteği için yaklaşık 30–40 kg ürün gerekir. Kesin miktar için ilgili ürünün güncel teknik föyü esas alınır; hesaba fire ve detay payı eklenmelidir.

Uygulama Adımları

1. Yüzey Hazırlığı

Yüzey temiz, sağlam, taşıyıcı ve gevşek parçalardan arındırılmış olmalıdır. Çimento şerbeti, yağ ve toz temizlenir. Tozuyan veya ufalanan mineral yüzeyler önce emprenye ile sağlamlaştırılır.

2. Detay Çözümleri

Duvar–zemin birleşimlerinde pah yapılır. Köşeler, boru geçişleri ve süzgeç çevresi elastik detay bandı ve manşetlerle çözülür. Islak hacimlerde su kaçaklarının büyük kısmı yüzeyden değil, tam olarak bu detaylardan kaynaklanır; bant kullanılmadan yapılan uygulama eksik sayılır.

3. Astar

Emici yüzeylerde uygun astar uygulanır; astarın tam kuruması beklenir. Astarsız uygulamada film yüzeye tam oturmaz ve aderans zayıf kalır.

4. Su Yalıtım Katmanı

Ürün en az iki kat hâlinde, katlar birbirine dik yönde ve homojen kalınlıkta uygulanır. İkinci kat, birinci kat teknik föyde belirtilen süre kadar kuruduktan sonra atılır. Tek kalın kat yerine iki ince kat tercih edilir.

5. Kontrol ve Kaplama

Islak hacimlerde seramik öncesi su tutma testi yapılması önerilir. Kaplama, film tam kürlendikten sonra uygulanır. Genel koşullarda son kat uygulamasına geçiş 24–48 saat sonra mümkündür; düşük sıcaklık ve yüksek nemde bu süre uzar.

Sık Yapılan Hatalar

Detay bandının atlanması. Yüzey kusursuz kaplansa bile köşe ve boru geçişlerinde bant kullanılmadığında hareketli birleşim noktasında film yırtılır.

Tek kat uygulama. Tek katta hedeflenen film kalınlığına ulaşılamaz; yüzeyde gözle görülmeyen ince bölgeler kalır.

Erken seramik uygulaması. Kürlenmesini tamamlamamış film üzerine yapıştırıcı geldiğinde aderans ve yalıtım performansı düşer.

Yanlış ürün seçimi. Kaplama altı için üretilmiş ürünün açıkta bırakılması ya da tersinin yapılması, sistemin erken bozulmasının en yaygın nedenidir.

Tedarik ve Uygulama

Dek-Mar İnşaat, 1994'ten bu yana su yalıtımı uygulamaları yapan bir uygulayıcı firmadır. KÖSTER elastomerik reçine esaslı ürünlerin tedarikini sağlar, talep edilmesi hâlinde uygulamayı da üstlenir. Ürünler depoda bekletilmez, siparişe göre temin edilir. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında keşif yapılır; proje bazında Türkiye geneline uygulama verilir.

Uygulama fiyatları ve m² bazlı maliyetler için su yalıtım sistemleri sayfasına bakabilirsiniz. İlgili diğer sayfalar: KÖSTER su yalıtımı ürünleri, bitüm esaslı su yalıtımı, poliüretan ve poliürea su yalıtımı.

Sık Sorulan Sorular

BD 50 ile Dachflex arasındaki fark nedir?

BD 50 kaplama altında kalan katman için, Dachflex ise açıkta kalan çatı ve teras yüzeyleri için kullanılır. Yer değiştirdiklerinde ikisi de beklenen performansı vermez.

Elastomerik yalıtım üzerine seramik yapılabilir mi?

Evet, BD 50 gibi kaplama altı ürünlerde film tam kürlendikten sonra seramik yapıştırıcısı uygulanabilir.

Kaç kat uygulanmalı?

En az iki kat. Katlar birbirine dik yönde ve teknik föydeki bekleme süresine uyularak uygulanır.

Kaç kg ürün sipariş etmeliyim?

İki kat uygulamada yaklaşık 1,5–2,0 kg/m² üzerinden hesap yapılır. Metrajı iletmeniz hâlinde astar ve detay bandı dâhil toplam liste tarafımızdan çıkarılır.

Mevcut çatı kaplaması üzerine uygulanabilir mi?

Mevcut yüzey sağlam ve aderansını korumuşsa, uygun hazırlık ve astar sonrası likit kaplama ile onarım mümkündür. Kabarmış ve ayrışmış bölgelerin önce sökülmesi gerekir.

Uygulama hizmeti de veriyor musunuz?

Evet. Ürün tedariki ve uygulama birlikte veya ayrı ayrı teklif edilebilir.

Metrajınıza göre malzeme listesi ve fiyat teklifi için bize ulaşın. WhatsApp: +90 216 499 08 92 — veya iletişim formunu doldurun.